Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az SZDSZ a fővárosban "üti" az MSZP-t
2009-07-07 10:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az SZDSZ a fővárosban "üti" az MSZP-tA fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció egyeztető tanácsának összehívását kezdeményezték a szocialisták - nyilatkozta Steiner Pál hétfőn újságíróknak. A fővárosi MSZP ugyanis nehezményezi az SZDSZ magatartását a Budapesti Egészségügyi Modell konsrtukciójával kapcsolatban. Az ügy olyan súlyú, hogy a fővárosi MSZP és az SZDSZ koalíciós együttműködése is kockán foroghat miatta.

 

 

 

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet ülésén kezdeményezte a Koalíciós Egyeztető Tanács (KET) összehívását. Komoly feszültségnek tartják ugyanis azt, hogy az SZDSZ a Fővárosi Közgyűlés június végi ülésén leszavazta Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettesnek a Budapesti Egészségügyi Modell (BEM) konstrukcióra benyújtott javaslatát.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy rendkívül nehezményezték az SZDSZ magatartását ez ügyben. Kifejezte reményét, hogy a koalíciós egyeztetésen tisztázhatják ezt a problémát, és a közgyűlés augusztus végi ülésén az első napirendi pontként elfogadhatják majd a BEM-et. A frakcióvezető bízik abban, hogy addig megkövetik Horváth Csaba főpolgármester-helyettest azok az SZDSZ-es képviselők, akik a legutóbbi közgyűlésen cserbenhagyták őt.

Steiner Pál megjegyezte: arról nem volt szó, hogy szakadna-e emiatt az MSZP–SZDSZ-koalíció. A szocialisták azonban rendkívül fontosnak tartják a BEM-mel összefüggő kérdéskört – fűzte hozzá. Közölte, hogy a koalíciós egyeztetésen tárgyalni fognak a jövő év októberéig tartó önkormányzati ciklus további koalíciós együttműködéséről is. „Az ugyanis nyilvánvaló, hogy ilyen típusú együttműködés a továbbiakban nem lehetséges” – szögezte le.

Az MTI városházi információi szerint a fővárosi MSZP legutóbbi helyzetértékelőjén Horváth Csaba felvetette a koalícióból való kilépés lehetőségét is. A BEM kapcsán évek óta koalíciós nézetkülönbség van. Tavaly márciusban például a BEM elvi támogatásához kötötték a szocialisták az éves költségvetés elfogadását. Ezúttal a közgyűlési döntést a BEM ütemezéséről kellett volna meghozni.

A koalíciós vita hátterében az első körben szükséges 1,5 milliárd forint körüli nézetkülönbség áll. Az SZDSZ az egészségügyi bizottságban először napirendre sem vette két hete ezt a kérdést, majd azzal nem értettek egyet, hogy az idén 1,5, jövőre pedig további 2 milliárd forintot költsenek a koncepcióra. Horváth Csaba javaslata szerint egyébként 2011-től évi 2 milliárd forintos megtakarítást lehetne elérni a BEM bevezetésével.

John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője hétfőn elmondta: bízik abban, hogy mindkét fél bölcsen jár majd el ez ügyben. Mint hozzátette, az augusztusi közgyűlésig nincs lehetőség a múlt hónapi döntés korrigálására, akkor azonban készek erre. A frakcióvezető megjegyezte, hogy koalíciós egyeztetésre mindig készek, de szerinte ebben az ügyben túlzás lenne az egyeztetés.

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek