Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Time: "Kik ölik a magyarországi cigányokat?"
2009-05-02 11:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Time: "Kik ölik a magyarországi cigányokat?""Rejtélyes gyilkosságok: kik ölik a magyarországi cigányokat?" címmel közölt írást pénteken az amerikai Time magazin arról, hogy a tiszalöki gyilkossággal ötre nőtt a magyarországi cigányok ellen irányuló merényletek száma. A lap szerzője helyszíni riportot írt a tiszalöki temetésről. 

 

 

 

Pénteken "Rejtélyes gyilkosságok: kik ölik a magyarországi cigányokat?"címmel cikket közölt az amerikai Time magazin a magyarországi roma gyilkosságokról. Kóka Jenő 54 éves gyógyszergyári munkás tiszalöki meggyilkolása április 22-én az ötödik olyan eset volt az utóbbi hónapokban, amikor Magyarországon a 600 ezer fős roma közösség egy tagját megölték - írta John Nadler tiszalöki keltezésű cikkében.

 

A lap szerint Kóka Jenő temetésén Gaál Sándor esperes a több száz gyászoló előtt arról beszélt, hogy a gyilkosság egy kitörőben levő vihar része. "Tovább ölik a romákat" - fakadt ki a temetésen egy neve elhallgatását kérő 35 éves nő.

 

A Time Bencze József országos rendőrfőkapitányt idézte, aki elmondta, hogy száz nyomozó dolgozik a cigánygyilkosságok ügyében. Szerinte szorul a hurok az elkövetők nyaka körül.

 

A magazin szerint a magyar és a roma etnikum viszonya "soha nem volt egyszerű". Mint írta, a mostani bajok 2006-ig nyúlnak vissza, amikor egy embert a romák halálra vertek, miután elütött egy roma gyereket, aki nem sérült meg súlyosan. A feszültséget később a Magyar Gárda nemzeti félkatonai civil szerveződés megalakulása fokozta. A csoport - amelynek tagjai szélsőjobboldali nacionalista jelképeket ábrázoló egyenruhát hordanak - feldühítette a roma közösséget, mivel azt tekinti feladatának, hogy megvédje a magyarokat a roma bűnözéssel szemben. A düh tavaly nyílt erőszakba csapott, amikor roma házakra és emberekre lövöldöztek, és

 

Molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre ellenük. Bencze József a lapnak azt mondta: a nyomozók jelenleg 18, romák ellen irányuló erőszakos eset ügyében folytatnak vizsgálatot. A rendőrség azt feltételezi, hogy az elkövetők katonai kiképzésben részesültek.

 

Roma vezetők attól tartanak, hogy a közösségükben felgyülemlő düh bosszúakciókhoz fog vezetni. "Nehezen tudjuk visszafogni embereinket" - mondta Balogh Mihály tiszalöki cigány vezető a Time-nak, aki szerint ha a gyilkossági ügyeket nem oldják meg hamarosan, nagyon nehéz lesz visszatartani az embereket a cselekvéstől. Szerinte a bosszúakciók sorozatának "szörnyű következményei" lennének egy olyan országban, amely a rasszizmus puskaporos hordójává vált és amelyet erősen sújtott a globális gazdasági válság - írta a hetilap.

 

A Time idézte Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét is, aki azt mondta, hogy a gazdasági visszaesés a romaellenes programot hirdető szélsőjobboldali pártok megnövekedett támogatásához fog vezetni az idei európai parlamenti, és a következő magyar parlamenti választásokon. Szerinte a válság miatt kiábrándult szavazók e pártok sorait erősíthetik.

 

Hétfőn az Egyesült Államok egyik vezető napilapja, a The New York Times címoldalas írást közölt arról, hogy Magyarországon egyre több halálos merényletet követnek el cigányok ellen.

 

C-PRESS - Origo

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-27
  Ma figyelmetlenek leszünk. Fontos elintéznivalókat felejthetünk el, - használjuk a határidőnaplónkat! Így talán elkerülhetjük, hogy kínos helyzetbe keveredjünk. Ma jól tesszük, ha friss levegőt biztosítunk magunknak. Tehetünk egy sétát a természetben, vagy szellőztessünk ki jó alaposan. Ha cigarettázunk, akkor csökkentsük a cigik számát. A mai napot használhatjuk a leszokás megkezdésére is.
 • Heti Tarot: a szórakozás hete következik
  A Tarot kártya misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat. Grace lapjai vegyes energiákat ígérnek az előttünk álló hétre.
  image
 • Döntés a Chacrys Kristályágy mellett
  Valaki egyszer azt mondta: egyetlen döntés választ el egy teljesen más élettől. Mondani persze könnyű. Pedig sokan képesek arra, hogy elinduljanak az ismeretlenbe, ami néha nem is annyira ismeretlen, mint inkább felfedezésre váró. Hozzám hasonlóan régi barátnőm is ilyen volt, amikor évekkel ezelőtt rátalált egy fantasztikus fiatalemberre, aki megismertette a Chacrys kristályággyal, így Magyarországon az elsők között találkozhattam vele én is.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 26-tól február 1-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek