Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Panasszal élt Kolompár Orbán
2009-04-23 10:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Panasszal élt Kolompár OrbánTovábbra sem nyilatkozik az ellene indított eljárásról Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt kedden gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség - mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

 

 

 

Kolompár szerdán csak annyit mondott, hogy ezzel az üggyel nem kíván foglalkozni, majd a bíróság mondja ki a végső szót. Annyit hozzátett, hogy a gyanúsítás ellen panasszal élt.

 

Kolompárt és három társát - köztük a feleségét és egyik rokonát - egy korábbi ügyben azzal gyanúsították, hogy 14 millió forint munkahelyteremtésre szánt állami támogatást fiktív számlák segítségével tűntettek el a Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezeten keresztül. A kiskunmajsai szervezet működése az Országos Foglalkoztatási Alapnak szúrt szemet még tavaly, ezért feljelentést tett a hatóságoknál.

 

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Nyomozó Hivatala tavaly augusztusban rendelt el vizsgálatot, sokáig ismeretlen tettes ellen nyomoztak. Az üggyel kapcsolatban több helyen tartottak házkutatást a nyomozók, ezt az ügyet azóta le is zárták, a bírósági tárgyalás van hátra, 7,2 millió forintról tudja bizonyítani a vádak szerint az ügyészség, hogy jogtalanul használták fel.

 

Négy szerevzetet is érintett

 

A nyomozás közben kerültek elő olyan bizonyítékok, amelyek arra utaltak, hogy más roma szervezeteken keresztül valakik további állami pénzekhez próbáltak - részben sikerrel - hozzájutni. Ez az ügy négy szervezetet érint: a Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezetet illetve a keceli és a mélykúti hasonló szervezeteket valamint egy, a cigányság foglalkoztatásával kapcsolatos közhasznú társaságot.

 

Az eddigi gyanú szerint a négy szervezeten keresztül ismeretlenek 255 millió forint állami támogatást próbáltak lehívni, ebből 140 milliót sikeresen. A támogatások elnyeréséhez fiktív számlákat használtak. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a négy roma érdek-képviseleti szervezet ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntett alapos gyanúja miatt indított eljárást. Ezek közül a Kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezetet vezetője Kolompár Orbán.

 

C-PRESS - hir6.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk