Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Rendőrök és romák a megélhetési bűnözés ellen
2009-04-17 10:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Rendőrök és romák a megélhetési bűnözés ellenA rendőrség, az önkormányzatok és a civil szervezetek szélesebb körű összefogása mellett a foglalkoztatási problémák megoldására van szükség ahhoz, hogy belátható időn belül ne váljon kezelhetetlenné a megélhetési bűnözés az országban - hangzott el azon a konferencián, melyet csütörtökön rendezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Szolnokon.

 

 

 

„Biztonságban a közterületeken az összefogás erejével”. Ezt a címet viseli az a program, melynek záró konferenciáját Simon Tamás megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg a megyeszékhelyen. Az eseményen a dandártábornok együttműködési megállapodást írt alá Lukács Mihállyal, a megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnökével.

Csíkos Zoltán, az Észak-Alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal kirendeltség vezetője elmondta: a helyhatóságoknak nem kötelező feladata e munka, ám kulcsszerepük van a bűnesetek megelőzésében és a problémák kezelésében. Jó példa erre a karcagi komplex bűnmegelőzési program, a jászsági Szomszédok Egymásért Mozgalom és a kunszentmártoni DADA-program kedvező tapasztalatait.

A konferenciát levezető megyei bűnmegelőzési osztályvezető mindehhez hozzáfűzte: a program egyik legnagyobb erénye az együttműködés. Kiváló példája ennek, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően a korábbi mintegy kilencvennel szemben mintegy száznegyvenre emelkedett a főkapitányság partnerszervezeteinek száma. Bozorádi János szerint e kapcsolatok folyamatos fenntarthatósága legalább ilyen fontos szempont.

A pályázati rendszernek ugyanis jellemző hátránya, hogy a támogatások kimerülése után gyakran elenyészik a kezdeti felbuzdulás. Holott a „Biztonságban a közterületeken az összefogás erejével” projekt együttműködései kellő aktivitással akár egy fillér nélkül is életben tarthatók – fogalmazott.

Még ennél is határozottabban adott hangot aggodalmainak az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Kolompár Orbán úgy vélte: néhány uszító sajtóorgánum és a felelőtlen politizálás miatt az elmúlt egy évben "fejre állt" a közbiztonság Magyarországon.
„Nem irigylem a rendőrséget – folytatta -, mert a gazdasági válság egyre több családot kényszerít rá a megélhetési bűnözésre. Őszre mindez kritikus szintet érhet el. Emberek tízezreinél szüntethetik meg a szolgáltatók a víz-, a villany-, vagy a gázellátást. Rájuk pedig ezután előbb-utóbb a kilakoltatás vár. Márpedig akik így járnak azoknak már nem marad veszíteni valójuk” – vélte.

 

C-PRESS - Hírextra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek