Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A bűnnek nincsen színe. Főkapitány a "cigánybűnözésről"
2009-04-11 11:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A bűnnek nincsen színe. Főkapitány a "cigánybűnözésről"Nincs kollektív bűnösség, nem lehet általánosítani, mert a bűnnek nincs színe - jelentette ki Bencze József, az országos rendőrfőkapitány a nemzetközi romanap alkalmából szervezett ünnepségen a budapesti rendőrpalotában.

 

 

 

A rendőrség érdeke is, hogy a romákkal szembeni előítéletesség, az általánosítás szűnjön meg, de ezeket a dolgokat nem lehet gumibottal rendezni - mondta Bencze József altábornagy. Nem lehet gumibottal rendezni a munkanélküliségi, a képzettségi problémákat, az infrastrukturális elmaradottságot, a szociális kérdéseket, amelyekkel a rendőr is találkozik, mert a bűnnek nincs színe.

 

A romák elleni támadásokról szólva úgy fogalmazott: ezek a szó szerint fellángoló ügyek gondolkodásra késztessenek mindenkit. "A rendőrség számára presztízs kérdés, hogy minél előbb elfogja az elkövetőket, de ha a hátunkon tombol az egész magyar sajtó és az egész magyar politika, mi attól csak nehezebben tudjuk végezni a dolgunkat. Bízom benne, hogy közel járunk az igazsághoz."

 

Az altábornagy arra kérte a roma polgárokat, bízzanak a rendőrségben, és az önbíráskodást felejtsék el. Megemlítette, hogy az ország több mint 270 cigány kisebbségi önkormányzatával van együttműködési megállapodása a rendőrségnek, és annak érdekében, hogy minél több roma fiatal kerülhessen az állományba, ösztöndíjakat, különféle sportprogramokat, rendezvényeket szerveznek.

 

Bencze a '60-as évek Amerikájában végbement integrációs folyamatokra utalva úgy fogalmazott: az ottani feketék a buszra szállás és az elnöki eskü között nagy utat tettek meg, ezért a romáknak is több, diplomázott, sikeres embert kell felmutatniuk, mert ez a társadalom érdeke is.

 

A roma világnap alkalmából, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület által szervezett európai roma fotókiállítás megnyitójával egybekötött rendezvényen Kállai Ernő kisebbségi ombudsman azt mondta: ma olyan a romák társadalmi helyzet, olyan a közhangulat, hogy a romáknak, így neki sincs oka ünnepelni. Hozzátette: az egyre romló gazdasági helyzetért sokan az egyszerű, eddig is megvetett, faluvégén, mélyszegénységben élő cigányokat okolják, jogtalanul.

 

Az ombudsman - megfogalmazása szerint - büszke arra, hogy a rendőrség kinyitotta a kapuit a kisebbségek számára, van roma származású szóvivő, több toborzó és támogató program elindult, de van egy másik oldal is: "vannak olyan rendőri vezetők, akik cigányozhatnak, és egy ejnye-bejnyét kapnak, de van ilyen ombudsman kollégám is". Az országgyűlési biztos azt mondta, nehéz időszak következik mindenki számára, ezért meg kell őrizni a békés együttélést.

 

A rendezvényen a brit nagykövet kormánya nevében is elítélt minden szélsőséges megnyilvánulást, hogy egyes sajtóorgánumok, felelős személyek etnicizálják a bűnt, kollektív bűnösséget emlegetnek. A kisebbségnek és a többségnek is vannak jogaik. Az európai parlamenti választások során nem kihasználni kell a romákat, hanem olyan megoldást kell találni, amelyben elérik a közbiztonság, és a romák életkörülményének javítását. Felszámolják a szegregációt és hatékonyan fellépnek a gyűlöletbeszéd ellen - tette hozzá Greg Dorey.

 

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk