Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tatárszentgyörgy: biztosítási csalás volt a gyújtogatás?
2009-04-10 09:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tatárszentgyörgy: biztosítási csalás volt a gyújtogatás?Akár a tulajdonos is felgyújthatta a keddre virradóra kiégett tatárszentgyörgyi házat, a rendőrség jelenleg ezt a szálat is vizsgálja. A házon ugyanis nagy összegű, több milliós biztosítás volt és a ki nem fizetett tartozások miatt április második felében el akarták árverezni.

 

 

 

A szakértői vizsgálatok végéig ettől függetlenül semmilyen más ok sincs kizárva a Tatárszentgyörgyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettesének kigyulladt háza kapcsán.

 

Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy nem elsődleges verzióként vizsgálják a biztosítási visszaélés lehetőségét, de ez is egy szál a bosszú és az etnikai indíttatás mellett.

Az utóbbiakra a Tatárszentgyörgyön korábban történtek kapcsán lehet következtetni, a biztosítási ügyre pedig a konkrét eset körülményeiből. Ide tartozik, hogy a házra 2008 szeptemberében 20 millió forintos biztosítást kötöttek, az ingóságokra 4 és félmilliósat és a rendőrség információi szerint még a melléképületeket is több mint négymillióra biztosították.

A tulajdonos maga nyitotta ki kulccsal a házát, illetve az ablakok zárva voltak: ez azt jelenti a mostani állás szerint, hogy a gyújtogatónak kulcsa volt a házhoz. Ez a gyújtogatás ugyanis nem Molotov-koktélos támadás volt, hanem a padlószőnyeget locsolta fel valaki valamilyen égésgyorsítóval. Egyébként még az sem tisztázott, hogy pontosan mivel - mondta el a bűnügyi igazgató.

Kihallgatták tanúként a szomszédokat, akik azt mondták, hogy nem láttak senki idegent a környéken, sőt, ezt állítja maga a tulajdonos is a rendőrségnek. Nem voltak tehát terepjárós, árpádsávos zászlóval menekülő embereket - mondta Papp Péter.

Alapjában véve mint általában a hasonló gyújtogatási ügyeknél, itt is rongálás miatt indult eljárás. A kár 2 és fél, 3 millió forint. A nyomozásra 60 nap van, általában ennyi idő alatt elkészülnek a szakértői vélemények is. Ebben az ügyben vegyész, nyomszakértő, tűzvizsgáló, és más igazságügyi szakértők is dolgoznak - mondta Papp Péter. 

A felgyújtott ház tulajdonosa, Horváth Lídia korábbi nyilatkozataiban azt mondta, hogy tíz perccel felgyulladása előtt hagyta el a házát. Az élettársával járőrözni volt, mert amióta a februári tragikus esemény történt, amikor egy három gyerekes roma család házát gyújtották fel, és az apát és egy öt éves kisfiút agyonlőttek, a romák önkéntes járőrszolgálatot tartanak éjjelente a településen. Horváth Lídia korábban a Roma Sajtóközpontnak nyilatkozva azt sem titkolta el, hogy van lakásbiztosítása és hogy a házon jelzálog van, amit viszont egy ideje nem fizet.

 

C-PRESS - kisalfold.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek