Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Jobbik: a rendszerváltás vesztese a cigányság
2009-04-30 10:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Jobbik: a rendszerváltás vesztese a cigányság A közelgő EP-választásokról, a szociális segélyezés rendszeréről és a demográfiai válságról is beszélt dr. Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke vasárnap délután Mezőberényben.

 

 

 

 

Mint azt a kulturális központban megtartott lakossági fórumon elmondta, legfontosabb céljuk, hogy pártjuk átlépje a bekerüléshez szükséges 5 százalékos küszöböt az EP-választáson, bár — ahogy fogalmazott — a közelmúltban megtartott időközi választások tapasztalatai alapján nem tartja elképzelhetetlennek a 8,5 százalékos eredmény elérését sem. Ez utóbbi azt jelentené, hogy a jobbik két képviselőt küldhetne az EP-be. — Persze nyugtával dicsérjük a napot — fűzte tovább a gondolatot.

 

— Nehéz dolgunk lesz, hiszen jelentős ellenszélben kell dolgoznunk. A hazai és nemzetközi média egyaránt nagyon komoly ellenkampányt folytat velünk szemben — vélekedett a politikus.

 

Dr. Gyüre Csaba később szólt a magyar társadalom véleménye szerint legsúlyosabb anomáliáiról is.

 

— Megengedhetetlen, hogy egy országban azok, akik dolgoznak, kevesebb pénzből éljenek, mint azok, akik munkanélküliek és egy métert nem tesznek a megélhetésükért — hangsúlyozta az alelnök. A politikus kitért arra is, hogy a rendszerváltás egyik legnagyobb vesztesének a cigányságot tartja.

 

— A kilencvenes években éppen azok a munkahelyek szűntek meg, ahol korábban romák dolgoztak. A mindenkori hatalom azonban nem nyújtott alternatívát, így számukra csak a segélyek és különböző pótlékok maradtak — tette hozzá. Mint mondta, új lehetőséget, munkahelyeket kell biztosítani a cigányság számára, hogy kitörhessenek jelenlegi helyzetükből.

 

A magyarság csökkenő számáról, a demográfia válságról szólva kifejtette: gyökeresen átalakítanák a segélyezés és a családi pótlék rendszerét.

 

— Programunk szerint családi pótlék kizárólag két gyermekig járna. Ez persze nem jelenti azt, hogy több gyerek esetén nem járna támogatás. A harmadik, negyedik, ötödik, hatodik gyermekek után a befizetett személyi jövedelem adóból kapnának vissza a családok — hangsúlyozta az alelnök.

 

C-PRESS - beol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek