Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A halállal fenyegetett gárdista provokálta a romákat?!
2009-05-23 10:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A halállal fenyegetett gárdista provokálta a romákat?!Ő azt állítja megfenyegették, mások szerint ő provokált.

Mint ismert, egy héttel ezelőtt vasárnap este költöztették el a Magyar Gárda aktivistái Sustig Mátyást Kétegyházáról, aki arra panaszkodott, megfenyegették, hogy megölik.

 

 

Azon a hétvégén csak a rendőrség beavatkozásán múlt, hogy a gárdisták és a helyi roma lakosság nem esett egymásnak.


Ki a felelős?

 

Az eset kapcsán a Beol.hu cikkeihez rengeteg hozzászólás érkezett az oldal fórumára. Hogy milyen indulatokat váltott ki az esemény, azt jól érzékelteti, hogy több helyen csak ez olvasható: „A hozzászólást töröltük, mert a tartalma ütközött moderálási alapelveinkkel."

 

Próbáltunk a sok, indulattól fűtött bejegyzés között válogatni: „Én kétegyházi vagyok, nem az egész kétegyházi cigánysággal van baj,hanem egy bizonyos családdal.1 helyett 100 bűnhődik!!!Tessék rendet csinálni. Itt nekik kellene egymás közt rendet rakni!" - írja egy Igazságos07 nevű hozzászóló.

 

Egy másik, Kakukktojás név alatt megszólaló olvasó véleménye szerint a dolog nem egyoldalú: „Én itt lakom Kétegyházán. Szerintem nem véletlen, hogy MINDIG a fenn emlegetett S. Mátyást inzultálják. Ismerem ezt a férfit, és gyakran provokálja Ő a szópárbajokat, ami természetesen nem véletlenül haladt már el idáig!"

 

Mint korábban megírtuk, a sértett is elismerte, hogy a konfliktus ott éleződött ki, hogy gárdista egyenruhában masírozott végig az utcán.

 

Egy interjúban mesélt a történtekről: Három héttel ezelőtt Gesztre tartottam a zászlószentelő ünnepségünkre. A Magyar Gárda formaruhájában mentem és mikor az egyik cigány családnak a háza előtt elmentem utánam kiabált az ott lakó cigányasszony: „Mi van Matyi, gárdista lettél?" Mondtam, hogy igen. Erre azt kiabálta: „Nem félsz, hogy megvernek a cigányok?" Én erre azt feleltem, hogy nem.

 

Másnap délelőtt kimentem egy kis füvet szedni a házam elé a tyúkjaimnak. Ekkor jött arra annak a cigányasszonynak a férje, aki előző nap kiabált velem. Lefasiztázott és megfenyegetett, hogy „meg leszek ölve". - olvasható a Magyar Gárda Egyesület hivatalos honlapján.

 

„Legalább a gyereket nem kellett volna lelőni. De az is felnő, és mi tartjuk el"

 

A napokban megjelent többek között a Beol.hu-n is az a három YouTube-ra feltöltött videó, amit a gárdisták készítettek a költöztetéskor.

 

A felvételeken megjelenik a Sustig Mátyás is, aki többször elmondja, hogy azt mondták neki: „Nyomorék! Nehogy ki gyere, mert megöllek!" Később azt is megemlíti, hogy évek óta szeretne elköltözni onnan, csak nem tudja eladni a házát.

 

A videókon feltűnik Dila Istvánné alpolgármester, akinek a fejéhez vágják a gárdisták, hogy bár több bejelentést kapott már, nem tett semmit. Az alpolgármester asszony éppen azt kifogásolja, hogy miért nem szólt neki az öreg gárdista. „Ha lelőnek, akkor majd eljárnak?! Nem kéne megelőzni?! Ki nem merek menni az utcára!" - kiabálja Sustig.

 

A „beszélgetés" ott válik még fordulatosabbá, hogy megjelenik Drágos József, az Országos Cigány Önkormányzat képviselője. A háttérben jó száz méterre álldogál egy 20-30 főből álló roma csoport. A képviselő is bekapcsolódik a vitába, láthatóan partnernek veszik, de amikor kiderül, hogy a cigányönkormányzattól érkezett, a gárdisták viszonyulása hirtelen megváltozik.

 

A roma képviselő egy vélhetően szélsőjobbos beszélgetését idéz fel a tatárszentgyörgyi gyilkosság kapcsán. A beszélgetés szerint az egyik fél azt mondja, hogy „legalább a gyereket nem kellett volna lelőni. Erre a másik: De az is felnő, és mi tartjuk el..." Mire a „költöztető": „Igen mi tartjuk el! És magát is mi tartjuk el!" A személyeskedő, rasszista válaszra Drágos néhány felháborodott mondat után elvonul.

 

C-PRESS - ATV.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek