Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ki lesz jövő héten miniszter?
2009-04-11 11:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ki lesz jövő héten miniszter?Csak keddre, az utolsó pillanatra derül ki a Bajnai-kormány névsora, ám úgy tűnik, hogy Kiss Péter, Hiller, Szekeres, Gráf, Székely, Draskovics és talán Veres továbbra is a bársonyszékben marad. A pénzügyminiszteri posztra továbbra is Oszkó Péter az esélyes.

 

 

 

Az új kabinet összeállítása gőzerővel zajlik, még akkor is, ha állítólag az MSZP és az SZDSZ legszűkebb vezetősége lényegében már tudja a Bajnai-kormány összetételét. Továbbra is egyfolytában üléseznek a Bajnai Gordon támogatását ígérő pártok, valamint a miniszterelnök-jelölt is folyamatosan fogadja a dolgozószobájában a leendő minisztereket és a különböző tanácsadókat. Nem könnyű a listát összehozni, mert az MSZP és az SZDSZ eleve különböző állásponton van a kormányátalakítással kapcsolatban. A szocialisták csak minimális változásokat szeretnének a kabinet szerkezetében, attól tartva, hogy egy jelentősebb átalakítás hosszú időre megbénítaná a kormányzati munkát. Az SZDSZ ugyanakkor jelentős számú, komoly személyi változást szeretne. Azt még nem lehet tudni, hogy milyen lesz az új kormány szerkezete, de valószínűleg Bajnai csökkenti a kormány létszámát. Néhány fix befutóra azért előre jó eséllyel fogadhatunk.

Kiss, Hiller marad

 

Kiss Péter jelenlegi kancelláriaminiszter például már elismerte, hogy a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli miniszteri posztról tárgyal Bajnai Gordonnal. Az Index szerint az is szóba került, hogy ő lehetne egyben a miniszterelnököt helyettesítő miniszter is. Bajnai egyébként úgy nyilatkozott, hogy nincs Magyarországon még egy olyan politikus, akinek a társadalompolitikai egyeztetésekben olyan komoly személyes tapasztalatai lennének, mint a kancelláriaminiszternek.

Az SZDSZ sem vétózná meg Kiss miniszterségét. A Hírszerzőnek egy liberális politikus úgy nyilatkozott, hogy „az új MSZP-triumvirátus tagja, vele kapcsolatban nem nyomulhatunk".Ez ugyanígy igaz Szekeres Imrére is, aki így szintén jó eséllyel miniszter maradhat a honvédelem élén. A Magyar Nemzet Kiss és Szekeres mellett Gráf József mezőgazdasági és Székely Tamás egészségügyi minisztert is biztos maradónak tartja.

Pető Iván elszólásából az is bizonyosnak látszik, hogy Hiller István is megtarthatja a bársonyszékét. Az Origónak ugyanis elárulta, hogy az MSZP-frakció már jelezte neki, hogy az oktatási tárca élén nem lesz változás. A Népszabadság úgy tudja, hogy Oszkó Péter, a Deloitte Zrt. elnöke már el is vállalta a pénzügyminiszterséget. A távozó Göncz Kinga helyét a Magyar Nemzet szerint Iklódy Gábor, volt svéd nagykövet vagy Balázs Péter korábbi magyar EU biztos veheti át a külügyi tárca élén.

Nehéz ügyek, nehéz emberek

Három-négy neuralgikus pont van a régi-új miniszterek kapcsán. A liberálisok nem rajonganak Draskovics Tiborért, de őt a Hírszerző szerint talán még tudnák támogatni, ám Szilvásy György titokminisztert és Veres Jánost „nehezen lehetne lenyomni az SZDSZ-frakció torkán." A Magyar Nemzet szerint ugyanakkor az SZDSZ belement abba, hogy Veres János jelenlegi pénzügyminiszter vegye át Bajnaitól a gazdasági tárcát. Pénteken fél háromkor mindenesetre még nem volt megegyezés Veres személyéről.

Fokozatos átmenet érvényesül majd a kormányzati kommunikációban, Budai Bernadett marad, Daróczi Dávid azonban bejelentette távozását, helyére új arcot keresnek.

 

C-PRESS - fn.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek