Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megállítanák az erőszakot Lacházán
2009-05-06 10:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megállítanák az erőszakot LacházánCigányokkal találkozott a hét elején Kiskunlacházán a település polgármestere, hogy megvitassák mit lehet tenni az erőszak megállításáért, amelynek legutóbb egy tizenkét éves kislány esett áldozatul. Az indulatoktól sem mentes összejövetelen Kolompár Orbán arról beszélt, hogy el kell felejteni ami eddig történt, Répás József polgármester a szülők felelősségét hangsúlyozta.

 

 


Megállítanák az erőszakot Lacházán
A brutálisan megölt Horák Nóra emlékét őrzi a gyilkosság helyszínén a kőtábla

 

 "Minden embernek szüksége van szeretetre, és joga van a boldogsághoz, amitől senki nem foszthatja meg" - olvasható a novemberben megerőszakolt, majd meggyilkolt tizennégy éves Horák Nóra emlékére állított kőtáblán. Ezen a helyen végeztek máig ismeretlen gyilkosok a művelődési központból hazafelé tartó lánnyal. Az emlékművön, az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családjának koszorúja mellett mécsesek apró lángja pislákol. A brutális gyilkosság helyszínétől távolabb, düledező ház tőszomszédságában álló iskolában találkozott egymással - az idén már másodszor - Répás József polgármester, a helyi cigány közösség mintegy ötven tagja és Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Az esemény apropója egy újabb, közfelháborodást kiváltó bűncselekmény: nyolc cigány fiatal megtámadott egy tizenkét éves kislányt, akit lerángattak a kerékpárjáról, zsebeit kiforgatták. A támadástól a gyermek sokkos állapotba került. "Fontosnak tartottam, hogy január után újra találkozzunk. Akkor a két közösség békés egymás mellett élésének feltételeiről beszéltünk, arról, hogy önöktől mit vár el az önkormányzat, és mi mit tudunk nyújtani a roma kisebbségnek, mi kell a feszültség enyhítésére, ami már Horák Nóra meggyilkolása előtt kialakult" - kezdte beszédét Répás József, Kiskunlacháza első embere. Hozzátette, forr a levegő, de meg kell előzni egy újabb tragédiát, legyen az áldozat cigány vagy sem. Egy cigány férfi ezt úgy értelmezte, hogy Répás Józsefnek tudomása van arról, hogy valakik, valamilyen szervezet meg akarja támadni őket. Többen is közbekiabáltak, és egy ellenük tervezett akció lehetőségét hajtogatták. Az idősebb cigányok osztották a polgármester véleményét, miszerint a mai tizenéves romák kezelhetetlenek, s ebben óriási a szülők felelőssége.

 

"Elfogadhatatlan, hogy gyerekek pénzt fizetnek azért, hogy ne verjék meg őket" - mondta a polgármester. Kolompár Orbán szerint a csütörtöki sajnálatos eseményt a médiában félremagyarázták. A százmilliós gazdasági bűncselekményekkel meggyanúsított cigány vezető gondolatmenetének vezérfonala az volt, hogy mindent el kell felejteni, ami eddig Kiskunlacházán történt. A romák egy tizenkét éves fiúval példálóztak, akit szerintük magyarok rúgtak le a kerékpárjáról. Egy fiatal nő arról számolt be, hogy egy boltban nem szolgálták ki, mert cigány.

 

A panaszok után Kolompár vette vissza a szót: "Sajnáljuk a múlt héten történteket, ha kell gyermekeinket a legszigorúbb eszközökkel fogjuk vissza." Legfontosabb feladatként a munkahelyteremtést jelölte meg, hogy végre béke legyen az országban. "Ragaszkodnánk a munkához kézzel-lábbal, nem halunk bele a munkába, de el vagyunk lehetetlenítve, nem hagynak bennünket érvényesülni, egy szórakozóhelyre, egy presszóba nem mehetünk be" - fakadt ki egy cigány férfi, egy másik közölte, ha egy gárdista megy hozzájuk, hozzon magával koporsót is.

 

Az Echo Tv híradójában Bayer Zsoltnak nyilatkozott tegnap a múlt héten megtámadott 12 éves kislány édesanyja, Kodella Jánosné. Elmondta: "Ezek a fiúk közre fogták, hatan-nyolcan, lerángatták a kerékpárról, kezeit leszorították, zsebeit kipakolták, táskáját az úttestre borították, de miután nem volt a zsebében semmi, két kézzel szorították, hogy ne kapálódzon, és maradjon nyugton, és olyan megjegyzéssel szórakoztatták egymást, hogy szexuálisan mit csinálnak ezzel a 12 éves ártatlan kislánnyal."


Már két fiatalt gyanúsítanak a támadással

 

"Újabb fiatalt gyanúsított meg tegnap a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a múlt heti kiskunlacházi gyerektámadással összefüggésben" - mondta lapunknak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőrség szóvivője. Hozzátette: tegnap a tizenhárom éves N. J.-t és a tizenöt éves N. T.-t hallgatták meg, az utóbbit meg is gyanúsították csoportos rablás kísérletének bűntettével. Répás József polgármester az eset után nyolc elkövetőről beszélt, de tegnapig csak egy gyereket gyanúsítottak meg, a tizenhét éves M. Roland részleges beismerő vallomást tett. Ismert, csütörtökön egy fiatal cigányokból álló banda rátámadt egy kerékpárjával hazafelé tartó tizenkét éves kislányra. A gyerek két kezét megfogták, zsebeit kiforgatták, táskájában értékek után kutattak.

 

C-PRESS - magyar hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Küldetés teljesítve?
  A küldetésünkhöz mindannyiunknak el kell jutnia. Be kell töltenünk, szolgálnunk kell, mert addig nem találhatjuk meg a helyünket, amíg céltalanul, a napi rutint ismételve tengetjük az életünket. A küldetés az, amiért a Földön vagyunk. Nem pedig azért, hogy felkeljünk, elmenjünk robotolni, kifizessük számláinkat, a boldogtalanságunkért másokat okoljunk, majd békétlen éjszakai álmunkban is a félelmeinkkel harcoljunk.
  image
 • 2020. A JANG FÉM PATKÁNY ÉVE
  ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM A Gergely naptár szerint már tart a 2020-as év, január 1-jén ünnepeltük az Újévet, a kínai asztrológiában azonban február 4-én, budapesti idő szerint 10:04 órakor veszi kezdetét a jang Fém Patkány éve.
  image
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-28
  Szeretnénk a saját elképzeléseink szerint intézni az ügyeinket, de többször is akadályokkal találhatjuk magunkat szemben. Ma érzékenyek leszünk, egy rosszul megfogalmazott mondattal is könnyen megbánthatjuk egymást. Lehet, hogy kedvesünk egyáltalán nem akar megsérteni, csak éppen helytelenül hangsúlyozott egy szót. A szex csak akkor lesz fontos, ha érzelmekkel párosul.
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 28-tól február 3-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek