Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Itt van az ideje az árokásásnak!
2009-07-02 13:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Itt van az ideje az árokásásnak!"Árokásás helyett végre párbeszéd" című tévéjegyzetében lelkendezett Varga Klára, a Magyar Nemzet munkatársa, hogy a Duna TV Heti Hírmondó című műsorában egy asztalhoz ült Almási János nyírségi cigányvajda, az Együtt a Magyarországi Romákért Párt elnöke és a Jobbik alelnöke, Balczó Zoltán.

 

 

 

Almási János nem az első cigány vajda, aki a cigányokat sértő beszédet vagy politikai szándékokat mentegeti (Lakatos Attila borsodi vajda például többször kiállt amellett, hogy "márpedig igenis van cigánybűnözés")

A Jobbik iránt finoman szólva nem barátságtalan Magyar Nemzet munkatársát ezúttal az bűvölte el, hogy a nyírségi cigány vezetőt a Jobbik alelnöke "biztosította" arról, hogy pártja és a hozzájuk kötődő Magyar Gárda nem jelent fenyegetést a romákra, semmi közük a cigánygyűlölethez vagy a romák ellen elkövetett gyilkosságokhoz, és elismételte azt a parlagfűirtó szöveget, hogy a Magyar Gárda részéről "soha egy pofon sem csattant".

A felek ezután "nagy vonalakban összehasonlították programjaikat", és kiderült, azok "még hangsúlyaikban is egybehangzottak". "A romabűnözés kifejezés és a csendőrség felélesztése volt az a két téma, amiben nem értettek egyet" - tudja meg a Magyar Nemzet munkatársától az, aki elmulasztotta az épületes beszélgetést.

Varga Klára egyébként így vezette be jegyzetét: "Most, hogy a kiskunlacházi gyilkosság elkövetőjének kiderítése kapcsán megerősödött a gyanú a közvéleményben, hogy a jelenlegi kormánynak nem érdeke a békesség a romák és nem romák között, mert a rasszistakártyára igen nagy szüksége van, különös hangsúlyt kapott egy vasárnap esti beszélgetés a Duna TV-n." Írja ezt annak a lapnak a munkatársa, amely Kiskunlacházával kapcsolatban is mindvégig nagy teret adott a romák elleni hangulatkeltésnek, miközben, úgy látszik, az újságírónak nincs más vágya, mint "árokásás helyett végre párbeszédet" kezdeni.

Van itt még egy kis bibi. A szélsőségesek, nem kis cinizmussal, azt a szerintük rájuk is vonatkozó liberális követelményt hajtogatják, hogy "minden véleményt meg kell hallgatni, minden véleményre egyaránt szükség van" a demokratikus közösségben. Szinte szégyen felemlíteni ezzel kapcsolatban, annyira nyilvánvaló példa, hogy ugyanígy érveltek a német demokrácia megfojtására szerveződő nemzetiszocialisták is hatalomra jutásuk előtt. A hatalmat megragadva pedig, lám, hirtelen elfelejtkeztek erről a követelményről.

A cigány vajdának is üzen valamit a történelmi tapasztalat: a nácik kiemelt célpontjai, az európai zsidóság sok képviselője is a "párbeszéd" híve volt az "árokásás" helyett. "Ne hergeljük őket fölöslegesen" - figyelmeztettek még azok is, akiknek különösebb illúzióik nem voltak, bármit hazudtak nekik a zsidókkal kapcsolatos terveikről a nácik. Elég volt belenézni lapjaikba, végighallgatni gyűléseiket, hogy nyilvánvaló legyen az igazság. A történelem bebizonyította: vannak olyan erők, amelyeket a tisztességes, demokratikus erőknek jó mély árokkal kell elválasztaniuk önmaguktól. Ebben az ügyben kötelező a párbeszéd: de nem a demokrácia ellenségei és a demokraták között, hanem a minden más kérdésben egymással versengő, harcoló, de egyaránt antifasiszta demokraták között. Erre próbálta felhívni pár héttel ezelőtt Tamás Gáspár Miklós a Magyar Nemzetben publikált, "Levél a jobboldalhoz" című nyílt levelében a konzervatív antifasiszták figyelmét. Solymosi Frigyes akadémikus cikkének kivételével (amit azonban, erre a párbeszédre jellemző módon a a konzervatív tudós nem a Magyar Nemzetben, hanem a Népszabadságban tett közzé), nem látszanak jelei a felhívás pozitív hatásának.
(STOP szerk. megjegyzése)

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek