Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hiszek Önnek, Ombudsman Úr!
2009-04-07 10:32
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hiszek Önnek, Ombudsman Úr!Az állampolgári jogok biztosa a minap kicsit cigányozott, majd amikor több szervezet is lemondásra szólította fel, visszavonta, amit mondott.

 

 

 

"Amennyiben bárkiben az a vélemény alakulna ki, hogy kimondtam a kimondhatatlant, és ezzel átléptem egy alkotmányos határt, annak ezúton is üzenem: ahogyan elhatárolódtam mindenki más hasonló kijelentésétől, ugyanúgy visszavonom a saját szavaimat is; sem gondolatban, sem tettben, sem szóban nem állt szándékomban sérteni az alkotmányosságot, amire a Parlamentben felesküdtem".

Szép szavak ezek Biztos úr, de közel sem biztos, hogy elégségesek, hiszen Ön arra esküdött, hogy megvédi az állampolgárok - köztük cigány honfitársaink - jogait is, és ezt a jogot - mint ön is elismeri - megsértette.

Arról már nem is szívesen beszélek, hogy ha valaki - mint esetünkben Ön - egy ilyen fontos szerepet vállal az ország életében, akkor joggal várható el tőle, hogy legalább a saját szavainak ura legyen. Mint azt pontosan elmondja, mások hasonlóan felelőtlen nyilatkozataitól eddig mindig elhatárolódott, de megteheti - e ezt, a saját szövegével, nos jól érzi, hogy nem, hiszen a mondatot - egy aktuális nyelvi logikai bukfenc után - úgy folytatja, hogy amit mondott, azt visszavonja. Ombudsman Úr, hiszek Önnek, de nem értek egyet szavaival, mert ilyen esetben kevés a bocsánatkérés, hiszen az nem egyenlő a felelősség vállalásával. Engedje el kérem, széke karfáját, és mondjon le, nyújtsa át a felelősségre vonás lehetőségét kinevezőjének, és amennyiben Ő is hisz Önnek, és ami talán még ennél is fontosabb Önben, akkor megerősödve jöhet, ki az ügyből. Ha pedig elfogadnák a lemondását, akkor egy hibás, de felelősségteljes ember képét hagyja maga után a köztudatban, és higgye el, ebben a mai világban ez sem kevés.

 

Apropó lemondás, pénteken még valahogy úgy fogalmazott, hogy elismeri a hibáját, de nem mond le, hiába szólítják fel erre neves jogvédők, és szervezetek, megvárja, hogy az szólítsa fel, aki le is válthatja. Szabó úr, Ön jobban tudja, mint én, hogy aki felszólíthatja távozásra, Őt is mi választottuk, egyszerű emberek - akár közvetlenül, akár közvetve - tehát az illető bennünket képvisel, jó esetben úgy dönt, ahogy mi elvárjuk, rossz esetben nem, de akkor is minket képvisel, minket, állampolgárokat, akiknek jogain éppen az Ön hivatala lenne hivatott őrködni. Ön, pedig mint kiderült, néha - bocsánat a szóért, de ez történt - össze-vissza beszél, nos, érzi a helyzet fanyar komikumát? Adva van egy Ombudsman, aki kénytelen visszavonni egy meggondolatlan kijelentését, és adva van egy ország, ahol azok a bizonyos állampolgári jogok néha-néha sérülnek. Hát mit kezdjünk mi így egymással, kérdem én? Ugye érzi, hogy itt a visszavonás nem elég, még akkor sem, ha én, személy szerint - mint mondtam - hiszek Önnek, Ombudsman Úr. Egyetértünk abban is, hogy Ön valóban kimondta a kimondhatatlant, a gondolatait.

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk