Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy társadalmi szervezet versus ORFK, avagy jogegyenlőség van-e Magyarországon!
2009-04-17 09:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Egy társadalmi szervezet versus ORFK, avagy jogegyenlőség van-e Magyarországon!A mostohagyereknek is vannak jogai!

Nehezen született meg és hamar "elfelejtették", mert nem volt szófogadó! Ezek vagyunk mi: a Roma Rendőrök Országos Egyesülete

 

 

 

 

A Roma Rendőrök Országos Egyesülete felperesnek az Országos Rendőr-főkapitányság alperes ellen személyiségi jog iránt indított perében az első tárgyalás 2009. április hó 20-án 08,30 órakor lesz a Fővárosi Bíróság I.e. 12. sz. tárgyalójában.


A kereset alapját egy internetes hírportálon "Bencze József: a rendőrök ne fogalmazzanak meg politikai véleményt” című cikk képezi, mely álláspontunk szerint sérti egyesületünk jó hírnevét.

http://www.romnet.hu/hirek/hir08052601.html

 


A lényeg: 2008. május 23-án felhívott egy magát újságírónak nevező személy, aki hangnemében és kérdéseiben is provokált engem. A történetet itt olvashatják:
http://portal.c-press.hu/200805242773/belfold/habi-most-b.-a-ur-mi-tortenik-a-hatterben.html

 


Az „újságíró” nyilvánosan válaszolt! (Csak azt nem értem, honnan vette, hogy azt szeretnénk, ha a mi oldalunkon harcolna? Ki kérte erre?)

http://portal.c-press.hu/200805262781/belfold/hidvegi-balogh-attila-valasz-a-diszcigany-rendornek.html

 


Persze olvasva a kapcsolódó híreket, egy riposztot nem hagyhattam ki!

http://www.romnet.hu/jegyzet/jegyz294.html

 

 

Ez az „újságíró” közben elszaladt az országos rendőrfőkapitányhoz, - vélelmezem, hogy kisebbségiként - elsírta neki bánatát a csúnya rendőr bácsiról és….. újra csak feltételezem –, a főkapitány úr sűrűn bólogatott, majd – bár a logikai összefüggések itt-ott elmaradnak – olyan kijelentéseket tett, melyek hírnévrontásként értékelhetők.

 

Azóta „kicsit” nehezebb nekünk!

 

Az „újságíróval” nem foglalkoztunk, annyit nem érdemel! A főkapitányi kijelentések miatt azonban küldtünk levelet az illetékesnek. Kértük, hogy közlemény formájában ismerje el, hogy a részéről egyesületünk irányába sugalmazott vádak alaptalanok. (Nem politizálunk, nem próbálunk meg helyette nyilatkozni, nem mi viselünk egyenruhát rendezvényeinken vagy politikai gyűléseken, és mi sem hangoztatjuk, hogy van „cigánybűnözés” – bár az olvasóknak a cikkből ez a következtetése származhat!)

 

Peren kívüli egyezség kötése végett is fordultunk az országos főkapitányhoz úrhoz, aki csak a kereset visszavonását tartotta tárgyalási alapnak! No. itt tartunk, hétfőn PER!!

 

Önök szerint, van esélyünk a bíróságon vagy csak sértődékenyek vagyunk és túldimenzionáljuk a dolgot?

Vajon el kell-e hinnünk, hogy az ominózus cikk, minden rendőrre vonatkozóan, általánosan megfogalmazott főkapitányi elvárásokat tartalmaz?

 

dr. Horváth Ferenc elnök sk.

Roma Rendőrök Országos Egyesülete

 

C-PRESS

 

Kapcsolódó anyagok:

- http://www.romnet.hu/hirek/hir08052601.html

- http://portal.c-press.hu/200805242773/belfold/habi-most-b.-a-ur-mi-tortenik-a-hatterben.html

- http://portal.c-press.hu/200805262781/belfold/hidvegi-balogh-attila-valasz-a-diszcigany-rendornek.html

- http://www.romnet.hu/jegyzet/jegyz294.html

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek