Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Horogkeresztes fenyegetés cigány albérlők miatt
2009-05-11 06:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Horogkeresztes fenyegetés cigány albérlők miattHárom épület tulajdonosát érte fenyegetés az elmúlt napokban Nagykanizsán, ahol vasárnapra virradó éjjel két házra nagyméretű horogkeresztet festettek ismeretlenek, hogy távozásra bírják az egyik épületben lakó cigány albérlőket - értesült az MTI tudósítója vasárnap az egymással rokoni kapcsolatban álló háztulajdonosoktól.

 

 

 

Panker József vasárnap reggel fedezte fel József Attila utcai házának falán a 60-70 centiméter nagyságú fekete horogkeresztet. Az MTI-nek azt mondta: nem ez volt az első eset, mert néhány nappal korábban szintén erre a helyre - több méterre a kerítésen belül - ugyancsak horogkeresztet mázolt valaki, de annak nyomait más festékkel megpróbálta eltüntetni.

A háztulajdonos biztos abban, hogy a nála albérletben élő cigány férfi és annak párja miatt támadják, ugyanis a közvetlen szomszédjában lakó testvére néhány napja fenyegető levelet kapott. Ebben a náci szimbólum rajzán kívül az áll, hogy az albérlők miatt ne számítsanak semmi jóra.

"Nem tetszenek" a romák a környékbelieknek

A férfi mostanáig nem tett feljelentést. A rendőrök a testvére bejelentése nyomán, az MTI tudósítója után érkeztek a helyszínre, hogy fényképet készítsenek és jegyzőkönyvet vegyenek fel a történtekről.
 

Horogkeresztes fenyegetés cigány albérlők miatt 

Náci fenyegetés roma albérlők miatt: az érintettek egyelőre nem tettek feljelentést 

 

A szomszédos utcában élő bátyjuk házára ugyancsak vasárnapra virradóra festettek horogkeresztet, a kerítéstől néhány centiméterre beljebb lévő falra. Sógornőjük, Panker Jánosné az MTI-nek hangsúlyozta: ők maguk nem cigányok, soha nem is volt gondjuk a romákkal, de a napokban először ők is levélben kaptak fenyegetést.

A távirati iroda tudósítójának meg is mutatta azt a kézzel írt, postán érkezett levelet, amelyet néhány napja dobtak be hozzájuk. A postai levélpapírra vetett írás szerint a "környékbelieknek" nem tetszik, hogy a testvérénél cigányok élnek, ezért minél hamarabb küldjék el őket, ha nem akarják, hogy további következményei legyenek ennek. A papír hátuljára szintén nagyméretű horogkeresztet rajzolt a levél írója.

"Átlagos" környék átlagos lakókkal?

Panker Jánosné elmondta: amikor felfedezték a ház falán a festést, kihívták a rendőröket, akik a helyszín megtekintése és a levél elolvasása után azt javasolták, hétfőn tegyenek feljelentést a városi rendőrkapitányságon. Hozzátette, egyáltalán nem érti, mi köze nekik ahhoz, hogy a testvérénél albérlők élnek, hiszen erre a korábbi években is volt példa.

A sánci városrészben található házak mindegyike átlagosnak mondható, tulajdonosaik évtizedek óta rendezett körülmények között élnek. A középkorú testvérek többször is hangsúlyozták, hogy soha senkivel nem volt összeütközésük, mostanáig soha fenyegetés sem érte őket.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az esetek kapcsán rongálás miatt indítanak eljárást. Hozzáfűzte, hogy a házakra festett szimbólumok fordított szárú horogkeresztek, amelyek így nem minősülnek önkényuralmi jelképnek.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.január 25-től 31-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-01-25
  Ma sokkal több szabadságra tartunk igényt. Ma tartsuk szem előtt az aranyigazságot, miszerint: "lassan járj, tovább érsz". Ha nagyon kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket.
 • Lehet könnyebb az élet?
  Senki nem ígérte, hogy könnyű lesz. Hiába is ígérné, mi magunk teremtünk és vonzunk be mindent az életünkbe. Tőlünk lesz könnyű vagy nehéz. Hajlamosak vagyunk felelőst keresni a saját boldogtalanságunkért, és ki tudja miért, mindig másokon kezdjük. Látjuk, tudjuk, hogy ez nem működik, tapasztaljuk, hogy a másik a kedvünkért nem változik meg. És ennél jobbat nem is tehet!
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2020.január 24-től 30-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-01-24
  Ma örülünk a munkának, hasznossá szeretnénk tenni magunkat. Sokkal többet dolgozunk, és ráadásul pontosan. Annyira a munkára koncentrálunk, hogy közben elfelejtkezünk a szükségleteinkről. Ma a zöldségek napja van, sikerrel biztosíthatjuk szervezetünk ásványi anyag, vitamin utánpótlását. Ez azért fontos, mert szervezetünk nem tudja a vitaminokat önállóan előállítani. A nyers zöldségfélék azonban bővelkednek bennük, valamint rostokban is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek