Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Elvetemült", de nem szerepel a nyilvántartásban a romák gyilkosa
2009-04-24 19:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Elvetemült", de nem szerepel a nyilvántartásban a romák gyilkosaA romák elleni támadások helyszínén rögzített DNS-minták nem szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban. A bűnesetekkel összefüggésben tízezer embert ellenőriztek, ezreket meg is hallgattak a rendőrök.

 

 

 

 

Nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban az a két DNS-minta, amelyet a romák elleni támadássorozat egyik helyszínén rögzített a rendőrség - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány pénteken. 

A pénteki Népszabadság szerint két értékelhető DNS-mintát talált a rendőrség az egyik helyszínen. 

Bencze József elmondta: a kriminalisztikai jegyek alapján összefüggésbe hozható esetek alkalmasak voltak arra, hogy kialakítsák az elkövetők pszichológiai profilját, és olyan bizonyítékokat rögzítsenek, amelyek elfogásuk esetén egyértelműen bizonyítékként szolgálhatnak. 

Hozzátette: az elkövetéseket jellemző profiljegyek alapján a rendőrség azt feltételezi, hogy még ha egy személy is adja le a lövést, az elkövetés mögött több személy van, ezt egyébként az egyik helyszínen hátrahagyott bizonyítékok is alátámasztják. 

"Ez az elkövető rendkívül elvetemült, a fegyverforgatáshoz jól értő, az éjjeli és egyéb terepen is jól mozgó, ebben a tekintetben felkészült vagy valamilyen úton felkészített személy, aki nem riad vissza emberre is ráfogni a fegyvert, azzal a szándékkal, hogy megölje" - mondta. 

Majdnem 70 fős nyomozócsoport foglalkozik az esetek felderítésével. A nyomozócsoportban helyet kaptak nagy bűnügyi tapasztalattal rendelkező nyomozók is - mondta Bencze.

Tízezer embert ellenőriztek

Beszámolt arról, hogy körülbelül tízezer embert ellenőriztek valamilyen módon, akik az elkövetés idején a helyszínek közelében megjelentek, körülbelül kétezer embert meg is hallgattak és több száz óra videoanyagot elemeztek. 

Véleménye szerint érthető és jogos a romák félelme, amely - mint fogalmazott - esetenként önbíráskodásba is átcsap, de nagyon fontosnak tartja, hogy a bízzanak abban, a rendőrség megtesz mindent a felderítés érdekében. 

Hozzátette: a rendőrség 96 százalékos eredményességgel deríti fel az emberölési ügyeket, de előfordul, hogy csak többéves nyomozás után. Az ilyen sorozatjellegű ügyben, mint ez, az igazi nyomást az jelenti a rendőrség számára, hogy az elvetemült elkövető vagy elkövetők már most készülnek a következő lépésre - mondta. 

Már öt áldozat
 
Szerda éjjel agyonlőttek egy munkába induló roma férfit a háza udvarán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön. A rendőrség csütörtöki közlése szerint nem zárható ki, hogy összefüggés van a tiszalöki gyilkosság és más, romák sérelmére elkövetett támadások között. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda a tiszalökihez hasonló hét másik ügyben is nyomoz: a galgaszentgyörgyi, a piricsei, a nyíradonyi, a tarnabodi, a nagycsécsi, az alsózsolcai és a tatárszentgyörgyi támadások ügyében. A tiszalöki támadás mellett a november 3-án, Nagycsécsen elkövetett bűncselekmény során ketten, továbbá az idén februárban, Tatárszentgyörgyön elkövetett gyilkosság során szintén ketten vesztették életüket.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk