Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Magyar Gárda kontra zsidók, kontra média - Tisztába tesszük!
2009-04-21 07:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyar Gárda kontra zsidók, kontra média - Tisztába tesszük!A Magyar Gárda szombaton, a várban letagadta a holokausztot - kürtöli szét az MTI, s ekképp a magyar sajtó nagy része is. Csakhogy ez így nem igaz. Eközben a pártok kikelnek ellene, csakhogy ők is a téves állítás után mennek.

 

 

 

 

Hogy mennyi Gárda van...

Mint azt a gárdapernél megírtuk, két magyar gárda létezik hivatalosan: van egy Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, amit bepereltek, és ami egyáltalán nem „alkalmaz” gárdistákat, és van a Magyar Gárda Mozgalom, amelyet a köznép és a sajtó általában gárdaként ismer és használ. A kép azonban ennél is árnyaltabb: 2008 október elején a mozgalmon belüli belviszály miatt a gárda akkori vezetője, Dósa István kilépett, és Őrzők néven saját gárda-szárnyat alapított - amit az új főkapitány, Kiss Róbert és a Mozgalom nem ismer el.

 

Ezt azért fontos megjegyezni, mert akik szombaton a várban voltak, azoknak semmi közük a köznyelvi gárdához - legfeljebb annyi, hogy egykor tagjai voltak. Ugyanis Dósa István vezette azt a mintegy 60 gárdistát, és pár száz szimpátia-tüntetőt, akik „Le a holokauszt dogmával" és a "Harmadik birodalom visszavág" feliratú táblákat tartottak a magasba. Beszédében Dósa kifejtette: a "holokausztból semmi sem igaz". Az eset érthető módon hatalmas felháborodást kavart a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete előtt egy nappal.

Perrel a hasonlóság ellen?

 

Természetesen az utca emberét nem lehet megróni, hisz ugyanaz az egyenruha, ugyanúgy gárdának hívják magukat, így az emberek számára ők is a "Gárda", noha nem. Ez ügyben a HírExtra megpróbálta megkeresni a Mozgalom főparancsnokát, de csak Szabó Gábort, a Jobbik pártigazgatóját értük el, aki kifejezetten naprakész volt az ügyben. Elmondása szerint a megállapítás, miszerint a Magyar Gárda parádézott most szombaton a várban „óriási nagy tévedés, és a tényekkel szembe megy”, hisz „a gárda kettészakadt”. Megerősítette a fenti állításainkat, és azt is elmondta, hogy a „Dósa-féle szakadár csoport” miatt vezették be a Mozgalom gárdistáinál az azonosítószámokat - vagyis hogy meg lehessen különböztetni az Őrző-szárnytól, noha ezt nem nagyon kommunikálták le hangosan.

Azt is elmondta, hogy a címer és az egyenruha használatának megtiltását nem lehet jogi úton megoldani (mivel a Mozgalom nem egy hivatalosan bejegyzett szervezet), de más forrásokból értesültünk, hogy már közösség elleni izgatás vádjával eljárás indult Dósa ellen. A Jobbik és a Mozgalom elhatárolódott a szombati akciótól.

Az elhatárolódók közül kiemelekedik Dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke, aki szerint Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a holokauszt-tagadásra nincs kidolgozott büntetőjogi keret. Hasonló képpen a zsidózás hallatára a nagypolitika is megmozdult.

Zsidózás és a politika
 

Az MSZP friss elnöke, Lendvai Ildikó közleményben kívánta elítélni a szombati megmozdulást, amelyben reflexből lenácizta az egész megmozdulást. Felkér minden illetékes szervet és minisztert, hogy keressenek jogi kiskapukat a tüntetés megbüntetésére - mert ugyanis be volt jelentve, erőszak nem történt, tiltott önkényuralmi jelkép meg nem került elő. Azonban az a legszomorúbb, hogy még egy „tájékozott” pártelnök is a "Magyar Gárdát" ítéli el ezért - „a neonáci demonstráció a Jobbik által alapított Magyar Gárda részvétele miatt brutális bizonyítékot adott arra, hogy a magyar radikális jobboldal és a neonáci mozgalmak között van szervezeti és személyes átfedés” - pedig annak ehhez semmi köze.

 

De nem csinált mást az SZDSZ sem, Gusztos Péter vezényletével: a neonáci demonstráció a Jobbik által alapított Magyar Gárda részvétele miatt brutális bizonyítékot adott arra, hogy a magyar radikális jobboldal és a neonáci mozgalmak között van szervezeti és személyes átfedés - mondta a Független hírügynökségnek. Az szdsz.hu-n található közleményben Gusztos tételesen kifejti: amiért a "Gárda" kinn volt szombaton és letagadta a holokausztot, azért a Jobbik igenis náci párt. Csakhogy a "Gárda" nem volt kinn.

Lehet ezt az egészet persze nem tudatlanságból, hanem a szélsőjobb lejáratása céljából is csinálni, csak hogy így inkább önmagukat égetik le - ami sajnos nem szokatlan a hazai belpolitikában. Talán egyszer megtanulják, hogy legalább ők - akik egy-egy párt nevében nyilatkoznak - járjanak utána annak, amiről beszélnek, mielőtt megszólalnának.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk