Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigánymunka Birminghamben: egy nap az élet
2009-05-15 09:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigánymunka Birminghamben: egy nap az életA tervezett fél év helyett mindössze egyetlen napot dolgozott az angliai Birmingham városa mellett nyolc iváni férfi, illetve két nő. A romák állítják, becsapták őket, és még a hazaútra sem volt elég pénzük.

 

 

 

Két hétig tartott tíz iváni roma „kalandja" Angliában. Pedig úgy tervezték, hogy fél évet dolgoznak majd egy kertészetben. Az állításuk szerint becsapott romák tegnap érkeztek haza, az útra azonban nem volt elengedő pénzük - írja a Kisalföld.

A London–Budapest között menetrendszerűen közlekedő autóbusz jegyeinek, összesen mintegy 1400 fontos (437 ezer forint) árát a helyi önkormányzat, valamint a munkát szervező megyei cég közösen fedezte. Az út előtt a romák bizakodtak (Angliában próbálnak szerencsét a romák). Vonzó volt számukra a havi nettó 250 ezer forintos bér ígérete, valamint az is, hogy hosszú távon lenne munkájuk. Az első csoport éppen két hete érkezett meg a szigetországba. Őket a jövő héten újabb csoport követte volna...

– Megérkezésünk után a szervező azt mondta nekünk, hamarosan megkapjuk a munkavállalási engedélyt – idézte fel az Angliában történteket Kolompár Krisztián. – Egy hetet várnunk kellett a papírokra, ezt követően egy napot dolgozhattunk.

 

Cigánymunka Birminghamben: egy nap az élet

Az iváni romáknak vonzó volt a havi nettó 250 ezer forintos bér ígérete.
Két hét angliai kinn tartózkodás után tegnap tértek haza. 

 

– Hagyma csomagolása volt a feladatunk – folytatta Kolompár Krisztián. – Ám teljesíthetetlenül magasra emelték fel a normát. A nap végén a munka magyar szervezője személyenként csupán 1800 forintot adott át nekünk. Ekkor már éreztük, hogy nagy a baj. De lépni nem mertünk, mert bíztunk abban, hogy megjön a munkavállalási engedély és minden rendben lesz. De semmi sem javult. Így felhívtam az iváni polgármestert, hogy segítsen nekünk. Ő ajánlotta, hogy keressük meg a konzult. Hát szerencsére most itthon vagyunk.

A Rózsa utcában a családtagok aggódva várták az alkalmi munkavállalókat. Annyit tudtak, hogy valami nincs rendben, de ez is csupán az utolsó napokban derült ki. Az Angliában lévők ugyanis nem mondták el, mi a helyzet velük, azzal nyugtatták az itthon lévőket, hogy szép és tiszta a szoba, tele van a hűtő, s van étel elegendő. A valóság ezzel szemben az volt, hogy olyan munkásszállón laktak, ahol tíz emberre jutott egy mosdó, nem volt takaró, a napi betevő pedig egy konzerv volt.
– Eredetileg arról volt szó, hogy havi nettó 250 ezer forintos fizetésért hat hónapig dolgozhatunk egy Birmingham melletti kertészetben – folytatta Kolompár Krisztián. – Az útiköltséget pedig a fizetésünkből vonják le. Ez egyáltalán nem így történt. Sőt, a szervező még az iratainkat is elvette. Az útlevelünket úgy kaptuk vissza, hogy a szervezőnek azt mondtuk, rendőrségi feljelentést teszünk.

– Álomszerű és csodaszép Anglia, ám a kint tartózkodásunk rémálommá vált – jegyezte meg az egyik roma férfi. – Mi még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert sikerült hazajönnünk. A szálláson ugyanakkor találkoztunk olyan magyar romákkal, akik idehaza mindent eladtak, csak hogy dolgozhassanak. Ők is úgy jártak, mint mi, becsapták őket, és nincs annyi pénzük, hogy hazajöjjenek.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni a munkaszervezőt is. A Kisalföld információi szerint azonban a közvetítő Angliában maradt.

 

C-PRESS - delmagyar.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek