Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hegedűs Zsuzsa: a segélyezés nem megoldás
2009-05-21 09:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hegedűs Zsuzsa: a segélyezés nem megoldásA segélyezés egyáltalán nem megoldás a társadalom több mint egyharmadát érintő teljes leszakadás megakadályozására - mondta Hegedűs Zsuzsa szociológus szerda este Veszprémben, a Maj Laso Trajo (Jobb Élet Egyesület) és a Veszprémi Cigány Kisebbségi Önkormányzat által szervezett fórumon.

 

 

 

Nem megoldás a probléma kezelésére a kis- és középvállalkozások támogatása sem - közölte, hangsúlyozva: az érintetteknek rá kell jönniük arra, hogy maguknak kell "magad uram" módon a megoldást kitalálni, összefogni, s akkor jöhet a segítség. Merőben más a cigányság problémája Veszprémben, mint mondjuk Nyíradonyban, más Napkoron és Battonyán, avagy bárhol másutt - mondta az előadó, hangsúlyozva: nincs egyetlen homogén "szakértői megoldás".

"Felülről" mindig csak homogén megoldás várható - vélekedett. Mint mondta, le kell ülni helyben és "meg kell nézni, magunk kitalálni, hogy itt mit kell csinálni a munkanélküliség, a gyermekéhezés" és más bajok ellen. Akkor jöhet a segítség, ha az érintettek saját maguk találják ki, hogy mit kell tenni és hogyan lehet valahogy összefogni.

Lényegesnek tartotta a közösségszervezést, rámutatva arra, hogy vannak már például egész jól működő cigány önkormányzatok. "Hozzuk össze az embereket, hármat, négyet, ötöt vagy húszat és beszéljenek a problémákról, a megoldási lehetőségekről" - mondta, megjegyezve, hogy erre a cigány önkormányzatok "abszolút képesek".

A történet ma tényleg arról szól, hogy nincs más megoldás, mint "ott megszervezni vagy kitalálni a dolgokat, ahol vagyunk", az már egy másik kérdés, hogy honnét találjuk mindehhez a finanszírozást - mondta Hegedűs Zsuzsa.

Hegedűs Zsuzsa szerint az alapprobléma az, hogy Magyarország "egy olyan zuhanáson megy át", amire nem volt még példa. Szerinte a rendszerváltáskor már leszakadt a társadalom 25-30 százaléka. Először is az alacsonyan képzettek estek ki a munka világából és soha többet nem tudtak visszakerülni. Hegedűs Zsuzsa szerint ma 850 ezer gyermek éhes Magyarországon, s szerinte ez "körülbelül a közép-afrikai szint".

Azután a társadalomnak egy második harmada, a közepe is elkezdett zuhanni - tette hozzá, rámutatva: legfelül viszont van egy multimilliárdos csoport, alatta egy tíz százaléknyi réteg, de "onnantól kezdve mindenki esik lefelé". Szerinte minden szülőnek az a vágya, azt akarja, hogy a gyermeke többre vigye, vihesse. Azt azonban nehezen viseli el, hogy a gyermekét még érettségihez sem tudja juttatni, mert nem bírja a költségeket fizetni - mondta a szociológus.

 

C-PRESS - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek