Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Menekülnének a romák Tatárszentgyörgyről, de nem tudnak
2009-04-09 15:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Menekülnének a romák Tatárszentgyörgyről, de nem tudnakA tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat elnök-helyettesének a házát kedden gyújtották fel, ma kihallgaták tanúként. A település házait szinte lehetetlen eladni.

 

 

 

Ahogy arról beszámoltunk: kedd hajnalban felgyújtották a tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat elnök-helyettesének a házát. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár több százezer forint. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt indított eljárást. 

Kedden elsőként Horváth Lídiát hallgatták ki tanúként. Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő ezzel kapcsolatban a Roma Sajtóközpontnak (RSK) elmondta: bár a helyi roma vezető folyamatosan kérte, hogy várjanak a kihallgatásával, amíg megérkezik jogi képviselője, ennek nem tettek eleget arra hivatkozva, hogy eljárást indíthatnak ellene, ha nem működik együtt a rendőrséggel. 

Az RSK kérdésére a dabasi rendőrkapitány úgy reagált: nem tudott arról, hogy lett volna ilyen kérés, és elhangzott volna kollégáitól ilyen kijelentés. Szerdán újból kihallgatták a dabasi rendőrkapitányságon az asszonyt, aki pontosította tanúvallomását - közölte a nő jogi képviselője. 

Prekoncepció

Kárpáti Miklós, aki a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány eseti jogi képviselője, azt mondta: szerdán szabályosan zajlott a tanúkihallgatás, ahol már jelen lehetett a jogi képviselő is. Kárpáti Miklós arról is beszámolt: a keddi kihallgatás rendőrségi jegyzőkönyvének harmadik mondatában a roma vezető lakásbiztosításának körülményeit és tartalmát firtatják a rendőrök. 

Az ügyvéd szerint ezek a kijelentések nyilván kérdésre válaszolva kerültek a jegyzőkönyvbe, és ha ez a rendőrség prekoncepciója, akkor baj van, de ha egy kötelező kriminalisztikai szál, akkor nem jelent hibát. Horváth Lídiának van lakásbiztosítása, ám ez az ügyvéd szerint önmagában semmit sem jelent. 

Az asszony a Roma Sajtóközpontnak elmondta: egymillió hatszázezer forintos jelzálog terheli az ingatlant, amelyet valóban nem fizet egy ideje, de ebből nem az következik, hogy ő gyújtotta volna fel saját lakását a biztosítási összegért. Az asszony hangsúlyozta: nem is lenne ennek értelme, mert Tatárszentgyörgyön eladhatatlanná váltak a házak. 

Ezt a Roma Sajtóközpontnak több helybeli megerősítette, akik elmondták: szívesen elmennének a faluból, de nem tudnak túladni az ingatlanokon, és aki már elköltözött, az úgy ment el, hogy hátrahagyta a házát. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: egyelőre csak tűzvizsgáló szakértőt rendeltek ki az ügyben, de kárszakértőt, és ha szükséges, vegyészt is kérnek majd. 

A szomszédot is kihallgatják

Hozzátette: a helyszíni szemle adatai szerint zárva volt Horváthék házának bejárati ajtaja és az ablakok. A szóvivő elmondása szerint flakonokat találtak a helyszínelők a lakásban, és egyelőre csak annyi biztos, hogy kihallgatják a dabasi rendőrök azt a szomszédot, amelyik észlelte a tüzet. 

Velikovszki Zoltán, a dabasi tűzoltóság parancsnoka a Roma Sajtóközpontnak elmondta: harminc nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy elkészüljön a tűzeseti jelentés és ez az idő felfüggeszthető a kirendelt szakértők véleményeinek megérkezésig. 

Miután a tatárszentgyörgyi roma vezető a Lungo Drom tagja, Farkas Flórián, fideszes parlamenti képviselő, egyben a Lungo Drom vezetője a Roma Sajtóközpont kérdésére úgy nyilatkozott: bár több kérdés is felmerül a tűzeset rendőrségi kezelése kapcsán, a vizsgálat befejezéséig felelőtlenség bármilyen feltételezésbe bocsátkozni. 

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a vizsgálat lezárásáig nem kívánt nyilatkozni a konkrét ügyben. Azt azonban ő is hangsúlyozta: hiába menekülnének a romák Tatárszentgyörgyről, nem tudnak, mert senki sem veszi meg a cigánytelepi házakat.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek