Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Magyarországi Kisebbségek Pártja - ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai Gordonnak
2009-04-15 07:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Magyarországi Kisebbségek Pártja ÉKE Érdekvédelmi Egyesület nyílt levele Bajnai GordonnakTisztelt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt úr!

Kérjük, miniszterelnök-jelölt úr, a megszorító intézkedések átértékelését és enyhítését. Tisztában vagyunk a világválsággal és a magyar gazdaság jelen helyzetével, de tiltakozunk az ellen, hogy főként a mélyszegénységben élőket érinti az Ön megszorító intézkedése.

 

 

 

Értékelje át, tekintse át, meg vagyunk győződve, máshonnan is át lehet csoportosítani azon pénzösszeget, mellyel a magyar gazdaság összeomlását megelőzhetjük. Bízunk emberbaráti, humánus döntésében.

 

  A gazdasági válság következtében hazánkban számos munkahely szűnt meg, így az amúgy is magas arányú munkanélküliség még magasabb méreteket öltött. Egyes régiókban, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tragikus méreteket öltött ez az arány és leginkább a mélyszegénységben élő, az alacsony szakképesítéssel rendelkező, a magyar oktatási rendszerből különféle okok miatt szisztematikusan kiszorított roma kisebbség szenvedi meg leginkább a munkahelyhiány okozta állandó nélkülözést.

 

   Az MKP-ÉKE országos elnöksége azzal a kéréssel fordul a magyar kormányhoz, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz és az önkormányzatokhoz, hogy a magyarországi mélyszegénységben élő romák munkahelyteremtéséhez szükséges 670 millió forintot (Balázs Csaba csernelyi MKP-ÉKE - és CKÖ-elnök számításai szerint) a sikeresebb közmunkaprogram érdekében vállalják.

 

  Felszólítjuk az országos cigány önkormányzatot, a hazánkban élő roma lakosság nagy részének felkérésére, hogy a rég elmaradt segítséget, támogatást mihamarább érvényesítsék. Kérjük, hogy a közmunkaprogram anyagi vonzatához is járuljak hozzá! A cigány társadalom integrációjára szánt pénz végre a célszemélyekhez is jusson el.

 

  Kérjük Önöket, Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt urat, a kormányt, a  Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot és az önkormányzatokat, a közmunka-programban résztvevők számára napi 8 órás munkalehetőséget biztosítsanak, mert így - elesvén a rendszeres szociális segélytől - a napi hat órás munka nem fedezi megélhetésüket. A kormány nem szavazta meg a nyolc órás munkához szükséges bért, ugyanis a hat órás munkahely 2500 ft, míg a nyolc órás munkahely 4723 ft járulékfizetésre kötelezi az alkalmazót. A két órás többletmunka biztosabb megélhetést adhat a családoknak és ez a bűnelkövetések, a megélhetési bűncselekmények számát is jelentős mértékben visszaszorítaná.

 

   Fölvetődik a kérdés, ha az önkormányzatok a napi 8 órás munkaidőt biztosítják, tudják-e megfelelő módon a dolgozókat foglalkoztatni. Az MKP-ÉKE felajánlja Önöknek munkahelyteremtő programját, amely rendszeres, napi 8 órás munkát biztosít a foglalkoztatottak számára. Az MKP-ÉKE a szakembereivel vállalja a programok teljes kidolgozását és kivitelezését országszerte, ill. teljes egészében megvalósítja befektetőinken, vállalkozóinkon keresztül a munkahelyteremtést!

 

  Az MKP-ÉKE az eddigiekben bevált, sikeres munkahelyteremtő programjai t.k. az alábbi tevékenységi köröket ölelik fel:

a)   befektető vállalkozók bevonásával kisüzemek - faüzemek, varrodák stb. - létrehozása

b)   öko-téglagyártás, házépítés, teljes kivitelezéssel

c)   házépítés a legmodernebb kanadai-amerikai technológiával

d)   új technológiák alkalmazása a mezőgazdaságban: kis- és nagyállattenyésztés, zöldség- és gyümölcstermesztés

e)   fűzvesszőtő-termesztés területtel és teljes körű kivitelezési programmal

f)    csicsókatermesztés területtel és teljes körű kivitelezési programmal (a program egészségügyi hatástanulmánnyal rendelkezik)

g)    településfejlesztés: szegénynegyedek felszámolása, elhanyagolt területek rendbetétele és karbantartása stb.

h)    lakásépítési program

i)     környezetvédelem

j)     kül- és belkereskedelem, széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal

k)    különféle pályázatok elnyerésével oktatási programok: szakképzések

l)    a leszakadó társadalmi rétegek számára a közeljövőben létrehozandó oktatási központ (bölcsőde, óvoda, általános iskola, gimnázium, egyetem, széleskörű szakmai képzések).

 

Mindezen programok segítségével hatékonyan biztosítható a napi 8 órás foglalkoztatás. Az MKP-ÉKE a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok egy részénél felmérést végzett, akik teljes egészében támogatásukról biztosítják a programot.

 

A programjavaslatunkkal változtatni szeretnénk azon az Európai Unió tagországához méltatlan helyzeten, hogy a roma származásúak döntő hányada a munka és az oktatás világából szinte teljes egészében ki vannak rekesztve. Bár elsősorban a roma származású lakosság számára terveztük integrációs programunkat, a nagycsaládosoknak és a rászoruló nem roma származású munkanélkülieknek - megfelelő színvonalú oktatást és munkát biztosítva - is élhetőbb jövőt szeretnénk teremteni.

 

A kormány részéről elhangzott, civil szervezetekkel is együttműködnek hazánk felemelkedése érdekében. Ezen felhívással egyesületünk és pártunk élni kíván. Szlogenünk: Mi nem csak beszélünk.

 

Ezúton hazánk többségi társadalmához és más kisebbségeihez is fordulunk, mivel a mélyszegénység kérdése nem kizárólag roma-ügy és hazánk lakosságának jelentős részét érinti. Fogjunk össze a világválság leküzdéséhez közös hazánkban, Magyarországon!

 

Tisztelettel:

 

Száva Vince                                                                

MKP-ÉKE országos elnök                               

e-mail Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

tel.: 06-30-527-31-60

 

Nagy László

MKP-ÉKE történész-kabinet - elnök 

 

Balázs Csaba 

Csernely- MKP-ÉKE - CKÖ - elnök

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk