Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Meghívó - jazz koncert - Új generáció zenekar
2009-04-23 09:50
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Meghívó - jazz koncert - Új generáció zenekarROMA PARLAMENT (Budapest, VIII. Tavaszmező u. 6. Tel./fax: 210-4798)

ÚJ GENERÁCIÓ ZENEKAR
- jazz muzsika cigányzenekarra -  Vendég: Winand Gábor
2009. április 26. vasárnap 19 óra

 

 

 

Meghívó - jazz koncert - Új generáció zenekar

 

Az ÚJ GENERÁCIÓ ZENEKAR a „XXI. század cigányzenekara”-ként fiatal, tehetséges cigány muzsikusokból alakult együttes. Színvonalas játékuk, sokszínű repertoárjuk jól tükrözi zenei felkészültségüket. Minőségi muzsikájuk és színpadi látványuk méltán nyűgözi le a közönséget.

 

A huszonkét tagú együttes a 2005-ös megalakulás óta rendszeresen lép fel neves hazai koncerteken és fesztiválokon. Újszerű repertoárjával a cigány- és magyar népzene autentikus, valamint azok feldolgozott, jazzasített változatait egyaránt képviseli. Ifj. Rácz László cimbalomművészt, a zenekarvezetőt március 15-én a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki.

 

Ezen az estén népzenei feldolgozásokat – Csillagok, csillagok ; Utca, utca; Erre gyere, ne menj arra, stb. –  hallhat tőlük majd a közönség.

A produkció a meghívott világhírű jazz énekes, Winand Gábor mellett a mai kor igényeinek megfelelő hangzást kapott a zenekar kiváló muzsikusai által.

 

ifj. Rácz László – cimbalom

Patai Zoltán – hegedű, prímás

Bori Lakatos Zoltán – hegedű

Vidák József – hegedű

Rácz Elemér – klarinét

Oláh Krisztián – brácsa

Nyári Károly – cselló

Berki Károly – gitár

Cséki Kálmán – zongora

Németh Oszkár – nagybőgő

Földesi Attila – dob

 

Művészeti vezető: id. Rácz László

 

Meghívó - jazz koncert - Új generáció zenekar

 

Winand Gábor zenei tanulmányait klarinéton kezdte, majd az általános iskola elvégzése után az éneklés felé fordult. 19 éves korában felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola dzsesszének szakára, ahol tanára Garai Attila lett. Ezt követően rögtön bekerült a magyar dzsesszélet egyik nagy egyénisége, a gitáros Babos Gyula zenekarába.
1990-ben ismerkedett meg Gadó Gáborral, akinek Joy nevű zenekarával kezdett dolgozni és számos fesztiválon mutatkoztak be sikerrel. Később sokat játszott a szaxofonos Dés László vezette Trio Stendhallal, a harsonás Gőz László vezette ESP zenekarral, illetve Vukán György zongoristával. Időközben hangszeres képzését folytatva, megtanult szaxofonon, majd fuvolán is játszani.
2001 óta tagja a Balázs Elemér Groupnak, amellyel két lemezt rögzített. A zenekarral együtt játszott Charlie Marianóval, továbbá fellépett a londoni és a skopjei dzsesszfesztiválon, valamint több európai városban, így Berlinben, Hágában, Bécsben stb. Jelenlegi formációi között található még a Bosambo zenekar; a kubai énekesnő, Elsa Valle együttese, valamint saját csapata, a Winand Quartet, Rozsnyói Péter (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő) és Dés András (ütőhangszerek) közreműködésével. 

 

Mindenkit szeretettel vár a Fővárosi Cigány Ház és az est házigazdája, Zsigó Jenő igazgató!

 

 

Szervező: Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház
1151 Budapest, Énekes u. 10/b., Tel./fax: 306-6812
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , www.ciganyhaz.hu

 

További információk: Fris E. Kata - 06-70/429-6351

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk