Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Retkes Attila az SZDSZ új elnöke
2009-07-13 12:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Retkes Attila az SZDSZ új elnökeFodor szerint politikai bizonytalanságba taszították az országot - Kókát lemondásra szólították fel. A szavazatok több mint 50 százalékával Retkes Attilát választotta elnökének az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése.

 

 

 

Szinte teljesen kicserélődött a szabad demokraták ügyvivői testülete, az új elnök pedig a küldöttek többségének egyetértésével azonnali lemondásra szólította fel az ülésről - a választás után - sebtében távozó Kóka Jánost, a párt parlamenti frakcióvezetőjét, aki közölte: nem mond le.

 

A 37 éves, zenetörténész és közgazdász végzettségű Retkes Attilát választották meg a küldöttek az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén, amely nem sokkal ezelőtt ért véget a budapesti Material Centerben. A három elnökjelöltre leadott 438 voksból 32 volt érvénytelen, Retkes Attilát 228-an, Badacsonyi Szabolcsot 106-an, míg Weinek Leonárdot 72 támogatták. A déli órákban lezajlott elnökválasztának így nem volt második fordulója - jelentette a Népszabadság helyszínen tartózkodó tudósítója, aki a párt "ősbölényei" közül egyedül Demszky Gábor főpolgármestert látta feltűnni. A korábbi pártelnökök közül tehát egyedül ő jelent meg, nem jött el ugyanakkor Kuncze Gábor, Magyar Bálint és Pető Iván sem.

 

A voksolást az a jelölt nyerhette, aki megszerzte a jelenlévő küldöttek ötven százalékának plusz egy főnek a támogatását. Ha Retkesre nem voksoltak volna ennyien, második fordulóra lett volna szükség, amelyen csak az a két aspiráns indulhatott volna, amelyik elsőre a legtöbb szavazatott kapta. Ekkor már az egyszerű többség is elegendő lett volna a pártelnöki szék megszerzéséhez.

 

A tudósítónk által a tanácskozás elején megkérdezett politikusok egyébként Retkes Attila tartották a legesélyesebb jelöltnek, miután elhangzottak a kortesbeszédek, melyk közül Weinek Leonárdét ítélték a leggyengébbnek.

 

Retkes Attila az SZDSZ új elnöke

 

A küldöttek később megválasztották az SZDSZ új vezetőségét is: egy kivételével a Retkes Attila által ajánlott csapat kapott bizalmat. Bekerült az ügyvivői testületbe a két másik elnökjelölt: Badacsonyi Szabolcs a legtöbb szavazattal, Weinek Leonárd a legkevesebbel. Ügyvivővé választották – a kapott szavazatok sorrendjében - Ikvai szabó Imre főpolgármester-helyettest, Szabadai Viktor volt budapesti elnököt, valamint több, kevéssé ismert – zömmel vidéki – politikust: Szentkuti Károlyt, Skaliczky Andreát, Grószné Krupp Erzsébetet, Kiss Róbertet, Molnár Margitot, Tóth Róbertet, Polai Zoltánt és Horváth Tibort.

 

Az ügyvivő-választással véget ért az SZDSZ küldöttgyűlése.

 

Retkes Attila az SZDSZ új elnöke

 

A szabad demokraták több mint hétszáz küldöttjét azért hívták össze, mert Fodor Gábor az európai parlamenti választás után lemondott tisztségéről (majd pénteken parlamenti mandátumáról is). A pártelnökségért hárman indultak: a végül elnökké választott Retkes Attila mellett a már említett Badacsonyi Szabolcs és Weinek Leonárd. Mindhárman fővárosi politikusok; Retkes a II. kerületben, Badacsonyi Óbudán, Weinek pedig Zuglóban politizál (utóbbi polgármesterként).

 

A tanácskozás - egyes előzetes vélekedésekkel szemben - végül határozatképesnek bizonyult: a rendezvény kezdetére a 703 küldöttből 410 megjelent, majd az elnökválasztásra számuk 438-ra emelkedett.

 

Nem sokkal a küldöttgyűlés befejezése után Weinek Leonárd bejelentette: kilép az SZDSZ-ből, mivel a tisztújítás eredményének ismeretében nem lát esélyt a párt megújítására, egy valódi közpolitikai program végrehajtására.

 

Az új elnök szerethető, korrupcómentes, nemzeti liberális pártot ígér

 

Retkes Attila 1992. és 2002. között újságíróként, zenekritikusként, procuderként számos médiumnál dolgozott, egyebek mellett a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban és a Danubius Rádiónál, valamint a Magyar Hírlap kulturális rovatánál. Szakértőként 2002. óta dolgozik a II. kerületi önkormányzat költségvetési, majd közoktatási és kulturális bizottságában. Az országos politikába az SZDSZ 2007-ben megalakult kulturális és médiakabinetjének titkáraként kapcsolódott be. Ugyancsak 2007-ben létre hozta a budapesti kulturális munkacsoportot, amelynek jelenleg is vezetője.

 

A pártelnök megválasztása után megköszönte a bizalmat, és megismételte: szavahihető, gyakorlatias és szerethető párttá formálná az SZDSZ-t. Céljának nevezte, hogy megtisztítsa a pártot a korrupciónak még az árnyékától is. Fordulatot akar elérni a nemzetpolitikában - a haza és haladás gondolatának együttes képviseletét.

 

Kijelentette, a párt korábbi vezetőségének történelmi bűne, hogy magára hagyta a vidéket, ezért ő vidékről építené újjá az SZDSZ-t. Olyan pártot képzel el, amelynek modern, szabadelvű válaszai vannak a munkahelyteremtés, az agrárgazdaság, a szegénységpolitika terén is.

 

Retkes Attila ez után felsorolta azt a tizenkét politikust, akit a párt vezetőségében szeretne látni, köztük Badacsonyi Szabolcsot, akinek a társpolitikai kabinet vezetését ajánlotta fel; Ikvai-Szabó Imre fővárosi főpolgármester-helyettest és Szabadai Viktor volt budapesti elnököt.

 

Retkes Attila az SZDSZ új elnöke

 

A megválasztott pártelnök felkérte Kóka Jánost, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetőjét, hogy mielőbb mondjon le tisztségéről, majd erről spontán szimpátiaszavazást kezdeményezett. Ezen látható többséggel megszavazták Kóka lemondatását, amit hosszas tapssal honorált a küldöttek többsége. A szavazás után Kóka János azonnal, szó nélkül távozott. Később nyilatkozatot adott ki amelbyen közölte: nem mond le.

Retkes Attila a megválasztása utáni sajtótájékoztatóján arról a folyamatról beszélt, amely a párt válságát előidézte. Mint mondta, az SZDSZ EP-választási eredménye a párt morális és szervezeti válságának tudható be, amelynek eredője, hogy három alkalommal léptek koalícióra a szocialistákkal, és noha elértek részeredményeket, a koalíciós kormányzás a szabadelvűség feladásához, elhiteltelenedéséhez vezetett.

 

Az elnök a párt nevében bocsánatot kért a társadalomtól, a választóktól azokért a korrupciós ügyekért, amelyekben az SZDSZ az elmúlt tizenöt évben érintett volt; azért, hogy nem foglalkoztak kellő súllyal a magyarságot érintő sorskérdésekkel; a párt egyes vezetőinek arrogáns, agresszív stílusáért, illetve azért is, hogy magára hagyták a vidéket, beskatulyázták magukat a fővárosba.

 

Mindez - ígérte Retkes Attila - meg fog változni az elnöksége alatt. Elmondása szerint egy mérsékelt, nemzeti elkötelezettségű liberális demokrata pártnak szeretne az elnöke lenni; véget vetne a pártot eddig jellemző cikk-cakk politikának, olyan „jó és kiszámítható választást” kínálva a szavazóknak, amiben nem kell többé csalódni.

 

Kérdésre válaszolva az új elnök megerősítette, alapvetően nem változik a párt viszonya a Bajnai-kormányhoz, vagyis csak a rövid távú és hatékony válságkezelést szolgáló, a liberális eszmerendszerrel összeegyeztethető lépéseket támogatják a továbbiakban.

 

Ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta, fel van rá készülve, hogy „a párt ellenségei” bíróság előtt támadhatják meg az elnökválasztást, de szerinte nincs az a független bíróság, amely kétségbe vonná egy legitim, határozatképes küldöttgyűlés határozatait - „ezt még egy első éves joghallgató is tudja”.

 

Fodor szerint politikai bizonytalanságba taszították az országot 

 

Drámai és kritikus hangot ütött meg a nem sokkal délelőtt tíz óra után kezdődött tanácskozást megnyitó, vitaindító beszédében Fodor Gábor, az SZDSZ leköszönő pártelnöke. Mint mondta, a liberális közösségnek nem sok örömre lehet oka mostanában.

 

A politikus szerint a küldöttgyűlés résztvevőinek indulatmentesen szembe kell nézniük közös felelősségükkel, s kísérletet kell tenniük a párt válságából való kilábalására. „A feladat terhe akkora, hogy nem bír el háborúskodást, obstrukciót, spekulációt, rosszindulatot” - fogalmazott, arra kérve mindazokat, akiknek „mögöttes céljai” vannak, tegyék félre azokat. - Bennem indulat nincs, csak elkeseredettség és szomorúság – bizonygatta a távozó elnök, majd a köztársaság és az SZDSZ mély válságáról - a szélsőjobboldal előretöréséről - beszélt.

 

Úgy vélte, a mérsékelt politikai erők felélték maradék hitelüket. A szocialisták és a liberálisok hibát hibára, ámítást ámításra halmoztak; „politikai bizonytalanságba taszítottuk az országot”, a kormánykoalícióban elért eredményeiket pedig egy kézen megszámolhatnák, miközben nem tudták lemosni a korrupció vádját.

 

Fodor kitért arra is, hogy egy évvel ezelőtt egy szervezetileg leromlott, politikailag kiürült pártot vett át. Igyekezett ugyan visszaadni valamit abból a tekintélyből, ami a pártot húsz évvel ezelőtt övezte, de nem sikerült.

 

Név szerint nem említve ugyan, de félreérthetetlenül Kóka János frakcióvezetőre és támogatóira utalva, a parlamenti frakciót azzal vádolta, hogy – szemben az ő elképzeléseivel - látszat-ellenzéki magatartásával fél évvel meghosszabbította a kisebbségi kormány és ezen keresztül az ország agóniáját.

 

- Mindig lesznek olyanok, akik a pártot nem politikai otthonnak, hanem kalandnak, küzdőtérnek tekintik – jegyezte meg a távozó elnök, aki a frakció részéről tapasztalt, „a kisgazdapárt végóráit idéző obstrukcióra” hivatkozva mondott le parlamenti képviselőségéről.

 

Az elfogadott napirend szerint Fodor Gábor húszperces vitaindítóját a három elnökjelölt 15-15 perces felszólalása követte.


Kortesbeszédek - Retkes, Badacsonyi, Weinek

Az aspiránsok sorát Retkes Attila nyitotta meg, aki választási beszédét azzal kezdte: harminchét éves, nős, három kisfiú büszke édesapja, egy zenei kiadó vezetője, s aki hisz benne, hogy a párt megmenthető. Az SZDSZ politikai válsága véleménye szerint az 1994-es első MSZP-SZDSZ-koalíció megkötésével kezdődött. Azóta háromszor kötöttek koalíciót a szocialistákkal, és bár értek el részeredményeket, összességében szerinte feladták a hitelességüket.

 

A Horn-kormányban részt venni felesleges volt, a Medgyessy-kabinet száznapos programját támogatni pedig vállalhatatlan. "Tevékenyen részt vettünk a Gyurcsány-kormánynak az országot súlyos válságba sodró gazdaságpolitikájában, nem emeltük fel a szavunkat Őszöd után, és bár felmondtuk a kormánykoalíciót, azóta is álkoalícióban vagyunk, egyéni és gazdasági érdekek mentén" - fogalmazott Retkes Attila.

Mindehhez társulnak a korrupciós ügyek, illetve a párt egyes vezetőit jellemző nagyképűség. „Magára hagytuk az országot, bezárkózó fővárosi párt lettünk. Megfeledkeztünk a hazaszeretet eszméjéről, magunkra vontuk a nemzetietlenség képét.”

Retkes Attila száznyolcvan fokos fordulatot sürget, és egy szavahihető, gyakorlatias és szerethető SZDSZ-t építeni, egy mérsékelt, liberális, ellenzéki pártot. A Bajnai-kormányt nem mint testületet támogatná, csak azokat a válságkezelő intézkedéseket, melyek hatékonyak, az ország érdekeit szolgálják, összeegyeztethetőek a liberális eszmerendszerrel és legalább minimális társadalmi támogatottságot élveznek.

 

Ami a párt és a frakció viszonyát illeti: Retkes Attila – aki korábban már kilátásba helyezte, hogy leváltaná Kóka Jánost – annak közlésére szorítkozott, hogy a pártnak van frakciója. Ezt a kijelentését egyébként hosszasan megtapsolták a küldöttek.

 

Két út áll az SZDSZ előtt Badacsonyi Szabolcs elnökjelölt szerint: vagy tudomásul veszik, hogy „ennyi volt”, vagy a párt bázisán közösen felépítenek egy új pártot, új stílussal, új arculattal. Badacsonyi ez utóbbi megoldást ajánlotta a küldötteknek. Ehhez azonban - „ha a politikai palettán akarunk maradni” - a belső vitákat, működési zavarokat meg kell szüntetni.

 

Nem folytathatja így tovább az SZDSZ - fogalmazott a jelölt, aki szerint a liberális elvektől túl messze eső kormpromisszumokat kötött a párt, amely húsz évvel ezelőtt meghatározó pártja volt a közéletnek, ma mára azonban harcoló csoportokból, kiábrándult emberekből áll, miközben maga a szabadelvű gondolat nem vesztett jelentőségéből sem hazánkban, sem Európában. Szükség van tehát a liberális pártra - viszont az új SZDSZ-hez új csapat kell: egy kellő legitimitással bíró vezető és igazi csapatjátékosok; olyan vezetőségi tagok, akik hitelesek, akiket nem emésztett fel a politikai küzdelem.

 

Megválasztása esetén Badacsonyi átláthatóbbá tenné a párt döntési mechanizmusát; az SZDSZ-nek szerinte minden fontos kérdésben véleményt kell nyilvánítana, ahhoz pedig mint a becsületszóhoz tartania kell magát. A Bajnai-kormányról azt mondta: kötelességünk kiállni a válságkezelő lépések mellett, de csak amíg a liberális elvek engedik: nem köthetünk elvtelen kompromisszumokat. „Végre egy irányban” - foglalta össze politikai ars poeticáját.

 

Kegyelmi pillanatot élünk át – kezdte felszólalását Weinek Leonárd elnökjelölt, zuglói polgármester. Ebben a pillanatban a teljes megsemmisülés és a teljes újjászületés lehetősége is benne van. Weinek – helyenként igencsak nehezen követhető beszédében - egy alagútban száguldó, illetve kisiklott vonathoz hasonlította a pártot, amelynek ablakából emberek ugrálnak ki, „tipródunk, tapossuk egymást”.

 

A pártnak ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben (koromsötétben) erőre, bátorságra van leginkább szüksége, ezeknek alapja pedig a tiszta szándék, alázat és tisztelet. „Belülre kell néznünk, legbelsőbb zsebünkben megtalálni az iránytűt” - fogalmazott Weinek. - Hiszen bennünk dől el, hogy a Titanicon, vagy a kisiklott vonaton ülünk-e, a kettő között van különbség – oszlatta el az esetleges félreértéseket Weinek Leonárd. Az elnökjelölt saját bevallása szerint egy vonaton ül, „kézifékkel a kezemben”.

 

Az SZDSZ-t szerinte jelenleg félelmek (az ellenzék hatalomra kerülésétől, az SZDSZ kiesésétől a parlamentből), ragaszkodás (a megszerzett pozíciókhoz) jellemzi. - Torzított kényszerek irányítják döntéseinket, így nem jut energiánk az érdemi közpolitikai munkára. Weinek egy nemzeti liberális pártot építene megválasztása esetén, megfogalmazása szerint ugyanis „kutya kötelességünk középre pozicionálni a liberális közösséget”.

A jelöltek beszéde után, az ügyvivői testület megválszatását megelőző délutáni politikai vitában felszólaló Demszky Gábor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Kóka János a hozzá intézett, és a küldöttek által megerősített kérés ellenére sem mondott le a frakcióvezetői posztról, mert ez - a főpolgármester szerint - elvárható lett volna tőle. Hozzátette: ez rossz jelzés az SZDSZ közössége felé.

 

A szabályosság még megkérdőjeleződhet 

 

A küldöttgyűlés kezdetén Hörömpöli Kálmán, a párt zuglói szervezetének vezetője kezdeményezte, hogy a „tisztújítási bohózat” helyett válasszanak ügyvezető elnökséget, és hívjanak össze egy új, programalkotó küldöttgyűlést – ott válasszanak pártelnököt. A javaslatot a többség leszavazta.

 

Mint arról korábban lapunkban beszámoltunk, egyelőre - és Retkes Attila ezzel kapcsolatos optimista kijelentése ellenére - kiszámíthatatlan, szabályosnak tekinthető-e a lezajlott elnökválasztás. Magát a küldöttgyűlést ugyanis előzetesen szabálytalannak nyilvánította a párt etikai bizottsága; álláspontjuk szerint új küldötteket kellett volna választani a tisztújítás előtt, ami nem történt meg.

 

Az országos tanács egyébként először július 4-ét jelölte ki a küldöttgyűlés időpontjául, de már ezt is többen megtámadták, mert véleményük szerint szabálytalanul lett összehívva, ezután módosították az időpontot július 12-re.

 

Az elnökválasztás kimenetele egyelőre Fodor és Kóka János frakcióvezető pénteki összecsapása miatt is bizonytalan, a leköszönt pártelnök ugyanis azzal vádolta meg pártbeli riválisát, hogy obstruálja a küldöttgyűlést, ahogyan az elmúlt egy évben a pártelnöki programjának végrehajtását is akadályozta a Kóka-többségű frakció.

 

Kóka erre azt felelte, Fodor jobban tette volna, ha még tavaly ősszel lemond.

 

Korábban egyébként lemondott posztjáról négy ügyvivő, Béki Gabriella, Csőzik László, Gulyás József és Léderer András is.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek