Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Visszaélés a szolgálaton kívüliséggel?
2009-05-21 19:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Visszaélés a szolgálaton kívüliséggel?Ha lezárul a Draskovics Tibor által elrendelt vizsgálat, akkor az ügyészség asztalára kerül a Tettrekész Szakszervezete és a Jobbik együttműködésének ügye - mondta Bencze József a Nol TV-nek. Az országos rendőrfőkapitány tegnap a Népszabadság Online olvasóinak kérdéseire válaszolt.

 

 

 

Az ORFK vezetése egyértelműen elítéli a Jobbik Magyaroszágért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete közt létrejött megállapodást, mivel a szakszervezet tagjainak többsége hivatásos rendőr - válaszolta tegnap a Nol Fórumon egy kérdésre Bencze József. Az országos rendőrfőkapitány szerint a szakszervezet főtitkára hivatásos rendőr, aki a Jobbik EP-képviselőjelöltje, s a választásig szolgálati viszonya szünetel, mentelmi jog illeti meg.

 

- Sajnálatos, hogy ezt a "szolgálaton kívüliségi helyzetet" kihasználva a szakszervezet nevében párttal kötött megállapodást - szögezte le Bencze -, amely sérti az alkotmánynak a rendőrség politikamentességéről szóló rendelkezéseit. Emlékeztetett: kétszer is nyílt levélben szólította fel a Tettrekész főtitkárát, tartózkodjon a politikai jellegű szerepvállalástól. Bencze elismerte, hogy munkáltatóként csak korlátozott lehetőségei vannak a Tettrekész tevékenységének vizsgálatára. A Draskovics Tibor rendészeti miniszter által elrendelt vizsgálat során feltárt tényeket azért átadják majd az ügyészségnek.

 

Arról, nyugodt szívvel küldi-e ki a rendőreit például a Jobbik félkatonai szervezetének számító Magyar Gárda demonstrációjának biztosítására annak tudatában, hogy ötezer rendőr a Jobbikkal szövetkezett Tettrekész tagja, azt mondta: - Abból, hogy a szakszervezet vezetői megállapodtak a Jobbikkal, még nem következik, hogy a tagság is szimpatizál velük. Biztos abban, hogy a rendőrök pártszimpátiájuktól függetlenül, esküjük szerint teszik a dolgukat.

 

Több kérdést is feltettek a Nol olvasói a romák elleni támadások ügyében elrendelt nyomozásokról. A főkapitány leszögezte: a rendőrség továbbra is presztízskérdésnek tekinti a romák orgyilkosainak elfogását. Egyfajta rendőri védelem alá vonták azokat a településeket, amelyek az orgyilkosok potenciális célpontjai lehetnek. Folyamatos kapcsolatot tartanak a települések kisebbségi önkormányzataival, hogy a környezetük biztonságáért tenni akaró romák inkább a polgárőrség keretében segítsék a rendőrséget, ne szabadcsapatokba verődve. Előfordult, hogy a családjukat féltő romák önbíráskodásra ragadtatták magukat. Szeretnék megelőzni a hasonló eseteket. Az interneten több olyan "lista" is van, amelyek állítólag romák által elkövetett bűncselekményeket taglalnak: rablásokat, lopásokat, támadásokat. Bencze leszögezte: a rendőrség nem vezet nyilvántartást az elkövetők etnikai hovatartozásáról. Azt sem hozzák nyilvánosságra, amikor - például a rabosítás során - az elkövető nyilatkozik róla.

 

Több olvasó a tábornok személyes véleményét kérdezte arról, hogy a média az elhárítás tisztjeit, főképp a rendszerváltozás előtt szolgálatot teljesítőket spicliknek nevezi. Bencze emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltozás után egyfajta politikai konszenzus alakult ki, hogy a III/III-as ügynökök listáját nyilvánosságra kell hozni. Ma már a III/II-es főcsoportfőnökség egykori munkatársaival összefüggésben is megfogalmazódnak hasonló igények a nyilvánosság előtt. Ezeket a vitákat a rendőrség némi aggodalommal figyeli. Az eddigi polémiák ugyanis azt okozták, hogy a rendőrség bűnügyi szolgálatát információkkal ellátó ügynökhálózat fokozatosan felszámolódott. Az informátorok úgy érezték, joggal tarthatnak attól, hogy ma még államtitoknak minősülő tevékenységük egyszer valamilyen politikai megfontolásból nyilvánosságra kerülhet.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.január 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-01-17
  Ma kedvünkre lesz a társasági élet. Szívesen beszélgetünk munkatársainkkal, örülünk a közös ebédnek, vagy kávézgatásnak. A nehéz munkákhoz nincs kedvünk, inkább halasszuk el a komoly feladatokat. Ma fogyasszunk sok folyadékot, hiszen a bőrünk is örül, ha sokat iszunk. Ha erről elfelejtkezünk, akkor a bőrünk is fonnyadttá, ráncossá válik. Jó trükk, ha reggel nem csapvízzel, hanem ásványvízzel törölgetjük át az arcunkat. Így frissebb és szebb lesz!
 • Hol van ilyenkor Isten?
  Manapság, amikor tragédiákon kívül szinte mást nem is szállít nekünk a média világa, sokan felteszik a kérdést: Hol van ilyenkor Isten? Hogy engedheti ezt meg? És válasz híján sokak számára marad a polcról leemelhető séma: nincs Isten.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.január 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-01-16
  Mára eltűnik befelé forduló hangulatunk, kedvünkre lesz a társaság. Szívesen találkozunk a barátainkkal, örömmel osztunk meg velük egy könnyű, finom ebédet. Menjünk el együtt egy ínyenc étterembe, vagy üssünk össze egy egészséges zöldsalátát! Jól tesszük, ha sok folyadékot iszunk, így tisztítva meg szervezetünket. Húgyúti fertőzésünket úgy kezelhetjük a leghatékonyabban, ha rengeteg folyadékot, vagy pedig gyógyteát iszunk. A téli időszakban még fontosabb veséink védelme, hordjunk derékmelegítőt!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek