Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Vérszerződés - Roma-magyar véradó nap
2009-04-09 14:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Vérszerződés - Roma-magyar véradó nap„Mi romák itthon vagyunk Magyarországon" - hangzott el 2009. április 8-án, a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt által szervezett önkéntes véradó nap ünnepélyes sajtótájékoztatóján. Az Európa Hajón rendezett egész napos eseményhez számos ismert színész, előadóművész, műsorvezető, sportoló és üzletember, a rendőrség és a MÁV munkatársai is csatlakoztak.

 

 

A magyar és a roma himnuszt követően elsőként Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke köszöntötte a vendégeket, aki felhívta a figyelmet az összefogás, a közös célok fontosságára szemben az olyan sajnálatos eseményekkel, mint például a tatárszentgyörgyi gyilkosság vagy Marian Cozma halála. Beszédében Makai István kiemelte: „Mi romák itthon vagyunk Magyarországon, a magyar és roma múlt közös lesz a jövőben is. A mai eseményt tekinthetjük egyfajta újkori vérszerződésnek, mely életeket ment és közös jövőt épít."

 

 

„Szeretnénk hagyományt teremteni a mai eseményből, hiszen hihetetlenül fontos szerepe van Magyarországon minden egyes véradó rendezvénynek a folyamatos vérállomány biztosításához. Mindenkinek köszönjük, hogy részt vett a mai akción. A szolidaritás ezen megnyilvánulása olyan élmény, amely közelebb hoz egymáshoz bennünket." - tette hozzá Dr. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

 

 

Vérszerződés - Roma-magyar véradó nap

 

 

Dr. Hankiss Elemér külföldi elfoglaltsága miatt levélben üdvözölte a véradó napot: „Fontos és méltóságteljes kezdeményezésnek tartom a Roma-magyar véradó napot, mert együtt élünk, együtt kell oltalmaznunk az életet, együtt kell dolgoznunk azon, hogy minél kevesebb legyen a szenvedés és minél több az öröm ebben az országban."

 

 

A véradáson örömmel vett részt Mr. Jeffrey D. Levine, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, hiszen a követség munkatársai különösen szívükön viselik a magyarországi romák helyzetét.

 

 

Vérszerződés - Roma-magyar véradó nap

 

 

Szintén vérét adta a nemes ügy érdekében Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány, valamint az ORFK és a BRFK munkatársai, hazai és nemzetközi nagyvállalatok vezetői, a többi között Dr. Szentkuti László, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, Heinczinger István, a MÁV Zrt. vérérigazgatója, Zámbori Mihály, a MÁV Ingatlankezelő Kft. igazgatója, valamint a MÁV munkatársai.

 

 

Vérszerződés - Roma-magyar véradó nap

 

 

A jótékony célú eseményhez számos roma és magyar híresség is, többek között Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány, Debreczeni Zita modell, Dukai Regina énekesnő-modell, LL Junior és Molnár Ferenc Caramel énekesek, Novák Péter műsorvezető, Nyári Oszkár színész is csatlakozott demonstrálva, hogy vannak olyan közös ügyek ebben az országban, amelyért össze tudunk fogni.


C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk