Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A romák helyzetén akar javítani
2009-04-16 09:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A romák helyzetén akar javítaniTámogatást kapott Herczog László az emberi jogi bizottságban.
Támogatta az Országgyűlés emberi jogi bizottsága szerdai ülésén Herczog László szociális miniszterré történő kinevezését. A jelölt a romák helyzetét a legjelentősebb társadalmi problémának nevezte, amelynek kezelése számára a legfontosabb feladatok közé tartozik.

 

 

Herczog László miniszteri kinevezését támogatták a szocialista és a szabad demokrata képviselők, míg az ellenzékiek egy kivétellel elutasították; Pettkó András (a volt MDF-frakció tagja, jelenleg független képviselő) és Bíró Ildikó (Fidesz) tartózkodott.

A szociális tárca várományosa a bizottság előtt kijelentette: a romák helyzetének a rendezése a leginkább megoldást igénylő probléma, s elfogadhatatlannak tart mindenfajta szegregációt és bűnbakkeresést. Kitért arra, hogy 2010-re és 2011-re kétéves intézkedési tervet szeretnének kidolgozni, s továbbra is számít a roma integrációs tanács tevékenységére. Ütemtervet készítenének a települési-, térségi szegregáció megszüntetésére, antidiszkriminációs rendszert alkotnának - sorolta elképzeléseit a leendő tárcavezető.

Herczog László szerint az esélyegyenlőségi politikának nem a pénz a lényege, hanem az ember.

Az esélyegyenlőség megteremtése minden kormány elemi kötelezettsége
- hangoztatta.

Elmondta továbbá, hogy a családon belüli erőszak megelőzésének kiemelt jelentőséget szán, s tervei között szerepel krízisközpontok létrehozása és bővítése.

Érvényesíteni szeretné továbbá az esélyegyenlőségi szempontokat a támogatási politikában és a kormányzati döntéseknél
- tette hozzá.

Elképzelései között említette a nemzeti ifjúsági stratégia kidolgozását, a rászorulók közszolgáltatáshoz való hozzáférésének növelését is, valamint a fogyatékosügyi és a rehabilitációs területen a vonatkozó egyezmény végrehajtását, az országos fogyatékosügyi program időarányos teljesítését. Farkas Flórián (Fidesz) arra volt kíváncsi, hogy ki fogja majd ellenőrizni, hogy egy-egy tárcánál a romák helyzetének javítását célzó források eredményesen hasznosulnak-e. Azt kérte, hogy végre már ne tervezzenek, hanem fogjanak hozzá a megvalósításhoz. A cigányügynek prioritást kell adni - szögezte le a fideszes politikus.

Teleki László (MSZP) garanciát látott a miniszter személyében a programok szakmai végrehajtására. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a diplomás roma fiataloknak nagyobb esélyt kellene adni az államigazgatásban.

Pettkó András azt vetette fel, hogy a civil szervezetek területén rendet kellene csinálni. Jelenleg ugyanis mintegy 76 ezer bejegyzett szervezet van, de ezeknek csak egyharmada működik, másik egyharmada vegetál, s a maradék egyáltalán nem funkcionál. Szerinte nem csak ifjúsági stratégiára, hanem külön törvényre is szükség lenne.

 

C-PRESS - belfold.ma.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek