Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Felhívás - A cigányság helyzetével kapcsolatban kialakult helyzet orvoslására
2009-05-20 13:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Felhívás - A cigányság helyzetével kapcsolatban kialakult helyzet orvoslásáraA nemzeti értékeket valló és a hazai cigányságot nemzetalkotó tényezőként elismerő értelmiségiek, civil szervezetek és vallási közösségek képviselői ezúton felhívást intézünk minden jószándékú polgártársunkhoz, akinek nem mindegy milyen jövő vár gyermekeinkre és un

okáinkra.

 

 

 

Nyilatkozatunkkal hitet teszünk amellett, hogy a hazai cigány lakosság helyzetének jobbítása és társadalmi integrációja halaszthatatlan össznemzeti, stratégiai feladat.

 

Hitet teszünk továbbá amellett, hogy senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés, vagy bármely jellegű bántalmazás származása, etnikai hovatartozása miatt.

 

Megengedhetetlennek és tarthatatlannak ítéljük a társadalmi-etnikai feszültségek mesterséges szítását, bármely oldal vagy érdekcsoport részéről történjen is.

 

Határozottan elutasítjuk, hogy egyes személyek, vagy csoportok hibái és bűnei miatt egy egész népcsoportot, a mintegy 1 milliónyi hazai cigányságot, kollektív módon megbélyegezzék, elítéljék.

 

Határozott, szakszerű és sürgős intézkedéseket kérünk a konkrét bűnesetek kivizsgálásában, az elkövetők előállításában és felelősségrevonásában.

 

Figyelmeztetünk arra, hogy a mélyszegénységben élő családok munkalehetőség, és megfelelő szociális háló híján egyre inkább a feketegazdaságba, vagy a bűnözés útjára sodródnak.

 

Halaszthatatlan társadalmi összefogást sürgetünk a halmozottan hátrányos helyzetben élő, cigány és nem cigány honfitársaink megsegítésére, és követeljük a mindenkori kormány felelős, tisztességes és számonkérhető intézkedéseit a leszakadó társadalmi rétegek mielőbbi felzárkóztatása érdekében.

 

Felhívjuk a cigány értelmiség, cigány vezetők figyelmét, hogy tegyenek meg mindent a társadalmi béke előmozdítása érdekében, nyilatkozataikkal, személyes példamutatásukkal a roma/cigány nép értékeinek reprezentánsai legyenek mind a többség, mind a kisebbség irányában.

 

Úgy véljük a cselekvés összefogás eredménye kell, hogy legyen, nem kapcsolódhat kizárólagosan egyik politikai oldalhoz sem.

Felismerésünk, hogy a jelenlegi kialakult helyzetben az egyházak fokozottabb részvétele elengedhetetlen és kívánatos a társadalmi konszenzus megteremtéséhez.

 

A helyzet megváltoztatásához azonnali cselekvésre van szükség, ezért jelen nyilatkozatunkkal egy „újtípusú”, a kölcsönösségen és a keresztényi/keresztyényi értékeken alapuló társadalmi párbeszédet és összefogást kezdeményezünk, melyre minden jószándékú és felelősen gondolkodó magyar állampolgárt meghívunk.

 

Kérünk mindenkit, aki egyetért nyilatkozatunk tartalmával, aláírásával csatlakozzon  mozgalmunkhoz.

 

Jelen felhívásunkat egy, az aláíró szervezetek által kidolgozott; helyzetértékelést és megoldási javaslatokat tartalmazó munkadokumentum alapján készítettük, melyet a www.jezsuita.hu címen  a Cigánymissziós Műhely rovatában, vagy a  oldalon tekinthetnek meg. ceferino.vaciegyhazmegye.hu

 

 

 

Aláíró szervezetek:

 

Cigány Tudományos és Művészeti Társaság
Asszonyok Szövetsége a Békés Együttélésért

 

Jezsuita Rend Cigánypasztorációs Műhely
Roma Szakkollégium

Tálentum Tehetséggondozó Klub

 

Cigány Tudományos és Integrációs Szövetség
Grizhipe Nyelvművelő és Hagyományőrző Egyesület

Európai Cigány Integrációs Szövetség

 

 

Magánszemélyek:

Rostás-Farkas György, József Attila-díjas író

Fialovszky Magdolna, CTMT művészeti igazgató

Hofher József jezsuita szerzetes
Dúl Géza atya, cigánypasztorációs referens Ceferino Ház

Dr. Hoffmann Rózsa, egyetemi docens, országgyűlési képviselő

Duray Miklós, közíró, országgyűlési képviselő, MKP

Báthory János, igazgató, Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány

Gergely Dezső szociális munkás, rashaj

Szabóné Kármán Judit romológus, egyetemi oktató

Dobos Marianne, közíró

Dunai Mónika, tanár, önkormányzati képviselő

Dr. Bereczky Anna, egyetemi tanár

Dr. Lentner Csaba, közgazdász, egyetemi oktató

Dr. Balla Gábor Tamás, nyug. egyetemi docens
Hollai Kálmán, színművész-rendező

Gyurman Zoltán, informatikus-programozó

Salzmann Zoltán, társadalomszervező, ÉrMe

Dr. Domokos István, főorvos

Miklóssy Endre, egyetemi tanár

Dr. Dányi László, történész, újságíró

Sugár András, író, újságíró, televíziós szakember

Dóczi Magdolna, újságíró

Kamarás István, történész-politológus

ifj. Rostás-Farkas György, újságíró, műfordító

Losó Györgyné, klubvezető, Tálentum Tehetséggondozó Klub

Finta Arina Aisa, festőművész

Rupa Ilona, dalénekes

Farkas Rozália, főiskolai hallgató
Lakatos Katalin, egyetemi hallgató
Nagy Gusztáv, költő- műfordító, tanár
Mezei Ádám, hitoktató, szociális munkás
Bogdán László, joghallgató

Kiss Mária, szociálpolitikus

Antal István, közgazdász

Gerocs Attila, közgazdász

Baranyi Anita, politológus

Orbán Horváth Éva, hitoktató, nevelőintézeti tanár

Lakatos Enikő, joghallgató

Oláh Adrienn, egyetemi hallgató


C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-27
  Ma figyelmetlenek leszünk. Fontos elintéznivalókat felejthetünk el, - használjuk a határidőnaplónkat! Így talán elkerülhetjük, hogy kínos helyzetbe keveredjünk. Ma jól tesszük, ha friss levegőt biztosítunk magunknak. Tehetünk egy sétát a természetben, vagy szellőztessünk ki jó alaposan. Ha cigarettázunk, akkor csökkentsük a cigik számát. A mai napot használhatjuk a leszokás megkezdésére is.
 • Heti Tarot: a szórakozás hete következik
  A Tarot kártya misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat. Grace lapjai vegyes energiákat ígérnek az előttünk álló hétre.
  image
 • Döntés a Chacrys Kristályágy mellett
  Valaki egyszer azt mondta: egyetlen döntés választ el egy teljesen más élettől. Mondani persze könnyű. Pedig sokan képesek arra, hogy elinduljanak az ismeretlenbe, ami néha nem is annyira ismeretlen, mint inkább felfedezésre váró. Hozzám hasonlóan régi barátnőm is ilyen volt, amikor évekkel ezelőtt rátalált egy fantasztikus fiatalemberre, aki megismertette a Chacrys kristályággyal, így Magyarországon az elsők között találkozhattam vele én is.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 26-tól február 1-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek