Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Csak a terepszín számít
2009-07-06 12:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Csak a terepszín számítDebrecen - A romákat invitálta a Honvédség kötelékeibe az Esélyegyenlőség Napján július 5-én, ahol a tartalmas programok mellett tanúi lehettünk L.L. Junior besorozásának is

 

 

 

 

Csak a terepszín számít

Fotók: Mangu Róbert (Cívishír)

 

Ezúttal a debreceni Kossuth laktanyában rendezték meg a Magyar Honvédség Esélyegyenlőségi Napját. A kezdeményezésnek nem titkolt célja, hogy a romák körében (is) népszerűsítsék a katonaélet szépségeit, és bátorítsák őket a bakaságra. A honvédség a társadalmi eseményekhez alkalmazkodva a nyitottság és az egyenlő bánásmód mellett „tette le a fegyvert”. Hiszen egy hazáját szolgáló katona nem fehér vagy cigány: itt csak a terepszín a mérvadó.

 

Csak a terepszín számít

 

Az Esélyegyenlőségi Napot Szekeres Imre honvédelmi miniszter nyitotta meg. Tanúi lehettünk a Humánszolgálati iroda átadásának, ami a katonák és a misszóban szolgálók családtagjai számára nyújt különböző szolgáltatásokat (például videóbeszélgetést).

 

Csak a terepszín számít

Szekeres Imre honvédelmi miniszter  

 

Számtalan tartalmas program várta a több száz érdeklődőt. Hallhattuk a Helyőrségi zenekart, megcsodálhattunk katonai felszereléseket, ritka fegyvereket és járműveket. A roma kultúrával a kézműves sátraknál ismerkedhettünk meg. Az aprónépek arcfestéssel válhattak valódi harcossá, megszállhatták a tankokat, vagy épp kipróbálhatták a kerekes székes akadályparkot is. Az egyik leglátványosabb eleme a rendezvénynek az elmaradhatatlan közelharc-bemutató volt, ami ezúttal is nagy sikerrel ejtette ámulatba a nézőket.

 

Csak a terepszín számít

A kisiskolások titkos alakulatának kiképzése 

 

Míg a vendégek – és a szépreményű katonajelöltek – ismerkedtek a hely szellemével, nem is sejtették, hogy a közelben cseppet sem ilyen vidám a hangulat. Hadfiaink figyelmét nem lankasztotta el az önfeledt ünnep, sem a csinos lányok: a kapuőrök illetéktelen behatolót észleltek. A gyanús céltárgy egy gépjármű volt, utasait – a 3 fiatalembert – az éber katonák tüstént megmotozták. Mint kiderült, vezérüket L.L. Juniornak hívják, és egy Fellépés fedőnevű akcióval próbált bejutni a rendezvényre.

 

Csak a terepszín számít

Az elfogott betolakodó semmiféle megbánást nem tanúsított 

 

A támadást olyannyira sikeresen hiusították meg katonáink, hogy a fiatalember végül bakaruhát öltött, és csatlakozott a sereghez. Sőt, Szekeres Imre – miután megtudta, hogy a friss kopasz még nem volt katona – a helyszínen tiszteletbeli honvéddé avatta.

 

Csak a terepszín számít

L.L. honvéd bakává avatása 

 

L.L. közlegény megéhezhetett az izgalmakra, ugyanis hamarosan már tálcával a kezében állt sorba a katonai ebédlőben. Nem sokáig élvezhette a falatokat, valahányszor megragadta a kanalat, egy bátor nyolcéves „újonc” rögvest megrohamozta egy autogramért. Néhány pillanat múlva sorban álltak a rajongók, akik szerettek volna egy közös fotót az énekessel, vagy épp csak néhány mondatot váltani vele. Szállóige-szintű tanulsága volt a jelenetnek: híres ember nem eszi forrón a babgulyást.

 

Csak a terepszín számít

Egy sztár búcsúzhat a nyugodt, meleg ebéd fogalmától 

 

L.L. Junior félbehagyott ebédje után a Cívishír kérdésére elárulta, látogatása nem véletlen. Pláne azután, hogy legutóbbi klipjében katonaruhában énekel a távoli „harcmezőket” járva.

 

Csak a terepszín számít

 

– A Honvédelmi Minisztérium kezdeményezésével összhangban alkottuk meg ezt az egyedi turnét, hogy a romák körében is népszerűsítsük a katonaságot. Ezt egy nagyon szép dolognak tartom, hiszen az ellentétek helyett a harmóniát segíti. Így született meg a Merre visz az út című dal, amellyel azt szerettem volna elérni, hogy a katonaélet ne elriassza az embereket, hanem inkább dicsőségnek érezzék – mondta a roma énekes, aki már eddig több katonai rendezvényen is fellépett az esélyegyenlőség nevében.

 

Csak a terepszín számít

 

L.L. Junior végül a színpadon teljesített szolgálatot. Ahol a hazát szolgáló új generációjával tudatta többek között, hogy van egy anyósa, és bemutatta, merre visz a katonaság útja. A tánctéren összegyűlt rajongók óriási lelkesedéssel fogadták. Romák, nem romák, civilek, katonák vegyesen. Már csak az a kérdés, hogy ők a fellépés után katonákká vagy popcsillagokká szeretnének-e válni.

 

C-PRESS - Civishir.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek