Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"A Jobbik az EP-kampányhoz használja a cigányokat" Sokkoló, vipera, boxer az autóban
2009-05-12 08:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"A Jobbik az EP-kampányhoz használja a cigányokat" Sokkoló, vipera, boxer az autóbanTovább gyűrűznek a kétegyházi gárdista-költöztetés hullámai. Május 10-én, vasárnap délután Kétegyházán tartotta választási rendezvényét a Jobbik Magyarország Mozgalom. Mint arról már beszámoltunk, a párt előző napra is szervezett hasonló eseményt, s arra Kétegyháza újtelepi részéről vitték a szervezet egyik tagját, majd a késő esti órákban három autóval haza is szállították a Gárda egyenruháját viselő aktivistát.

 

 

 

Május 10-én, vasárnap délután Kétegyházán tartotta Európa Parlamenti választási rendezvényét a Jobbik Magyarország Mozgalom. Mint arról már beszámoltunk, a párt előző napra is szervezett hasonló eseményt, s arra Kétegyháza újtelepi részéről vitték a szervezet egyik tagját, majd a késő esti órákban három autóval haza is szállították a Magyar Gárda egyenruháját viselő aktivistát.

 

Jogsértő cselekmény nem történt

 

Megérkezésüket követően állampolgári bejelentés érkezett az illetékes Gyulai Rendőrkapitányságra, arról, hogy Újtelepen ismeretlen személyek jelentek meg fekete ruhában három autóval. A közelben szolgálatot teljesítő rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, és megkérték a gárdistákat, hogy hagyják el a területet. Ezután a rendőrök tájékoztatták a helyi lakosokat, hogy jogsértő cselekmény nem történt, így helyre állt a köznyugalom – elevenítette fel az előzményeket Albert István rendőrségi sajtóreferens.

 

A Magyar Gárda vasárnap adott ki közleményt arról, hogy kétegyházi rendezvényük megtartásával egy időben, illetve azt követően társukat elköltöztetik a településről. A nagyközség főterén megtartott rendezvény befejezése után a gárdisták teherautóval, és személygépkocsikkal vonultak a helyszínre.

 

Csuklyás emberek

 

– A közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség az újtelepi részre csak a költöztetésben résztvevő személyeket engedte, míg a többiek a környező utcában gyülekeztek – közölte lapunkkal a sajtóreferens.

Mint Albert István fogalmaz, a gyülekezők között a rendőrök ekkor egy személygépkocsit láttak meg, amelyben csuklyás emberek ültek, ezért ellenőrzés alá vonták őket. Az autót átvizsgálva bűncselekményre és szabálysértésre utaló eszközöket találtak, ezért három magyar és egy külföldi állampolgárt állítottak elő.

 

– Az elszámoltatás során a kocsiból kábítószer fogyasztásával összefüggésbe hozható eszközök, és közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak, így elektromos sokkoló, vipera, baseballütő, boxer, gázspray, gázriasztó fegyver és gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver kerültek elő – tudatta Albert István.

 

Az előállított személyekkel szemben a Gyulai Rendőrkapitányság közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást, a kábítószer fogyasztására utaló eszközök miatt pedig szakértő bevonása mellett büntetőeljárás is indult.
Airsoft-fegyver, nyugtató és viperának látszó tárgy

 

Egyik bajtársunk nyugtatót szed

 

Megtudtuk, az autóban olyan fekete ruhás férfiak ültek, akik nem viseltek gárda egyenruhát. Kiderült továbbá, hogy az egy külföldi állampolgár mellett három ember Csongrád megyében él. Értesülésünket – mely szerint a négy ember tagja a Magyar Gárdának – megerősítette Mucsi Zsolt, a szervezet Csongrád megyei kapitánya, aki szerint többek között a kábítószervád sem állja meg a helyét.

 

— Egyik bajtársunk ugyan olyan nyugtatót szed, ami ugyan látszatra hasonló tüneteket produkál, mint a kábítószer. A négy gárdista kórházban levett mintája negatív eredményt hozott, vagyis egyikőjüknél sem áll meg a vád — mondta Mucsi Zsolt a Beolnak.

 

A csongrádi kapitány szerint gumilövedék kilövésére alkalmas eszköz azért volt náluk, mert az „airsoft” nevű hobbi-sport foglalkozáshoz használták ezeket az alacsony energiájú légfegyvereket.


— Épp egy airsoft-mérkőzés után kapták a hírt, hogy Kétegyházán baj van, ezért onnan a helyszínre siettek. A vipera nem vipera, hanem csak hasonlít hozzá, a gázrisztó fegyverhez pedig volt engedélyük. Az elekrtomos sokkolóhoz és a gázsprayhez nem kell engedély — mondta Mucsi Zsolt, aki elismerte, valóban volt egy boxer a négy embernél.


A kapitány arra is felhívta a figyelmet, hogy a csuklyák nem takarták el az emberek arcát, tehát felismerhetőek voltak. Mucsi Zsolt hangsúlyozta, megteszik a megfelelő jogi lépéseket azok ellen, akik valótlanságot állítottak róluk. A négy gárdatag szabad lábon védekezhet.

 

A cigány önkormányzat elnöke szerint provokáció

 

– Mesterségesen gerjesztett a szombati kétegyházi botrány – állítja Dógi János. A megyei cigány önkormányzat elnöke a megyei polgárőr szövetséggel együttműködve igyekszik elejét venni a hasonló konfliktusoknak.

 

– Megismerve a rendőrség, a helyi jegyző, a cigány és nem cigány lakosság véleményét, továbbá a jobbik álláspontját, kiviláglik, hogy ez kampányfogás volt. A jobbik az EP-választáshoz használja fel a cigányokat – fejtette ki álláspontját Dógi János a kétegyház szombati incidensről. Az önkormányzati elnök szerint ma népszerű dolog bűnbaknak beállítani a romákat, s a jövőben egyre több hasonló megbélyegző, kirekesztő akcióra kell számítani.

 

– Nem az a cél, hogy szőnyeg alá söpörjük a problémákat, ezeket helyben, közösen kell megoldani – véli az elnök, kinek személyes kezdeményezésére a megyei cigány önkormányzat és a megyei polgárőr szövetség csütörtökön együttműködési megállapodást köt. Mint fogalmaz, közös érdek, hogy a polgárőrség erősödjék, anyagilag és további cigány tagokkal is. A megállapodás része lenne, hogy a polgárőrök fokozottan figyelnék a cigánytelepek környékét.

 

A megállapodás része lenne, hogy a polgárőrök fokozottan fegyelnék a cigánytelepek környékét. Az elnök hozzátette, megyénk békésnek mondható, s mindent megtesznek, hogy a mesterséges feszültségkeltés ne járjon sikerrel.

 

A Jobbik bizonyítékokról beszél

 

– Óriási butaság vagy szándékos félrevezetés mesterségesen gerjesztett botránynak nevezni a Kétegyházán történteket. Több videofelvétel is bizonyítja, hogy a kétegyházi cigányok rendszeresen megfélemlítő módon garázdálkodnak az utcán, többek között Matyi bácsi háza előtt is – reagált Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke, európai parlamenti képviselőjelölt Dógi János szavaira.

 

– Ha szükséges, akkor ezeket a nyilvánosság elé tárjuk. A bizonyítékok alátámasztják a Jobbik álláspontját, mely szerint Kétegyházán és az ország jelentős részén rendkívüli módon elterjedt a cigánybűnözés, amelyet mielőbb fel kell számolni – véli Samu Tamás Gergő.
A megyei elnök szerint megoldást pedig kizárólag a büntetési tételek szigorítása, a rendvédelmi szervek hatékonyságának növelése, valamint a csendőrség visszaállítása jelenti, és – mint fogalmaz – nem szabad megfeledkezni a korrupt cigány vezetők börtönbe juttatásáról sem.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-27
  Ma figyelmetlenek leszünk. Fontos elintéznivalókat felejthetünk el, - használjuk a határidőnaplónkat! Így talán elkerülhetjük, hogy kínos helyzetbe keveredjünk. Ma jól tesszük, ha friss levegőt biztosítunk magunknak. Tehetünk egy sétát a természetben, vagy szellőztessünk ki jó alaposan. Ha cigarettázunk, akkor csökkentsük a cigik számát. A mai napot használhatjuk a leszokás megkezdésére is.
 • Heti Tarot: a szórakozás hete következik
  A Tarot kártya misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat. Grace lapjai vegyes energiákat ígérnek az előttünk álló hétre.
  image
 • Döntés a Chacrys Kristályágy mellett
  Valaki egyszer azt mondta: egyetlen döntés választ el egy teljesen más élettől. Mondani persze könnyű. Pedig sokan képesek arra, hogy elinduljanak az ismeretlenbe, ami néha nem is annyira ismeretlen, mint inkább felfedezésre váró. Hozzám hasonlóan régi barátnőm is ilyen volt, amikor évekkel ezelőtt rátalált egy fantasztikus fiatalemberre, aki megismertette a Chacrys kristályággyal, így Magyarországon az elsők között találkozhattam vele én is.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 26-tól február 1-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek