Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tatárszentgyörgyi gyújtogatás: egyre zűrösebb az ügy!
2009-05-18 10:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tatárszentgyörgyi gyújtogatás: egyre zűrösebb az ügy!Tatárszentgyörgyön az elmúlt hónapokban két rejtélyes bűneset is történt. Február 23-án brutálisan meggyilkoltak egy cigány férfit és annak kisfiát, április 7-én pedig felgyújtották a helyi cigányönkormányzat elnökhelyettesének házát. A sajtóban megjelentek olyan hírek, miszerint utóbbi esetben biztosítási csalás történhetett. Ezt a verziót egyébként a rendőrség sem zárja ki, Horváth Lídia viszont a STOPnak határozottan tagadta a vádakat.

 

 

 

 

Tatárszentgyörgy lakosai a februárban történt kettős gyilkosság óta rettegésben élnek, a helyzeten nem segített sokat az a rejtélyes tűzeset, amelyben a helyi cigányönkormányzat elnökhelyettesének, Horváth Lídiának a háza rongálódott meg.

A rendőrség nem sokkal a tűzeset után kijelentette: nem zárják ki, hogy a tulajdonosnak érdekében állhatott a gyújtogatás. Szerintük ezt több tényező is alátámasztja: ilyen például, hogy Horváth Lídia tavaly ősszel a házra 20 milliós, a melléképületre 4 milliós biztosítást kötött. Gyanús körülménynek találták azt is, hogy a ház árverés alatt volt, mert a tulajdonos az általa felvett hitelt nem tudta törleszteni. Érdekesnek tartották mindemellett, hogy bár a házat belülről gyújtották fel, a nyílászárók sértetlenek voltak, az ajtó kulcsra volt zárva.

Horváth Lídia állítja: ezek egy része koholt vád. Egyrészt, biztosítását már 2004-ben megkötötte, arra nem az eset előtt egy évvel került sor. Emellett az sem igaz, hogy az ablakok sértetlenek voltak, a hátsó ablak például teljesen be volt törve és azt "nem a tűzoltók törték ki". Az elnökhelyettes ugyanakkor azt elismerte, hogy háza árverés alatt állt, viszont elmondta azt is: mindössze egy-kétszázezer forintos tartozása volt, amit tudott volna törleszteni. "Januárban veszítettem el a munkám, 3 hónap alatt gyülemlett fel a tartozás. Nincs szó milliós tételekről, ezt a pénzt ki tudtuk volna fizetni" - mondta el a STOPnak.

Kérdés, hogy miből? Honnan tudtak volna több százezer forintot összeszedni néhány hét alatt? "Januárban felgyújtották a melléképületünket, a biztosító 500 ezer forintos kárt állapított meg. Akkor azt kértük, hogy ebből a pénzből 400 ezer forintot utaljanak át a Takarékszövetkezetnek hosszú lejáratú kölcsönünk törlesztésére. Ekkor még nem halmozódott fel tartozásunk, biztos, ami biztos alapon döntöttünk így. Ez a pénz végül nem érkezett meg a Takarékszövetkezethez - visszatartották -, de elméletileg a rendelkezésünkre állt volna" - magyarázta az elnökhelyettes. A melléképület felgyújtásával kapcsolatban egyébként nyomozott a helyi rendőrség, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást. A nyomozást azóta megszüntették, a tettest vagy tetteseket nem találták meg.

Horváth Lídia a fentiek mellett arról is beszámolt: a járőrök aznap este egy nagy, fekete járművet üldöztek, ami a Magyar Gárda jelével volt ellátva. "A rendőrök azt állították, hogy az autó feltartóztatása miatt lezárták az utakat, mi viszont úgy tudjuk, hogy azok nem voltak lezárva" - tájékoztatott.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Horváth Lídia állításait részben cáfolta a STOPnak. Mint elmondta, nem az ablak, hanem az ajtó ürege volt betörve, ami viszont olyan kicsi, hogy azon keresztül senki nem tudott volna bejutni a házba. Kollégáik pedig aznap este állítottak fel ellenőrző pontokat a településen, több járművet meg is állítottak ellenőrzés céljából.

A rendőrök egyébként továbbra is fenntartják a biztosítási csalásról szóló verziót, bár a rasszista indíttatást sem zárják ki. A nyomozók egyelőre a szakértői véleményekre várnak, addig sok újdonságot nem tudnak mondani az üggyel kapcsolatban.

A nyomozást a Dabasi rendőrkapitányság végzi, a Nemzeti Nyomozó Iroda nem vette hatáskörébe az ügyet, mert álláspontjuk szerint ez az eset nem illeszkedik abba a bűncselekmény-sorozatba, amit a romák ellen elkövettek az utóbbi hónapokban.

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-27
  Ma figyelmetlenek leszünk. Fontos elintéznivalókat felejthetünk el, - használjuk a határidőnaplónkat! Így talán elkerülhetjük, hogy kínos helyzetbe keveredjünk. Ma jól tesszük, ha friss levegőt biztosítunk magunknak. Tehetünk egy sétát a természetben, vagy szellőztessünk ki jó alaposan. Ha cigarettázunk, akkor csökkentsük a cigik számát. A mai napot használhatjuk a leszokás megkezdésére is.
 • Heti Tarot: a szórakozás hete következik
  A Tarot kártya misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat. Grace lapjai vegyes energiákat ígérnek az előttünk álló hétre.
  image
 • Döntés a Chacrys Kristályágy mellett
  Valaki egyszer azt mondta: egyetlen döntés választ el egy teljesen más élettől. Mondani persze könnyű. Pedig sokan képesek arra, hogy elinduljanak az ismeretlenbe, ami néha nem is annyira ismeretlen, mint inkább felfedezésre váró. Hozzám hasonlóan régi barátnőm is ilyen volt, amikor évekkel ezelőtt rátalált egy fantasztikus fiatalemberre, aki megismertette a Chacrys kristályággyal, így Magyarországon az elsők között találkozhattam vele én is.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 26-tól február 1-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek