Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tiszalöki gyilkosság: "Azért ölték meg, mert barna a bőre"
2009-04-24 19:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tiszalöki gyilkosság: "Azért ölték meg, mert barna a bőre"Roma származása miatt ölhették meg a tegnap késő este lelőtt tiszalöki férfit - mondta lapunknak a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, aki azt feltételezi, egy "a lőfegyverrel nagyon jól bánó" illető lehet a gyilkos. Az áldozat rendezett körülmények között élt, nagyon békés embernek ismerték a városban. A rendőrség nyomoz, és egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást.

 

 

 

 

"Valószínűleg azért ölték meg, mert barna a bőre" - mondta lapunknak Balogh Mihály, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a tegnap este Tiszalökön történt gyilkossággal kapcsolatban. Az eddigi adatok szerint este fél tízkor ölték meg egyetlen lövéssel az 53 éves férfit, aki éppen dolgozni indult, és az autójába akart beszállni, amikor a lövés érte.

Balogh Mihály szerint az áldozat "a légynek sem ártott soha, mindig volt munkája, soha nem vett fel segélyt, csak a lányának, és két unokájának élt". "Nagyon sokan ismerték a városban, és mindenki tudta róla, hogy mennyire békés ember" - mondta.

Profi volt a gyilkos?

Az önkormányzati vezető azt is elmondta, a város rendőrkapitánya személyesen is jelen volt a helyszínelésnél, és éjjel egy órára megérkeztek a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is, bővebb felvilágosítást azonban egyelőre ők sem kaptak. Balogh Mihály szerint ugyanakkor valószínűleg a lőfegyverhez nagyon jól értő ember lehetett a tettes, aki figyelhette az áldozatot, mert olyan szögből érkezett a lövés, hogy gondosan kellett kiválasztania azt a helyet, ahol a gyilkosság történt, azért, hogy egy lövéssel végezhessen a férfivel. Az áldozat sógora szintén arról beszélt az MTI-nek, hogy "lesben állhatott az elkövető és várt a kínálkozó alkalomra". 

 

Tiszalöki gyilkosság: "Azért ölték meg, mert barna a bőre"

Tóth Gábor, az áldozat sógora (b) és Lakatos István,

a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke beszélget 

 

Balogh Mihály az MTI-nek azt mondta: információi szerint egy 9 milliméteres maroklőfegyverrel mellkason lőtték a férfit. Az áldozat a szomszédos település vegyipari üzemében dolgozott már több mint húsz éve, s épp kocsijába készült beszállni, amikor a támadás érte - tette hozzá. Közlése szerint a helyi roma önkormányzat és a szomszédok értesítették a rendőrséget. Balogh Mihály úgy tudja, egyelőre meg sem találták még a töltényhüvelyt.

Balogh Mihály elmondta azt is, hogy a férfi szomszédja egy nagy fekete autót látott, amelyből egy magas férfi szállt ki. Hozzátette: nem sokkal később a szomszéd egy nagy dörrenést hallott. A helyi romák a rendőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt - fogalmazott.

Megpróbálták újraéleszteni

Elmondása szerint a mentők mintegy húsz percen keresztül próbálták újraéleszteni a férfit sikertelenül. A lövés mellkason érte az áldozatot, vélhetően a szívét is megsértette, a lövedék végül a garázsajtóba fúródott - tette hozzá. Balogh Mihály közlése szerint a rendőrség sürgősségi igazságügyi hatósági boncolást rendelt el, amelyet Debrecenben fognak elvégezni.

A kisebbségi vezető azt mondta lapunknak, Tiszalökön korábban semmilyen feszültség nem volt romák és magyarok között, ugyanerről számolt be Fercsákné Tomán Ildikó, a szociális bizottság elnöke, aki azt is elmondta, hogy az egész önkormányzati testület döbbenten áll a tragédia előtt.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője csak annyit mondott lapunknak, "folyik a helyszíni adatgyűjtés és a tanúk felkutatása, vizsgáljuk, hogy az eset kapcsolatba hozható-e korábbi támadásokkal, utána tudunk bővebb tájékoztatást adni".

A cigánysor utolsó házában lakott

Gömze Sándortól, Tiszalök polgármesterétől az MTI megtudta: a település külterületén, Tiszalök-Újtelepen történt a bűncselekmény, ahol többnyire romák élnek. Az áldozat is roma volt - tette hozzá. Olyan ember, akinek munkahelye volt, és rendszeresen dolgozott, a házban a feleségével élt - mondta a település vezetője. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta: a cigánysor utolsó házában lakott az 53 éves áldozat - hasonló helyen fekvő házak lakóit támadták korábban is.

A rendőrség csütörtök reggel közölte, hogy lelőttek egy házából kilépő középkorú férfit Tiszalökön szerda éjjel, aki a helyszínen életét vesztette. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint az ügyben emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a helyi rendőri erők és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az éjjel mindenre kiterjedő, részletes adatgyűjtést kezdtek, mely csütörtökön is folytatódik - tartalmazza a szűkszavú közlemény.

"Elvágódott és azonnal meghalt"

"Felháborító, hogy Magyarországon most már bárhol, bármikor rálőhetnek egy roma származású emberre" - mondta Lakatos Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, a tiszalöki gyilkosság helyszínén. 

A meggyilkolt férfi felesége a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy férjét 10 óra előtt néhány perccel ébresztette, hogy indulnia kell dolgozni. Megitta a kávéját, és a ház előtt álló autója felé tartott, amikor a lövés érte. A lövedék mellkason találta: elvágódott, és azonnal meghalt - mondta Kóka Jenőné. 

A környék lakóinak véleménye megegyezik Lakatos Imre véleményével, felháborítónak és félelmetesnek tartják, hogy bárhol, bármikor lelőhetnek egy cigány embert Magyarországon. 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek