Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Fodor Gábor lemond képviselői mandátumáról
2009-07-10 16:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Fodor Gábor lemond képviselői mandátumárólFodor Gábor az őszi ülésszak kezdetétől lemond képviselői mandátumáról - közölte a politikus az SZDSZ elnökeként tartott utolsó sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

 

 

 

Döntését indokolva közölte: nem kíván egy olyan frakcióban dolgozni, ahol a frakcióvezető azon munkálkodik, hogyan lehet a pártot szétverni, és olyan helyzetbe hozni, ahol az SZDSZ a "teljes reménytelenség útjára tévedhet". Emlékeztetett arra, hogy egy évvel korábban, amikor elnökké választották, egy rendkívül nehéz helyzetben lévő pártot vett át, és az volt a meggyőződése, hogy tennie kell egy kísérletet arra, hogy a támogatottságot növeljék, miközben még inkább érvényre juttatják a liberális értékrendet.

 

Akkor az volt a célja, hogy kirántsa az SZDSZ-t abból a helyzetből, hogy egy öt százalék körüli párt. Ezért kezdte el azt a programot, amelynek során először párbeszédet akart mindenkivel folytatni, emellett pedig programot kért a kisebbségi kormánytól, azzal a céllal, hogy ha az nem elfogadható, akkor támogatni kell a szakértői kormány megalakítását, majd pedig az előre hozott választás megtartását.

 

Utalt arra, hogy erről a programjáról komoly vita alakult ki az SZDSZ-ben, és amikor fizetett hirdetésekben, deklarációban támadták, akkor ő program végigvitelével szemben a pártegység megőrzése mellett döntött. Fodor Gábor arra is kitért, június 7-e óta azt látja, hogy az SZDSZ nem tanult abból, ami a választásokon történt. Mint mondta, azt várta, hogy kialakul egy belső összefogás, kiállnak a párt egykori vezetői és a saját felelősségüket elismerve hajlandóak odaállni egy program mellé, miközben világossá teszik, hogy mindent meg kell tenni a párt megmentéséért. Ezt azonban nem látja - jegyezte meg.

 

A leköszönő pártvezér kijelentette, minden tisztelete a szabad demokraták három elnökjelöltjéé, és a lemondásról szóló döntést azért hozta meg, hogy a következő elnöknek meglegyen a lehetősége, hogy ő döntsön a megüresedő mandátumról. "Ne kerüljön olyan helyzetbe, amilyenbe én kerültem, hogy a parlamenti frakció gyakorlatilag ellehetetleníti azt a politikát, amit én elnökként szerettem volna végigvinni" - mondta Fodor Gábor, kitérve arra is, hogy éppen ezért ajánlja fel az új elnöknek azt a lehetőséget, hogy egy, a saját politikáját támogató képviselőt delegálhasson a párt országgyűlési frakciójába. Azt is világossá tette, éppen azért akarta az elnökválasztás előtt bejelenteni döntését, hogy az független legyen az új elnök személyétől.

 

Kitért arra is, hogy felháborodva nézi azt a folyamatot, amely az elmúlt hetekben kibontakozott a párton belül. Fodor Gábor szerint Kóka János "frakcióvezető és köre" próbálja mindenféle obstrukciókkal megakadályozni azt, hogy az SZDSZ különböző testületei, így az országos tanácsa és a küldöttgyűlés határozatképes legyen. A volt pártelnök azt mondta, hogy ezt a leghatározottabban visszautasítja, és arra kér minden "becsületes tagot", hogy legyenek jelen a küldöttgyűlésen és szavazzanak. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy többen is azon törik párton belül a fejüket, hogyan lehet ellehetetleníteni a vasárnapi küldöttgyűlést.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek