Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ez várható ma a Parlamentben
2009-04-14 07:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ez várható ma a ParlamentbenMa kora délután egyszerre szavaz az országgyűlés a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szembeni bizalmatlansági indítványról és az új miniszterelnök, Bajnai Gordon megválasztásáról.

 

 

 

A NAPI GAZDASAG cikke:

Az MSZP-frakció 92 tagja által benyújtott határozati javaslat egyetlen mondatból áll: Az országgyűlés a miniszterelnökkel szemben bizalmatlanságát fejezi ki, egyben Bajnai György Gordont miniszterelnökké megválasztja (Napi, 2009. április 8.). A javaslat elfogadásához a megválasztott képviselők több mint felének az igen szavazata szükséges.
A várakozások szerint a szocialista frakció mellett a 19 tagú SZDSZ-frakcióból is 16-an igennel voksolnak Bajnaira. A Fidesz és a KDNP a kedd délelőtti elnökségi ülésen, illetve a frakcióülésen dönt arról, milyen formában utasítják el a bizalmatlansági indítványt. Elképzelhető az is, hogy a volt MDF-frakció tagjai nem egyformán szavaznak. Bajnai hivatalosan csak ma nevezi meg kormánya tagjait, megválasztása után kezdődhet a miniszterjelöltek meghallgatása is; várhatóan összesen harminc meghallgatást tartanak ma és holnap. Az új kormány akkor alakulhat meg, ha a köztársasági elnök kinevezi a minisztereket, a tervek szerint a kormánytagok várhatóan április 20-án tehetnek esküt a parlamentben.

Az MTI értesülése szerint a szocialisták személyi kérdésekről a kedd reggeli elnökségi, majd frakcióülésen tárgyalnak Bajnaival, a jelölt még reggel ismerteti az SZDSZ képviselőcsoportjával is kormánya összetételét és a válságkezelő program részleteit. Az Index információi szerint a kormányfőnek két helyettese lesz: Kiss Péter eddigi kancelláriaminiszter a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli miniszterként lesz a miniszterelnök első számú politikai helyettese is a kabinetben, míg a Molnár Csaba, az infrastrukturális tárca jelenlegi vezetője kerülhet a kancellária élére. A külügyi tárca élén mindenképpen változás lesz, mivel Göncz Kinga vezeti az MSZP listáját a június 7-ei európai parlamenti választásokon, a posztra Balázs Péter korábbi magyar EU-biztos az esélyes. A pénzügyminiszteri posztot várhatóan Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója tölti be. A Népszabadság információja szerint Vahl Tamás, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke lehet a gazdasági miniszter, aki korábban az SAP Hungaryt vezette, tavaly decembere óta pedig a Nav N Go Kft. élén áll.

A mai parlamenti ülésnapon a bizalmatlansági indítvány vitáján elsőként Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon kormányfőjelölt mond beszédet egyórás időkeretben, ehhez két körben, először 20-20, majd 10-10 percben szólhatnak hozzá a frakciók. A két kört az elsőként jelentkezett független képviselő felszólalása szakítja meg. A vita végén Bajnai negyedórában reagálhat majd az elhangzottakra. Ezt követően voksolnak a honatyák a bizalmatlansági indítványról, majd az új miniszterelnök leteheti az esküt.


Bajnai Gordon, eddig csak részleteiben megismert programjához - annak kettőssége miatt - semlegesen viszonyul a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK). Egyrészt a csomag a rövid távú pénzügyi stabilizációra törekszik, ami a jelenlegi helyzetben elengedhetetlen - mondta lapunknak Dirk Wölfer, a kamara kommunikációs vezetője. Másrészt azonban a hosszú távon fenntartható versenyképességhez nem járul hozzá jelenlegi formájában, mivel hiányoznak belőle a strukturális jellegű intézkedések - fogalmazott a szóvivő. A kamara álláspontja szerint a továbbiakban mindenképpen be kell illeszteni olyan rendszerbeli ösztönzőket az intézkedések közé, amelyek például a foglalkoztatás bővítésére vagy az innovációra ösztönöznek, mivel ezekkel biztosítható Magyarország versenyképessége. Wölfer szerint az állami kiadások lefaragására szükség van, és az így megtakarított pénzek csak kismértékben tudják tompítani a kereslet visszaesését. Véleménye szerint az exportpiacok fellendülése hozhatja el az újbóli növekedést.
Dávid Péter(AmCham)

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója, Dávid Péter egyetért abban, hogy a jelenlegi csomag a rövid távú stabilizációt szolgálná, de ezzel egyidejűleg el kell kezdeni a hosszú távú strukturális átalakításokat is. Üdvözlendő, hogy Bajnai Gordon vette a bátorságot és hozzányúlt a sokak által kritizált állami túlköltekezés lefaragásához - emelte ki a kamara ügyvezetője. Véleménye szerint először a legfájdalmasabb intézkedéseket kell meghozni, és erre elkötelezettnek mutatkozik a kormányfőjelölt, ezért az AmCham nagy várakozásokkal tekint a program megvalósítása elé, amelynek több eleme egybeesik a céljaival. Az már csak másodlagos kérdés, hogy milyen kiadásokhoz milyen arányban hajlandók hozzányúlni. Szintén másodlagos - de nem kikerülhető - lépés a keresletélénkítés, de a költségvetés korlátai és Magyarország exporttól való erős függése miatt ezen a kormányzat nem sokat tud segíteni.

 

C-PRESS - Napi Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk