Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Miért nincsenek meg a kiskunlacházi és a tatárszentgyörgyi gyilkosok?
2009-05-11 06:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Miért nincsenek meg a kiskunlacházi és a tatárszentgyörgyi gyilkosok?A kiskunlacházi és tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatban Németh Zsolt azt mondta, rossz a rendőrség kommunikációja.

 

 

 

A biztonsági és adatvédelmi részleteken kívül a rendőrségnek mindent el kellene mondania a közvéleménynek arról, hogy miért nem sikerült eddig kézre kerítenie a gyilkosokat Kiskunlacházán és Tatárszentgyörgyön, mert a rossz kommunikáció miatt a sziszifuszi munkát végző rendőrség iránti bizalom fokozatosan csökken - mondta Németh Zsolt rendőrségi főtanácsos.

A rendőrtiszti főiskola tanszékvezető tanára kiemelte: a kiskunlacházi gyilkossági ügy nyomozásának kezdetén vissza-visszatérően azt erősítette a rendőrség, hogy jó nyomon járnak, s hamarosan meglesz az elkövető, ám másként alakult, s egyelőre nincs kecsegtető szál. Az emberek joggal teszik fel a kérdést: miért? Ha tudnák, hogy képbe került egy lehetséges elkövető, ám bizonyos okok miatt ki kellett őt zárni a "körből2, vagy ha tisztában lennének azzal, milyen sziszifuszi, gyakran rémunalmas munkát végeznek a nyomozók egy ilyen nagy horderejű gyilkosság felderítése érdekében, enyhülne az emberek rendőrség iránti dühe - vélekedett Németh Zsolt.

Ki kellene tehát ülnie a nyomozás vezetőinek, s megosztani az emberekkel mindent, ami megosztható. A nevek, a biztonsági és adatvédelmi részletek kivételével fel kellene tárniuk, hogy mit tettek eddig, miben bíztak és miért, illetve hogy hol tartanak most. Ha folytatódik a "titkolózás", lassan senki nem hisz már el semmit a rendőröknek.

Németh Zsolt szerint az adatok arra utalnak, hogy Kiskunlacházán egy kapcsolatteremtési és szexuális problémákkal küzdő ember ölt, ilyenekből sajnos elég sok él közöttünk - mondta. Tatárszentgyörgyön pedig valószínűleg egy rendezett életet élő, sikeres és igen fegyelmezett "igazságosztó" húzhatta meg a ravaszt. Olyan öntörvényű ember, aki nem bízik a jogállami normákban, s akiben a cigányságra "kihegyezett" előítéletek élnek. Valószínűleg nem egyedül érkezett a házhoz, hiszen egy gyilkosság utáni felfokozott lelkiállapot következtében könnyen közlekedési hibát ejthetne. Sofőrre volt tehát szüksége.

Németh Zsolt úgy gondolja, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkos - jelleméből fakadóan - előbb-utóbb dicsekedni fog a hozzá közel állóknak vélt hőstettéről, hiszen számára fontos, hogy mások is tudják, mekkora hatalommal rendelkezik. Csakhogy a mostani bizalmasból később haragos válhat, aki "súghat" a rendőrségnek - ez szinte törvényszerű - hangsúlyozta.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.január 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-01-17
  Ma kedvünkre lesz a társasági élet. Szívesen beszélgetünk munkatársainkkal, örülünk a közös ebédnek, vagy kávézgatásnak. A nehéz munkákhoz nincs kedvünk, inkább halasszuk el a komoly feladatokat. Ma fogyasszunk sok folyadékot, hiszen a bőrünk is örül, ha sokat iszunk. Ha erről elfelejtkezünk, akkor a bőrünk is fonnyadttá, ráncossá válik. Jó trükk, ha reggel nem csapvízzel, hanem ásványvízzel törölgetjük át az arcunkat. Így frissebb és szebb lesz!
 • Hol van ilyenkor Isten?
  Manapság, amikor tragédiákon kívül szinte mást nem is szállít nekünk a média világa, sokan felteszik a kérdést: Hol van ilyenkor Isten? Hogy engedheti ezt meg? És válasz híján sokak számára marad a polcról leemelhető séma: nincs Isten.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.január 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-01-16
  Mára eltűnik befelé forduló hangulatunk, kedvünkre lesz a társaság. Szívesen találkozunk a barátainkkal, örömmel osztunk meg velük egy könnyű, finom ebédet. Menjünk el együtt egy ínyenc étterembe, vagy üssünk össze egy egészséges zöldsalátát! Jól tesszük, ha sok folyadékot iszunk, így tisztítva meg szervezetünket. Húgyúti fertőzésünket úgy kezelhetjük a leghatékonyabban, ha rengeteg folyadékot, vagy pedig gyógyteát iszunk. A téli időszakban még fontosabb veséink védelme, hordjunk derékmelegítőt!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek