Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Előzetesben a Roma Polgárjogi Mozgalom borsodi elnöke
2009-04-07 10:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Előzetesben a Roma Polgárjogi Mozgalom borsodi elnökeElőzetes letartóztatásba helyezte a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság Dancs Mihályt, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Borsod megyei elnökét - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője, Szabó József hétfőn.

 

 

 

Azért döntött így a testület, mert Dancs Mihály mint vádlott, nem jelent meg a bíróság előtt, az új eljárásban kitűzött, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt folyó per tárgyalásán. A két tárgyalási nap egyikén sem vett részt, kórházi kezelésre hivatkozva. Erről azonban nem küldött igazolást, illetve a bíróság a híradásokból értesült, hogy máshol tartózkodott.

 

Az RPM megyei elnökének előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tart - tette hozzá a szóvivő. Mint mondta, a bíróság úgy ítélte meg: az előzetes letartóztatással biztosítható, hogy Dancs megjelenjen a tárgyaláson, emellett fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk befolyásolása is nehezíthette volna az eljárást.

 

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy tavaly decemberben hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte a Borsod megyei bíróság az említett ügyben, amely a megye cigány kisebbségi önkormányzatának már korábban leköszönt elnökét is érinti.

 

Szabó József akkor azt mondta: a bíróság a másodfokú tárgyaláson eljárási szabálytalanság miatt helyezte hatályon kívül a tavaly január 31-én hozott elsőfokú döntést, amelyben nem jogerősen letöltendő - három év és hat hónap - börtönbüntetésre ítélték a férfit. Hozzátette, hogy a hatályon kívül helyezés az elsőrendű és az ötödrendű vádlottat érinti.

 

A már ismételt eljárás során nem jelent meg az elsőrendű vádlott, Dancs Mihály, aki korábban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke volt, s jelenleg az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettesi pozícióját is betölti. Az elsőfokú döntés után Dancs Mihály azt mondta: nem ért egyet az ítélettel, ezért fellebbez.

 

Az MTI értesülései szerint 2002-ben - amikor az érintett még nem volt a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke - Dancs vállalkozása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szociális lakások építkezésében vett részt, a terhére felhozott bűncselekmények erre az időpontra estek.

 

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk