Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma Polgárjogi Mozgalom Megyei Szervezetei közös közleménye
2009-04-24 19:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma Polgárjogi Mozgalom Megyei Szervezetei közös közleményeA Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei, Hajdú-Bihar Megyei, és Heves Megyei szervezetei az alábbi közös nyilatkozatot teszik közzé:

 

 

 

 

Mélységes megdöbbenéssel és a közbiztonságba-közrendbe vetett hitünkben csalatkozva értesültünk a szerda esti Tiszalöki gyilkos merényletről.

 

Azért mélységes a megdöbbenésünk, iszonyatunk és felháborodásunk, mert tegnap este Tiszalökön aljas módon sötétben bujkálva, messziről, lesből gyilkolva egy olyan édesapát, egyben kétunokás nagyapát végeztek ki, aki - azon túlmenően, hogy cigány, lakóhelyén közmegbecsülés tárgya volt - éjszakai műszakba indult dolgozni munkahelyére.

 

Dolgozni, értéket teremteni, adóbevételt termelni, ami az állampolgár hozzájárulása az Állam felé, hogy egyéb kötelezettségein túlmenően cserébe az Állam gondoskodjon az állampolgárairól - közöttük őróla is - és biztosítsa alapvető állampolgári jogait.

 

De Őt az Állam nem védte meg. Neki nem biztosította a legalapvetőbb emberi jogához, az élethez való jogát.

 

Ma, a harmadik évezred hajnalán, a felvilágosult, humanista Európa közepén.

 

Szégyen. De ezen túlmutat a történet.

 

Az állami bűnüldöző szervek lagymatag fellépése, tehetetlensége, szakmai hibái, meghozták eredményüket.

 

Koporsók képében.

 

Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön, és most Tiszalökön. Felsőzsolcán csak a véletlennek és a gondos orvosoknak köszönhető hogy a meglőtt fiatalember fel fog épülni.

 

Nem tudjuk elfogadni a nyomozó hatóságok azon álságos feltételezéseit, hogy uzsoraügyletek állnak a háttérben. Több megyében, viszonylag azonos elkövetői módszerrel? Nevetséges.

 

Ha egyeseknek jól esett kimondatni a más szájával, hogy van cigánybűnözés, és van merszük Magyarországon ma! szélsőséges félkatonai szervezete(ek)t masíroztatni, nekünk is fel kell emelni a szavunkat,- mert alkotmánytisztelő civil jogvédőkként nekünk ez a fegyverünk, - és el kell mondanunk:

 

Igenis mindezen történések fényében úgy látjuk, hogy ma, a Magyar Köztársaságban a hatóságok tehetetlensége által bátorított, etnikai indíttatású, tudatos, cigányirtás folyik. Egyelőre még szórványosan.

 

De Tiszaeszláron már felemlegették az Auschwitz-i kemencéket is.

 

Mindezek visszaszorítása közös érdekünk. Minden józanul gondolkodó magyar állampolgárnak, lett légyen matyó, palóc, jász, vagy roma, urambocsá zsidó, akár Ö maga, vagy az apja, anyja, vagy valamely felmenője.

 

Ezért nyomatékosan kérjük a Magyar Államot, helyi hatóságain keresztül adja meg ami jár mindenkinek : életbiztonságot közbiztonságot. Ne nyomravezetői díj kitűzésével tudja le a nyomozást, hanem fogja is el, és példásan büntesse meg az elkövetőket !

 

A vadászidényt ne lehessen cigányokra is kiterjeszteni, csak, mert egy vagy több „vadászgörény" elmebetegségében példát akar statuálni, vagy csak csap egy jó balhét, a „hős masírozás után".

 

Tiszalök, 2009 április 23

 

Balogh Mihály                                                                     

RPM Sabolcs Szatmár Bereg Megyei Elnök              

 

Oláh Csaba 

RPM Heves Megyei Elnök

 

Sedenszki Imre                                                                     

RPM BAZ Megyei elnökségi tag                              

 

Balogh Gusztáv

RPM Hajdú Bihar Megyei Elnök

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk