Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Magyar Gárda titkai: fegyverbe!
2009-07-06 11:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Magyar Gárda titkai: fegyverbe!Nemrégiben Samu Tamás Gergő, politológus-hallgató, a Jobbik Békés megyei elnöke és a párt Külügyi Bizottságának alelnöke a Magyar Gárda feladatairól nyilatkozott Sarkadon, ötven gárdista jelenlétében. Beszédében kiemelte, reményeik szerint demonstrációjukkal megfélemlítenek néhány garázda, tolvaj, rabló sarkadi cigányt.

 

 

 

"Reméljük, egy kicsit elgondolkodnak azon, hogy mi vár rájuk, ha a Jobbik hatalomra kerül. Mert akkor tisztelt hölgyeim és uraim, az itt álló gárdisták a magyar csendőrség gerincét adják. Akkor ezek a gárdisták közhatalommal lesznek felruházva. Ezek a gárdisták úgy masíroznak majd Sarkad utcáin, hogy fegyvert hordanak az oldalukon."

 

Samu Tamás Gergő szavait több portál is idézte, és állítását más források is alátámasztják. Ezek szerint folyik a Magyar Gárda Csendőrségének tervezése, amit a kiválasztás követ. A Gárda kiválasztottjai, mint mondják, egyfajta "elit-osztagosok" lennének, és elképzelhető, hogy az első Gárda-csendőrök már augusztus 20-a körül - akár egy századdal is - megmutatkoznak a nyilvánosság előtt.

Információink szerint az úgynevezett csendőrök "felfegyverzését" úgy oldanák meg, hogy eleve fegyverviselési, vagy -tartási engedéllyel rendelkező személyeket válogatnak ki. Ettől természetesen ezek a személyek még nem válnak hivatalos rendfenntartóvá - ezt a részét a tervnek egyelőre homály fedi.

A csendőrségről már Vona Gábor pártelnök is nyilatkozott, aki kijelentette: "az irányítsa Magyarországot, aki nem szerencsétlenkedik mindenféle három csapással, hanem egy csapással, a csendőrséggel oldja meg a vidék közbiztonságát. Aki egyszerre számolja fel a politikai, a gazdasági és a cigánybűnözést."

Egyidejűleg - információink szerint - folyik a Magyar Gárda elhárító-hírszerző szolgálatának kiépítése is. Ennek gerincét a megyei elhárítók képezik, akik az országos elhárítási főnöknek vannak alárendelve. Az országos elhárítási főnöknek csak a főkapitány adhat utasítást. Az elhárítók feladata a nemzetbiztonsági szolgálat vagy más hivatalos szervek Gárdával szembeni tevékenységének felfedése, a személyi állomány szűrése és ellenőrzése, a szükséges titkosság biztosítása. A titkok közé tartozik az elhárítók személyazonossága is, akik kilétüket - a titkos igazoló jelzéssel - csak elkerülhetetlen esetekben fedhetik fel. Ezt a különleges titkolódzást, amelyet egy neve elhallgatását kérő volt gárdatag mániákus magatartásnak nevez, végső soron meg lehet érteni, mert ugyan mi szüksége lenne egy tisztes, "sima" hagyományőrző-katasztrófavédelmi szervezetnek saját titkosszolgálatra?

Nem titkos viszont a Biztonsági Szolgálat, amelynek tagjai minden rendezvényen ellátják a rendfenntartás feladatát és megkülönböztető karszalagot viselnek.

A Magyar Gárda sajtóreferense, Dobos Zoltán a STOP információit megerősítette. Mint mondta, a gárda tagjai között számos volt rendőr, katona, katonatiszt található, akiknek a tapasztalatát a Gárda felhasználja, hogy nem fegyveres múltú tagjaik számára továbbképzéseket tartsanak.

A Gárda, összhangban a Jobbik Magyarországért Mozgalom elképzeléseivel, csendőrséggel kapcsolatos terveket szövöget. Egyelőre személyekben nem gondolkodnak, hiszen - mint Dobos Zoltán mondta - minden a törvényi környezet kialakításán fog múlni, így az sem kizárt, hogy fegyveres szolgálatot fognak ellátni, vagy "település-őrségként", önkéntes és fegyvertelen szolgálatot látnak majd el.

Megtudtuk, hogy a Gárda a "fizikálisan jobb állapotban lévő" tagokból biztosítási egységet szervezett, amelyek feladata Dobos szerint a külső provokátorok és a támadások elhárítása. A Gárda elhárító-hírszerző szervezetéről azonban még ennél is érdekesebb képet kaphattunk. "Igyekszünk kiszűrni a külső és belső bomlasztó erőket" - mondta Dobos, aki elárulta, hogy kiterjedt kapcsolataik révén kapnak, illetve szereznek információkat a tagokról, illetve az aspiránsokról.

Dobos két példát említett az elhárítás hatékonyságára, az egyikben az elhárítás egy "forrófejű majmot" szűrt ki, aki azt hitte, hogy a Gárda egy randalírozásra létrehozott akciócsoport, de "gyorsan lebukott" a Nemzetbiztonsági Hivatal által beépített ember is, aki elismerte, milyen céllal állt gárdistának.

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek