Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egységes fellépést sürgetnek a romák
2009-05-11 10:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egységes fellépést sürgetnek a romákÖsszeugrasztás helyett összefogást szorgalmaznak azok a romák, akik kiábrándultak a két legitim cigány érdekképviselet - a Lungo Drom és az Országos Cigány Önkormányzat - vezetői által közvetített politikából. Ez volt az üzenete annak a fórumnak, melyet a Képviselők Országos Egyesülete - KOE - elnöke, Aba-Horváth István szervezett a hajdú-bihari és szabolcsi cigány képviselőknek.

 

 

A „Merre tovább Észak-alföldi cigányság?” címmel meghirdetett fórumon megjelent Karakó László, Gávavencsellő polgármestere, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője is, aki szerint a cigányságnak saját kezébe kell vennie sorsát, hiszen a mostani gazdasági, morális válság leginkább a szegénységben élő cigányokat sújtja. Ebből a mélyszegénységből csak akkor lehet kilábalni, ha ők is akarják – hangsúlyozta a polgármester. Meggyőződése továbbá, hogy ma milliárdos, hazáját nem tisztelő réteg uralja az országot, akiket nem érdekli a benne élők sorsa. Támogatásáról biztosította a képviselők újfajta kezdeményezését, hiszen, mint fogalmazott, nem biztos, hogy a Lungo Drom az a szervezet, amellyel szövetkeznie kell a minél hamarabb felálló polgári kormánynak. A munka és a tanulás becsületét kell újragondolni, mert ez teljesen kicsúszott a cigányság életéből – szögezte le.

 

Balogh Albert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés kisebbségi és etnikai tanácsnoka a megyében élő mintegy 120 ezer roma kilátástalan helyzetét ecsetelte, melyben egyszerre van jelen a mélyszegénység és a rossz hangulat. A mindenkori kormány feladata lenne megvédeni a cigányokat, ám ennek a mostani kormány nem tesz eleget. Ezért is hozták létre a Képviselők Országos Egyesületét, Aba-Horváth István hívó szavára, mert az nem járható út, hogy „felülről” mondják meg, mi a jó a keleti végeken élő romáknak.

 

Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat kisebbségi és etnikai tanácsnoka felszólalásában kiemelte: kényszerből jött létre a KOE, mert a politikai elit nem tesz meg mindent a cigányság felemelkedéséért. Az értelmes, okos cigány fiatalokat kiszorítják a döntéshozatalból – sorjázta a problémákat, hozzátéve: Kolompár Orbán egyszer sem emelte fel szavát a Bajnai-kormány megszorító intézkedései ellen. Elmondta még a hajdú-bihari romapolitikus, hogy a két megyére vonatkozó közvélemény-kutatásuk bebizonyította: a cigányok dolgozni akarnak. Éppen ezért az Egyesülettel együttműködést ajánlanak fel a politikusoknak. A cigány közösségek megszervezése nélkül nincs előrelépés életükben – erősítette meg véleményét. Bejelentette továbbá, hogy az európai parlamenti választásra való készülés során mintegy 8.500 kopogtató cédulát gyűjtöttek aktivistáik a Fidesz MPSZ-KDNP számára.

 

A felszólalók egyet értettek abban, hogy egyik cigányszervezet sem alkalmas az érdekképviseletükre, ezért változásra van szükség. A cigányoknak egy irányba kell húzni, mert csak így érhetünk el eredményeket – hangzott el a fórumon.

 

Egységes fellépést sürgetnek a romák

Egységes fellépést sürgetnek a romák

Egységes fellépést sürgetnek a romák

 

Fotók: Nyírő Gizella   

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek