Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kiskunlacháza: ultimátum a cigányoknak
2009-05-12 15:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kiskunlacháza: ultimátum a cigányoknakKiskunlacháza lakói fórumot tartottak hétfő este, amelyen jelezték: elegük van az erőszakból és a községet rettegésben tartó „cigánybandákból". Az eseményen a Gój Motorosok és roma vezetők is megjelentek. Romaszervezet megalapítását kezdeményezték a településen. A polgármester megvonná a segélyt a „renitens" romáktól, de akár ki is utasítanák őket.

 

 

 

A kilencezer fős településen szervezett fórumot a település művelődési házában tartották. Az eseményt UV-zöld mellényes polgárőrök és egyenruhás mezőőrök biztosították. A bejáratnál a Fidesz aktivistái a „Három csapás”-hoz, vagyis a büntető törvénykönyv módosításához (ha valaki harmadszorra követi el ugyanazt a bűncselekményt, már életfogytiglant kapjon) gyűjtöttek aláírásokat.

Közben begördültek a Gój Motorosok is. Elnökük, Mészáros Imre jól artikuláltan a következő közölte: “ Idefigyelj Kolompár, kétszer figyelmeztettünk már, most itt vagyunk harmadszor – vége !!!"

 

Az FN kérdésére, hogy mit is jelent pontosan mindez, elmondta: elegük van a cigányvezető hazudozásaiból. A motorosok javaslatcsomagot is kidolgoztak. Mészáros sérelmezte, hogy ez az elképzelésük semmilyen médiavisszhangra nem talált. Majd megerősítette, hogy Kiskunlacházára a szimpátia és az erőszak elleni fellépés sürgetése hozta és hozza őket. Az előtérben egyébként csak néhány cigány származású helybélit lehetett látni, ők gyorsan be is ültek a nézőtérre.

Vastaps és kijárási tilalom

„Meg fogjuk védeni magunkat!” – ezzel kezdődött és zárult a kíváncsi médiával és az elégtételt követelő lacháziakkal tömött kultúrházban rendezett lakossági fórum. Hogy kitől vagy kiktől fogják megvédeni magukat az egyértelmű: a bűnöző cigányoktól.

Bár többször és nyomatékosan is elhangzott mind Répás József polgármester szájából, mind a hozzászóló helyiektől, hogy „cigány és magyar bűn között nincs különbség”. A felhozott példák és esetek mégis a helyi cigány lakossággal szemben fogyó türelemről árulkodtak.

Felszínre kerültek régebbi esetek is. Kinek a tyúkjait, kinek az elektronikus tárgyait tulajdonították el – vélhetően romák. Egy tanár hozzászólásában jelezte, hogy az iskolában is tarthatatlan az állapot, amely rögtön megszűnne, ha azt a 10-15 – ahogyan ő fogalmazott – viselkedni képtelen cigány gyereket eltanácsolhatnák valahogy az iskolából.

 

Kiskunlacháza: ultimátum a cigányoknak

Lakossági fórumot tartottak Kiskunlacházán (Fotó: Simon Izabella)

 

A biztosítékot a novemberi gyilkosság után – amelynek még mindig nincs gyanúsítottja – egy újabb kislány ellen elkövetett erőszakos cselekmény verte ki: helyi cigány fiúk közrefogtak egy 12 éves kislányt, kezét kificamították, és elvették a telefonját. Az elkövetőket a rendőrség kihallgatta, ám mivel még kiskorúak, nem büntethetők.

A rendőrkapitány türelmet kért

A fórumon jelenlevő ráckevei rendőrkapitány türelmet kért a lakosságtól mind a gyilkosság, mind ez utóbbi eset kivizsgálása ügyében. A polgármester azt nehezményezte, hogy Kolompár Orbán még mindig nem kért bocsánatot a cigányok nevében a szülőktől. Ám hozzátette: nem lehet mindenkit, aki félti a gyerekeit, rasszistának nevezni.

„Higgadt és határozott lépésre van szükség! Kiskunlacházán nincs helyük azoknak a családoknak, akik veszélyt jelentenek. Aki partner, az maradhat” – tette hozzá. Ezeket a lépéseket Kovács Gyula, a szomszédos Ráckeve Cigány Kisebbségi Önkormányzatának elnöke is üdvözölte.

Megvonják a segélyt, vagy kiutasítják őket

Mivel Kiskuncalházán nincs semmilyen cigány kisebbségi szervezet, ezért annak létrehozását, sürgették az MCDSZ és a Lungo Drom megjelent képviselői. Az önkormányzat pedig rendeletet alkotott, melynek lényege: ha a cigányság nem viselkedik úgy, ahogy azt a község elvárja, akkor az önkormányzat mindenféle segélyezést megvon, a renitens cselekedetek pedig a kiutasítást is maguk után vonhatják.

A biztonság érdekében 14 éven aluli gyermek este 8 óra után nem tartózkodhat szülői felügyelet nélkül közterületen. Ennek betartására és a helyiek biztonságára a megemelt számú, immár nyolcfős frissen átadott rendőrőrs hivatott felügyelni. A közbiztonságot fokozó intézkedéseket nagyjából évi 31 millió forintból valósítja meg a település, amit a segélyekre és a munkahelyteremtésre szánt összegből vesz el a vezetés. A helyiek a döntést vastapssal díjazták.

Cigány szemmel

„Ha leírod a nevem, engem kicsinálnak a faluban!” – kérte a neve elhallgatását egy FN-nek nyilatkozó lacházi roma asszony. „Az a baj, hogy nekünk nincs nevünk. Ha Kovács Pisti elkövet valamit, akkor azért Kovács Pistit elítélik. De ha mi teszünk valamit, azt ’a cigányok’ tették, nem XY, aki történetesen cigány. A gyilkosság kapcsán elég volt a szóbeszéd ahhoz, hogy a helyiek a cigányok ellen forduljanak, holott a gyanúsítottak maguk mentek el a rendőrségre és adtak DNS-mintát. Hiába derült ki, hogy ártatlanok, még mindig ’gyilkosok!1-at kiabálnak utánuk” – mondta az asszony.

Hozzátette: a fáklyás felvonuláskor az egyik helyi rendőr azt mondta: ne féljenek, nekik nem lesz bajuk. „Kérdeztem, miért, kinek lesz? Nem titok, hogy a felvonuláson gárdisták is megjelentek. A polgármester engedélyt adott, hogy magánszemélyként megjelenhessenek. Ám az egyik mellékutcában átöltöztek és egyenruhában vonultak tovább és így kanyarodott a menet a cigányok lakta utcák felé” – emlékezett vissza a nő.

Szerinte a legutóbbi erőszakos cselekménnyel kapcsolatban a rendőrség is súlyosan vétett, hiszen kiskorúakat nem vallathatott volna a szülők jelenléte nélkül. A szülők ezért feljelentést tettek. „Tavaly november óta van cigányozás a faluban. Eddig nem volt. Nem tudom, hogyan higgyünk a polgármesternek, ha olyan kör-sms-sel invitál a fórumra mint ez: ’Megvárjuk a következő támadást vagy összefogunk végre?’ A rendelet következménye az lesz, hogy a tárgyalóképes, beilleszkedett romák elhagyják a falut, és csak a szegény, tehetetlen, segélyből élők maradnak” – tette hozzá.

 

C-PRESS - fn.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek