Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Arctalanul?!
2009-04-30 10:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: Arctalanul?!Az internet ma már szinte mindenki számára elérhető.Van, akinek csak szórakozás, van akinek munka, és mások pedig emberi kapcsolatokat ápolnak segítségével.Közösségi portálokon emberek cserélik ki gondolataikat,foglalnak állást politikában vagy egyébben.

 

 

Mások pedig álnevet használva terjesztik a gyűlöletet, a rasszizmust, az antiszemitizmust.Teszik,tehetik, mert az arcuk ismeretlen.Itt élnek közöttünk,nappal mosolyognak,este meg kést döfnek a hátunkba, csak úgy, az interneten keresztül. Arctalanul!

 

Vajon van-e, lehetőség arra, hogy legalább az arcukat megismerhessük? Meri-e, egy cigány közösségi portál megtenni azt, hogy megmutatja kik azok az emberek, akik nap, mint nap gyűlölködnek, megaláznak, indulatokat keltenek? Vagy ezek az emberek merik-e, az arcukat, nevüket adni hozzászólásaikhoz? Erre lennék kíváncsi, de nagyon!
 

Sok-sok internetes portálon lehet elmondani hírekkel, egyéni írásokkal kapcsolatban a véleményt. Mindenkinek van valami gondolata, amit közölni szeretne másokkal. Sajnos, egyre többen jelennek meg olyan személyek is, akik nem igazából azzal foglalkoznak, amihez éppen hozzászólnak, hanem elnyomott öntudatukat, sokszor saját személyiségük jelentéktelenségét elnyomni szándékozó vágyakkal másokat megcsúfolnak, gyaláznak, ezzel igazolva önmaguk előtt, hogy lám, - NÁLAM IS VAN SZERENCSÉTLENEBB EMBER A FÖLDÖN-!

 

Mindazok, akik gyűlölködnek, akik kirekesztenek, valamilyen céllal teszik. Sokszor jó indulatot mutatnak, közben pedig a kést ott szúrják mások hátába, ahol nem is várják. Alantas emberek, alantas emberi ösztönnel. Teszik ezt korlátok nélkül, mert az internet kapcsolatban - közösségi portálokon - megtehetik.

 

Kitalált, semmit mondó nevek mögé bújva aztán terjesztik a gyűlöletet. És nincs ellenük védekezés?!

 

Pedig lehetne!

 

Ha egy szervezet közösségi portálon megjelenik, saját jogán belső működési szabályzatot fogadtat el, a felhasználókkal. Aki ezeket a szabályokat elfogadja, részt vehet a közösségi életben, aki pedig nem, hát az kimarad, és máshol, más körülmények között, álnéven, kitalált felhasználói adatokkal azt tesz, amit akar. És ez ellen semmi kifogásom nincs.

 

Amiért szót emelek, az a következő. Magyarországon egy két roma portál működik. Egyszerű cigány emberek mondják el véleményüket a mindennapok problémáiról, foglalnak állást az őket érintő híradásokról. Ez így, nagyjából rendben is van, vagy volna. Sajnos, egyre többször lehet tapasztalni, hogy szélsőséges elemek ezekre az oldalakra is beregisztrálnak, kitalált neveken a témákhoz hozzá szólnak. Mindaddig, amíg ezek a hozzászólások emberi hangon kerülnek nyilvánosságra, és nem sértik másik jó ízlését, nincs gond. Azonban látni kell, hogy egyesek, egyes csoportok arra specializálták magukat, hogy a cigány oldalakon rasszista, antiszemita kijelentéseket tesznek, nyíltan uszítanak, gyűlöletet keltenek. Azokat az egyszerű cigány embereket, vagy csak simán érdeklődőket, akik a portálon megjelennek, és jó szándékkal próbálnak tenni is valamit, egyszerűen kigúnyolják, össztüzet zúdítva mindenkire lehetetlenné teszik a tisztességes - emberhez méltó párbeszédet...

 

Nyíltan meg kell mondani, hogy ezek a csoportok szemmel láthatóan a szélső jobbhoz tartozó emberekből áll. Céltudatosan rombolják le mindazt, amit egy-egy közösség magának felépíteni szándékozik. Pedig Magyarországnak most az összefogásra, az egymás tiszteletére, megbecsülésére volna szüksége. Mindannyian egy országban élünk, azonos jogokat élvező, és kötelezettségeket tartalmazó állampolgárként kell megélni mindennapjainkat... Egyetlen cigány portálon sem védik, nem támogatják a bűncselekmények elkövetőit. Ennek ellenére, szinte minden írásnál, minden gondolat közzé tételénél egyesek számon kérik Olaszliszkát, Veszprémet és más ügyeket. A meggyilkolt gyermekről, és apjáról, volt, aki állatként beszélt, mások pedig ezeket a támadásokat szükségszerűnek, indokoltnak tartják, és szellemileg még támogatják is...  Mindezeket teszik álnéven, arc nélkül, jellemtelenül...

 

Tényleg nincs ez ellen védekezési mód?!

 

Szerintem pedig van! A Kapcsolat portálon csak úgy lehet hozzászólni, ha valaki olyan módon jelentkezik be, amely alapján egyszerűen ellenőrizhető a személye.. Aki ezt a feltételt nem vállalja fel, olvashatja a honlapot, de véleményt nem mondhat, legfeljebb otthon rághatja a körmét. Ha bejelentkezik, és hozzászólásával sérti mások jogait, személyiségét, vagy csoportokat vallásában, származásában, egyszerűen a portálról időlegesen kitiltják, hozzászólását pedig törlik. Az ilyen emberek, akik csak mocskolódni akarnak, előbb-vagy utóbb erről az oldalról elmennek. Az arcukat, saját lényüket, adataikat közzé tenni nem merik, ahhoz gyávák!!!

 

Tudom, hogy a Kapcsolat portál nem mindenkinek tetszik, mert politikai vonzata van. Ez természetes, hiszen ma már a pártok, egyesületek nyíltan mondhatnak véleményt, és szimpatizánsaik, vagy az egyszerű kíváncsi olvasók is tisztességes szándékkal, ha közelednek, akár részt is vehetnek a közösség életében...

 

Magyarország egyik legnagyobb cigány közösségi oldala a C-PRESS...   Számosan olvassák, figyelik híradásait. A hazai cigányság értelmiségi, és más rétegei is szívesen látogatják. Az elmúlt időszakban azonban azt lehet tapasztalni, hogy a szélső jobb egyre többször jelenik meg a portálon, és ott hirdeti, vagy próbálja meg terjeszteni nézeteit. Nem volna baj, ha csak arról lenne szó, hogy amik az alapszabályaikban lefektetett céljaik, de ezen felül minden íráshoz, minden gondolathoz van valami gyűlölködő, vagy megalázó hozzáfűzni valójuk. Emberek, akik másokat ostoba zsidónak jellemeznek, mert Lang Györgyi, elmerte vállalni az MKP-ÉKE képviseletét... A meggyilkolt emberek emlékével nyíltan lehet, és mernek  „szórakozni".

 

Tegyünk ellene valamit.! Ha már felmertük emelni a szavunkat a háborúban kiirtott emberekért, ki mertünk állni a békében meggyilkoltakért, az áldozatokért, akkor merjünk tenni egy merészet.

 

A magyarországi cigányok honlapjain, így a c-press oldalain is, tegyük lehetővé, hogy ott csak olyanok szólhassanak hozzá dolgainkhoz, akik nem gyűlölködni, hanem közös dolgainkat, céljainkat, együttes munkával kívánják elérni, vagy ahhoz ténylegesen segítő szándékkal kívánnak közeledni. Ennek pedig egyetlen módját tudom elképzelni.

 

Mindazok, akik gondolataikat, írásaikat a portálon közzé teszik, fényképes, -  elérhető telefonszámos adatokkal jelentkeznek be a portálon. Ugyan ezt tegyük kötelezővé akkor is, ha valaki csak az írásokhoz szeretne hozzászólni. Kérjünk tőlük fényképet, amelyen jól felismerhetőek, és kérjük el elérhetőségük címét is. A hozzászólásnál pedig tegyük közzé a fotót is! Lássuk, ki az, aki rendszeresen gyaláz, megaláz, ócsárol,l nem épít, hanem rombol! Lássuk, ismerjük meg azokat, akik a magyarországi cigányság és a magyarság közt nem békét, hanem háborút akarnak, akik a két népet egymásra akarják uszítani. Vajon ezek az emberek ezek után is fel merik vállalni mindazt, amit eddig tettek? Vagy átpártolnak egy másik portálra, ahol egymás közt jól el vannak, és jól szórakoznak?!

 

Azt hiszem, hogy nekünk, romáknak is jogunk van megismerni azokat, akik nap, mint nap a saját közösségi portálunkon megpróbálnak megalázni. Szeretnénk megismerni azokat, akik leányainkat, asszonyainkat minden további nélkül le „szajházhatják", prostituáltként emlegethetik...

 

Aki azt hiszi, hogy ez csak egy ember véleménye, az téved.

 

Sokan vagyunk, akik így gondolkodnak. A közéletből ezért tűnnek el a fiatal értelmiségi cigány emberek, ezért pártolnak át más közösségi oldalakra. Nem akarunk mi egyedül maradni! Csak békében, barátságban beszélgetni mindenkivel, aki ugyan annyi tiszteletet ad nekünk, min mi másoknak. Ez nem nagy kívánság, csak olyan emberi...

 

A magyarországi cigányok is egyik, vagy másik párthoz odacsapódtak! Nincs ezzel sem semmi baj, hiszen ahány ember, annyi vélemény. A cél legyen közös. Mégpedig az, hogy itt, ebben a hazában, békében, boldogságban éljünk együtt a többségi társadalom tagjaival. Nem kívánunk egyebet, csak egyenlő bánásmódot, munkát, kenyeret, emberibb életet.

 

És ha már az internet közelébe kerültünk, akkor annyi tiszteletet, mint amennyit mi is adunk másoknak...

 

Ütközzenek a vélemények emberi hangon úgy, hogy az senkit ne sértsen, emberi méltóságában pedig senkit ne bántson!!! Nézzünk szembe egymással, először talán csak így fényképen, aztán lehet, hogy egyszer majd találkozunk fehér asztal mellett, vagy egy vidám ünnepség keretében. Békében, barátságban!!!

 

Budapest, 2009-04-27.

Villás Lajos.

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk