Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bajnai Gordon letette a kormányfői esküt
2009-04-15 07:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bajnai Gordon letette a kormányfői esküt193 szavazat kellett, 204 voks jött össze a bizalmatlansági indítványon. A Fidesz, a KDNP és függetlenként az MDF tartózkodással fejezte ki (eltérő) véleményét. Gyurcsány már a hátsó sorba ült át, mire Bajnai eskütételhez emelte kezét.

 

 

 

 

Az Országgyűlés 204 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 8 független képviselő tartózkodása mellett fogadta el a Gyurcsány-kormánnyal szembeni konstruktív bizalmatlansági indítványt. A Fidesz, a KDNP és az MDF képviselői nem nyomtak gombot; az MSZP frakcióból 186-an, az SZDSZ részéről 16-an szavaztak igennel.

 

A szocialista frakció egységesen voksolt, csak az éppen elnöklő Szili Katalin nem nyomott gombot, a 19 tagú liberális képviselőcsoportból azonban - ahogy azt előzetesen jeleztük - három képviselő (Béki Gabriella, Gulyás József és Velkey Gábor) a frakció döntésével ellentétesen, nem nyomott gombot. Az indítványt a függetlenek közül ketten szavazták meg: Gyenesei István önkormányzati miniszter, illetve Lengyel Zoltán.

 

A vita hosszú volt, a kormányfőváltás már pillanatok műve. Egy egyszerű gombnyomással, a szocialista és liberális képviselők többségének támogatásával véget ért Gyurcsány Ferenc bő négy és fél évig tartó kormányzása. Szili Katalin bejelentésének pillanatában a posztját vesztő miniszterelnök felállt bársonyszékéből és a leghátsó sorban rá váró üres székhez sietett.

 

Bajnai Gordon percekkel a szavazás után letette az esküt, majd fogadta elődje és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek gratulációját. A parlamentben tartózkodó pártelnökök közül egyedül Orbán Viktor nem nyújtott kezet. A jókívánságok után Bajnai Sólyom László páholyához sietett, ahol az államfő gratulációját kiosztotta.

 

Új kormányról egyelőre nem beszélhetünk, mert a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézménye mindössze miniszterelnök-cserére ad lehetőséget. Bajnai viszont a végrehajtói hatalom frissen megválasztott vezetőjeként a következő napokban sorra jelölheti minisztereit, akik parlamenti meghallgatásukat követően átvehetik Sólyom Lászlótól megbízó levelüket. Pénteken még az ügyvivőként tevékenykedő Gyurcsány-kormány tart ülést, de már névadója nélkül. Bajnai tehát egyszer még a régi felállású kabinet tanácskozását vezetheti.

 

Bajnai egyik első hivatali programja azonban a Sándor-palotába vezet. Szerda reggel 8-kor találkozik az államfővel az új kormányfő.

 

A történtek után nem csoda, hogy a képviselők 169 igen szavazattal, 199 ellenében, egy tartózkodással utasították el az Országgyűlés feloszlásáról szóló, a Fidesz-KDNP frakciószövetség által benyújtott javaslat tárgysorozatba vételét. Nem csak a Fidesz-KDNP kettős tiltakozott hevesen, a parlament falain kívül is a kormányfő-csere ellen tüntettek. A több ezres tömeg libahajtás és turuldobolás után szitkozódva vette tudomásul, hogy nem lesznek előre hozott választások. Az előre bejelentett tüntetés után a tömeg elkeseredett része kettészakadt, egyik fele Sólyomhoz indult, a másik összecsapott a rendőrséggel.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk