Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Morvai cigánybűnözésből vizsgázott, alelnöke cigánytenyészetről beszélt
2009-05-26 09:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Morvai cigánybűnözésből vizsgázott, alelnöke cigánytenyészetről beszéltA Jobbik alelnöke nemrég államilag finanszírozott cigánytenyészetről tartott előadást.

Nem cigányellenességgel kampányolunk  – jelentette ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-listavezetője, Morvai Krisztina az egyik közszolgálati tévéműsorban.

 

 

 

Mint kiderült, a képviselőasszony egyébként sem talál kivetnivalót a cigánybűnözés kifejezésben, hiszen állítása szerint annak idején volt ilyen tétel a büntetőjog vizsgán.

 

Kérdés azonban, hogy ugyanilyen töltéssel használja-e a kifejezést Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, aki a ferencvárosi időközi választáson szó szerint azt, mondta, hogy a cigánybűnözés ellen kell harcolni.

 

Szegedi Csanád és a „cigánybűnözés”
 

Hogy mennyire nem csak egyszeri „elszólásról” van szó, azt bizonyítja a www.szegedicsanad.hu oldal, ahol a jobbikos életrajzában a következő olvasható: „Harcot hirdet a cigánybűnözés ellen, amely a fővárosi lakosok életét is nap mint nap megkeseríti,” (Az oldalon természetesen a kuruc.info nevű náci hírportál is elérhető.)

 

De ennél is botrányosabb volt, amikor Szegedi a Jobbik toborzóján kijelentette, hogy "a magyar embereknek elegük van abból, hogy a pénzükből, befizetett adóforintjaikból állami felügyelettel, állami koordinációval cigánytenyészet működik Magyarországon." (Annak idején az atv.hu hozta nyilvánosságra a botrányos hangfelvételt.)


Akkor most cigánybűnözéssel kampányol a Jobbik?

 

Morvai Krisztina szerint nem. Szerinte a tömeges bűnözés visszaszorítása szerepel a kampányukban. Mint elmondta, felháborítónak tartja, hogy a magyar falvakban, vidéken, de a városokban is rettegnek az emberek a bűnözéstől.

 

- A rendőrség itt lövöldözi a tüntetők szemét ahelyett, hogy faluhelyen kimennének, és rendet csinálnának. Mi azt mondjuk, hogy csendőrséget kell bevezetni. Kemény rendet, közbiztonságot, hogy a magyar emberek személye, testi épsége és tulajdona biztonságban legyen. Ebben nincs semmi szélsőségesség és cigány ellenesség – jelentette ki Morvai.

 

Hogy ez esetben miért beszélt Szegedi Csanád cigánybűnözés elleni harcról, arra Morvai csak kitérő választ tudott adni, majd hozzátette, ő annak idején „huszonvalahány éve Gönczöl Katalin tanárnő büntetőjogi kurzusán a cigánybűnözés című tételből vizsgázott”. - A mostani tankönyvet nem láttam, nem tudom milyen kifejezést használnak. A magyar vidéki embernek mindegy, milyen kifejezést használunk, neki az a lényeg, hogy védjék meg. Nem a kifejezésen kell lovagolni - zárta rövidre a kérdést.

 

A „szemtelen” Bencze József

 

Bencze József országos rendőrfőkapitány a napokban kijelentette, hogy mindent nem lehet az államtól, a rendőrségtől elvárni, magunknak is tennünk kell azért, hogy megvédjük a saját javainkat.

 

Mint Morvai elmondta szerinte „ez egy nagyon szemtelen kifejezés volt a rendőrfőkapitány úr részéről”. – Nem magánügy a bűnözés kérdése.  Idehozza vidékről az összes rendőrt, ahelyett, hogy ott rendszabályoznák meg a bűnözőket.

 

- Nem magánügy. Magyarországot tipikus kiszolgáltatott, harmadik világbeli sorba akarják taszítani, ahol az emberek rabszolgasorban élnek a saját hazájukban.

 

- Ez egy arcátlan hozzáállás. Állami feladat a bűnmegelőzés és a bűnüldözés. Ezért örülök, hogy a Jobbik szövetséget kötött a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetével, amely tanácsokat fog adni ahhoz, hogy lehet végre Magyarországon a tömegessé vált bűnözéssel szemben szakszerűen fellépni.

 

- Azt látom szerencsésnek, hogy végre egy politikai párt foglalkozik a bűnözés kérdésével, és nem hagyja magára a kiszolgáltatott embereket – vélekedett Morvai.

 

C-PRESS - atv.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-27
  Ma figyelmetlenek leszünk. Fontos elintéznivalókat felejthetünk el, - használjuk a határidőnaplónkat! Így talán elkerülhetjük, hogy kínos helyzetbe keveredjünk. Ma jól tesszük, ha friss levegőt biztosítunk magunknak. Tehetünk egy sétát a természetben, vagy szellőztessünk ki jó alaposan. Ha cigarettázunk, akkor csökkentsük a cigik számát. A mai napot használhatjuk a leszokás megkezdésére is.
 • Heti Tarot: a szórakozás hete következik
  A Tarot kártya misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat. Grace lapjai vegyes energiákat ígérnek az előttünk álló hétre.
  image
 • Döntés a Chacrys Kristályágy mellett
  Valaki egyszer azt mondta: egyetlen döntés választ el egy teljesen más élettől. Mondani persze könnyű. Pedig sokan képesek arra, hogy elinduljanak az ismeretlenbe, ami néha nem is annyira ismeretlen, mint inkább felfedezésre váró. Hozzám hasonlóan régi barátnőm is ilyen volt, amikor évekkel ezelőtt rátalált egy fantasztikus fiatalemberre, aki megismertette a Chacrys kristályággyal, így Magyarországon az elsők között találkozhattam vele én is.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 26-tól február 1-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek