Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A segély dupláját kapják: közmunkán a korábban tüntető romák
2009-04-08 12:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A segély dupláját kapják: közmunkán a korábban tüntető romákJanuárban még attól volt visszhangos Kunhegyes, hogy romaasszonyok tüntettek a polgármesteri hivatal előtt, mondván, nincs munkájuk.

 

 

 

„Ha nem adnak munkát, megyünk lopni!” — szögezte le akkor Magyari Andrásné. Akkor annyit tudott mondani a demonstrálóknak Szabó András polgármester, hogy másoknak sincs munkája, az önkormányzat pedig csak alkalmi feladatokkal tudja biztosítani a helyi álláskeresőknek a megélhetést. Nos, nagyot változott a világ: nemre, felekezeti és etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül dolgoznak sokan a városban egy elnyert pályázat hozadékaként. Legtöbben a polgármesteri hivatal előtti parkban tevékenykednek.

 

— Nekem nem szégyen a munka! — mondta avarszedés közben Raffael Julianna. — Elváltam, két gyermeket nevelek, akik közül az egyik beteg, tehát van mire költenem a fizetésem. Abból nem tudom sem meggyógyítani őt, sem enni adni nekik, ha otthon ülök és várom a sült galambot. Igaz, nem nagy összeg az, amit a közmunkaprogram által kapunk, de mégis, kétszer annyi mint a segély, ráadásul jóleső érzés, hogy megdolgozom a pénzemért. Nem utolsó sorban én tényleg nem vagyok egy otthon ülős fajta, inkább szeretek mozogni. Ezzel a munkával jól megmozgatom magam, nem törik le a derekam és nem esik le a gyűrű sem az ujjamról. Igaz, gyűrűm az nincs is! Összefogunk itt az asszonyokkal, és jóravaló kerti munkát végzünk most — mutat körbe Raffaelné a parkban, amely idén jelentős változáson megy keresztül.

 

— Nálam az iskola emészti fel a pénzt, amit a gyermekemre költök — tárja szét a kezét a Raffaelnével egy csapatban dolgozó Takács Józsefné. Én nem szeretem a semmittevést, szerintem a tunyaságnál jobb a munka. Igaz, a legtöbbször a polgármesteri hivataltól kapok átmeneti munkákat, de tudják, rám és a munkámra mindig számíthatnak. Bennem nem csalódnak, én elvégzem a kiosztott feladatokat. Mindegy nekem, hogy téli vagy nyári meló van, én fagyban és hőségben is teszem a dolgomat. Most szerencsére, megint egy jó darabig lesz pénzkereseti lehetőségem, persze, őszintén elmondom, a több pénz is becsülettel menne el: iskolára, étkeztetésre, csekkekre — állítja sokak óhaját Takácsné.

 

Időközben Bordács Jánosné, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke is megjelent a hivatal előtt. Megkérdeztük, szerinte van-e munka Kunhegyesen?

 

— A munkát elsősorban nem a polgármesteri hivatalban kell keresni. Cégek és vállalkozók tudnak azt biztosítani. A most januári tüntetés tulajdonképpen nem is igazán a munkának szólt — vélekedik, majd egy harmadik közmunkás elmagyarázza a már távozó Bordácsné szavait. Állítólag idén választás előtt áll a CKÖ, s az év eleji demonstráció szervezője szeretne lenni az új elnök. Számára jól jöttek a nevével jegyzett híradások — tette hozzá a neve elhallgatását kérő közmunkás.
Egyelőre tehát van, és az év végéig minden bizonnyal lesz is közmunkalehetőség Kunhegyesen. Legtöbben a parkátépítésen dolgoznak, hiszen a város erre a beruházásra nyert el támogatást.

 

Főtérfelújításra nyert támogatást Kunhegyes

 

Mint arról Szabó András polgármester sajtótájékoztatón beszámolt, Kunhegyes 47,5 millió forintot nyert el az Észak-alföldi Operatív Program által kiírt pályázat útján. A támogatásból a kéthektáros parkot újítjuk fel. A Kun lovas szobor a helyén marad, körülötte nyolcosztású csillag alakú sétányt alakítják át. A sétány díszburkolatot kap, körülötte több ezer rózsát ültetnek el. A park egy másik részében a karcagi Györfi Sándor Munkácsy-, Mednyánszky- és Szervátiusz-díjas szobrászművész által alkotott Kálvin-szobrot helyezik el, melyet május 24-én avat fel a város, s amely emlékmű helyi vállalkozók adományaiból, valamint a református presbitérium támogatásából valósulhat meg. A játszótér látványelemekkel újul meg, és az Országzászlónál egy 250 főt befogadó gyülekezőhelyet alakítunk ki.

 

C-PRESS - szoljon.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk