Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kinek a szégyene?
2009-05-05 16:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kinek a szégyene? Kóka Jenő magyar állampolgár este munkába indult. Utolsó csókot adott az asszonynak, már félig az ajtóból és indult. Kilépett az ajtón és azonnal eltalálta a gyilkos golyó. Kóka Jenő keményen dolgozott és munkájából tartotta el családját. A gyerekeit iskolába járatta és gondosan nevelte.

 

 

 

Gyilkosa szemében Kóka Jenő nem lehetett magyar. Még ember sem. Csak levadászandó cigány. Valaki, akit azért kell gyűlölni, mert sötétebb színű a bőre, mint a többségé. Vélhetőleg a gyilkos pontosan tudta, hogy a ház a falú szélén számára biztonságos, mert kevés a szemtanú és megoldható a gyors menekülés. Nem tudta kit öl meg, nem volt indoka ölni, egyszerűen hidegvérrel, előre kitervelt aljas módon zsákmányt talált, becserkészte és levadászta. Majd bátran elmenekült. Messziről gyilkolt, így szemébe sem kellett néznie áldozatának.

Kóka Jenőt szívén érte a lövés, szinte azonnal meghalt. Kóka Jenő egy rasszista gyilkosság sorozat következő áldozata volt. A gyilkosa újabb strigulát húzhat, ismét sikerült ölnie.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot és egyfajta féktelen dühöt és gyűlöletet. Szégyen, hogy a hazámban a bőrszíne miatt egy embert meg lehet gyilkolni, hogy van aki ezt természetesnek veszi. Szomorúságot az értelmetlen halál felett. / Nem mintha létezne értelmes halál is. /

Dühöt, mert tehetetlen vagyok és nem tudom mit tudnék tenni azért, hogy ha már az eddigieket nem tudom meg nem történté tenni, de tegyek valamit azért, hogy Kóka Jenő ebben a mocskos sorban az utolsó legyen. És gyűlöletet , mert a
barbár gyilkost tényleg puszta kézzel képes lennék széttépni, mert az ilyen, az nem ember.

Hosszú hónapok óta működik a neohungarista weblap. Ez a lap, minden nap, vad gyűlölettel uszít a roma származású
emberek ellen. Gazembernek, munkakerülő ellenségnek állítják be a romákat. A társadalom létező problémáiért őket akarják például felelősnek beállítani hazudni. Egyértelmű volt, hogy azok, akik meg akarnak felelni a mélyből jövő
mélymagyar gyűlöletnek, azok előbb utóbb nem állnak meg a verbális erőszaknál.

De van két olyan tévé, valamint két olyan nyomdaipari végtermék is, amelyek rendre uszítanak a romák ellen. Igaz, ők talán ezt az uszítást jobban igyekeznek burkolni, mint az a bizonyos portál, de az uszításuk ettől még célba talál. A média hatalom.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot és egyfajta féktelen dühöt, gyűlöletet. Szégyenemnek tartom, hogy Magyarországon létezhet olyan média minden érdemi következmény nélkül, amely verbális erőszakkal szít tényleges erőszakot. Szomorúságot, hogy a társadalmunk nem képes megérteni, hogy ezeket együtt, össze fogva kéne bojkottálni és nemet mondani az uszításukra. Dühöt, mert a politika és a politikum azzal, hogy tűri az uszítást, lehetőséget biztosít az ordas eszmék terjedésének, aminek bizony nem kis szerepe volt abban, hogy Kóka Jenőnek meg kellett halnia.

A neohungaristák már nem illegalitásból köpködik mocskukat a pofánkba. A Jobbik bejegyzett és jelenleg számomra érthetetlen módon, törvényesen működő politikai párt lehet. Párt, amelyik nyíltan terjeszti a hungarista eszméket, nyíltan uszít, romák, zsidók ellen, magunk és magukfajtákra osztva az országot. Ez a párt hozta létre Magyar Gárda néven a
militáns alakulatát. Meneteléseikkel keltenek romákban félelmet különböző településeken. Nem csoda, hogy az első gyilkosság is ott következett be, ahol először meneteltek nyilas elődeik mintájára. Olvashattuk az újságban, hogy a Gárda tagjai lőgyakorlaton vettek részt. Majd emberek háza égett, és lövések gyilkoltak, okoztak súlyos sebesüléseket.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot, és egyfajta féktelen dühöt, gyűlöletet. Szégyellem magam azért, mert engedjük, tűrjük, hogy gyilkos eszméket képviselő pártok tevékenykedhessenek a hazánkban, mert tűrjük, elviseljük, hogy nyilas egyenruhára hajazó viseletben indulhassanak félelemkeltő menetelések. Szomorú vagyok, mert amikor ezeket tűrjük, úgy gondolván a demokráciába ez is belefér, pont a demokráciát és a Köztársaságot sértjük meg azzal, hogy eltűrjük ezt. Dühős vagyok, mert pár emberbőrbe bujtatott csótány miatt honfitársainknak félniük, kell, mert ma
már konkrétan az életük is veszélybe került miattuk.

Mit tesz a társadalom? Felháborodik a normális többség. És ez rendben is van. Az viszont már nagyon nincs rendben, hogy ezzel a felháborodásával úgy gondolja meg is tette a dolgát. Amíg mi csak háborgunk otthon vagy magunk között, addig bizony lehet majd magyart uszítani a magyarra, addig menetelhet a Gárda és terjedhet a gyűlölet ideológiája. Amíg Kóka Jenő emlékének adózva csak 600-an megyünk el egy megmozdulásra, addig ennek nem lesz súlya. Amíg a gárda úgy menetelhet, hogy amikor menetel mi otthon maradunk és nem állunk fel velük szemben több ezren vagy akár millióan, addig mernek is majd menetelni, utánuk meg jönnek a sakálok, akik befejezik, amit ezek elkezdenek.

Szégyent érzek. Szégyent, szomorúságot, és egyfajta féktelen dühöt és gyűlöletet. Szégyen, hogy Magyarországon politikai erők saját hatalmi céljaik érdekében felhasználják a politikai szélsőségeseket. Szégyen, hogy a Fidesz nem hajlandó megszakítani egyértelműen kapcsolatát a szélsőjobbos Jobbikkal.

Szégyen, hogy az MSZP sem tesz semmit a náci menetelések ellen, mert a náci veszéllyel való riogatástól ők is politikai
tőkét remélnek, ezért menetel ha kell Miskolc szocialista polgármestere együtt az árpádsávosokkal, a rasszista kijelentést tevő kapitány védelmében.

Szégyen, hogy amíg Európában jobboldal és baloldal együtt lép fel határozottan a politikai szélsőségekkel szemben, addig nálunk ennek esélye sem látszik. Szomorú vagyok, mert úgy gondolom, a társadalom még nem fogta fel a gyilkosságok ellenére sem, hogy mekkora a baj, és hogy holnap akár ők lehetnek a következő célpontok, ha ma nem emelik még időben fel a szavukat határozottan. Dühöt és gyűlöletet érzek, mert a szélsőjobb a hungarizmus, egészséges emberből csak ilyen indulatokat válthat ki.

Magyarország a XXI. Század első lépéseinél már szembesülni kényszerül a XX. Század eleji árnyakkal. És ma félek, pont úgy képesek vagyunk ennek a veszélyét elbagatellizálni, ahogy tette akkor a társadalom. És tudjuk, hogy a tűrés a hallgatás hova vezetett mi történt, mekkora árat volt kénytelen ezért fizetni a hazánk.

Ma még lehet tenni a terjedő gyűlölet ellen. Ma még ha a társadalom összefog, akkor a kiszabadult szellem, náci
portálostul, Jobbikostúl, Gárdástul, visszazárható a palackba. Képesek leszünk megérteni, mekkora a felelősségünk?

Képesek leszünk megérteni, hogy a szégyen azért közös, ami itt megtörténhetett? Vagy reménytelen ország
vagyunk és elbukunk, Európában. Ahova csak nem olyan régen sikerült újra megérkeznünk.

 

C-PRESS - 168ora.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek