Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Két súlyos kérdés
2009-05-21 08:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Két súlyos kérdésAzért vannak politikai jogaink, azért van többpártrendszer és szervezkedési szabadság, hogy szabadon elítélhessük egymás politikai tevékenységének tartalmát, de ne vitathassuk el egymástól a politizálás jogát. E kettő megkülönböztetése minden demokráciában alapkérdés, mégis mindig összekeverik őket.

 

 

 

Fontos tehát, hogy a Jobbik és a Tettrekész együttműködésének a puszta tényét ne annak alapján ítéljük meg, amit e két szervezet politizálásának tartalmáról gondolunk, bármily rosszat gondolunk róla.

 

Szögezzük le: ha a Tettrekész tagjai nem rendőrök lennének, és az alkotmány nem rögzítené, hogy a rendőrség tagjai "politikai tevékenységet nem folytathatnak", akkor a megállapodás tényét nem ítélhetnénk el. De mivel rögzíti, a megállapodás alkotmányellenes. Az lenne akkor is, ha az MSZOSZ tagszervezete tevékenykedne a rendőrségnél, és az MSZP-vel kötne megállapodást.

 

Amióta léteznek szakszervezetek, azóta politizálnak. Különböző politikai irányzatokhoz kapcsolódnak, igen gyakran működnek együtt formálisan és informálisan a hozzájuk közel álló pártokkal, és ez így van rendjén. A Liga már az Ellenzéki Kerekasztal keretében is markánsan politizált, a Munkástanácsok az MDF nyúlványaként jöttek létre, az MSZOSZ az MSZP-vel szokott választási megállapodásokat kötni és a párt listáján előkelő helyeket kapni. Amikor az együttműködő pártok és szakszervezetek más pártok és szakszervezetek együttműködését elítélik, nem egyszerűen kettős mércével mérnek, hanem az elemi politikai jogok gyakorlásának jogát vonják kétségbe. Aki viszont beáll a rendőrséghez vagy a honvédséghez, erről a jogról lemond. Hogy miért kell ezt tennie, azt a Tettrekész honlapján olvasható kommentárjában "öregrendőr" szépen elmagyarázza: "Mit csináltok, ha szolgálat közben a M(agyar) G(árda) (Vona úrék vezérletével) ismét nektek megy? Átengeditek őket, vagy a parancsot teljesítitek? Mit tesztek, ha a MG demonstratív felvonulást rendez a »cigánybűnözés ellen« és a helyi romák... elállják az útjukat? Mit tesztek egy engedélyezettből kődobálóssá fajuló »demonstrációkor«, ha jobbikos is van az engedély nélküli demonstráló, hídfoglalók stb. között?"

 

Az állampolgárnak hinnie kell abban, hogy az állami erőszakot csak a törvény normái, és nem politikai szempontok szerint alkalmazzák. E hit föltétele - itt és most mindenképp - a depolitizált rendőrség.

 

Mindezek tisztázása után két súlyos kérdés marad nyitva.

 

Egy: Miként lehet a rendőrök (és katonák) érdekvédelmét depolitizált módon biztosítani? Erre valamilyen formát kell találni, mert nincs, az igény viszont hatalmas. A Tettrekész 2004-es megalakulása óta rengeteg érdekvédelmi ügyben lépett föl indokoltan és sikeresen. Minden szakszervezet állíthatja magáról, hogy nem politizál (erre az ordas hazugságra a Tettrekész is kész), de ezt sem elhinni, sem megkövetelni nem lehet. (A másik rendőrszakszervezet, az FRSZ például a Ligához tartozik, mely sorozatban szervezi a politikai sztrájkokat, és ugyanolyan hevesen lép föl, mondjuk, az egészségügy "kiárusítása" ellen, mint a Tettrekész.)

 

Kettő: milyen rendfölfogás uralkodik abban a rendvédelmi szervben, amelyben a legsötétebb rasszista, rendpárti diktatúra szellemét idéző erők pár év alatt a tagok több mint tíz százalékát megnyerték maguknak?!

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-27
  Ma figyelmetlenek leszünk. Fontos elintéznivalókat felejthetünk el, - használjuk a határidőnaplónkat! Így talán elkerülhetjük, hogy kínos helyzetbe keveredjünk. Ma jól tesszük, ha friss levegőt biztosítunk magunknak. Tehetünk egy sétát a természetben, vagy szellőztessünk ki jó alaposan. Ha cigarettázunk, akkor csökkentsük a cigik számát. A mai napot használhatjuk a leszokás megkezdésére is.
 • Heti Tarot: a szórakozás hete következik
  A Tarot kártya misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat. Grace lapjai vegyes energiákat ígérnek az előttünk álló hétre.
  image
 • Döntés a Chacrys Kristályágy mellett
  Valaki egyszer azt mondta: egyetlen döntés választ el egy teljesen más élettől. Mondani persze könnyű. Pedig sokan képesek arra, hogy elinduljanak az ismeretlenbe, ami néha nem is annyira ismeretlen, mint inkább felfedezésre váró. Hozzám hasonlóan régi barátnőm is ilyen volt, amikor évekkel ezelőtt rátalált egy fantasztikus fiatalemberre, aki megismertette a Chacrys kristályággyal, így Magyarországon az elsők között találkozhattam vele én is.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 26-tól február 1-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek