Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Összecsapás a belvárosban - sajnálhatja, aki kimaradt
2009-04-06 08:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Összecsapás a belvárosban - sajnálhatja, aki kimaradtSzombat délután több százan gyűltek össze a belvárosban, hogy visszaköveteljék maguknak a köztereket. Ez a megmozdulás viszont más volt, mint a többi: itt nem számított, hogy cigány vagy vagy magyar, hogy öreg vagy fiatal, hogy jobbos vagy balos. Itt nem esett szó sem a világgazdasági válságról, sem az ország helyzetéről, de még a Gyurcsány-Orbán-Bajnai problémakört sem említette senki. Létezik még ilyen? Igen. Pont ilyen volt az össznépi párnacsata a Vigadó téren.

 

 

 

Délután fél négy, verőfényes napsütés, gyönyörű idő. A Váci utcában hömpölyög a tömeg, elszánt tekintetű nők és férfiak próbálják beszerezni a heti ruhaadagot. Arcukról tisztán leolvasható: még csak nem is sejtik, hogy néhány utcával arrébb milyen fergeteges buli készülődik.

A világ számos országában már-már hagyomány a Nemzetközi Párnacsata Nap, amit tavaly március 22-én, idén április 4-én rendeztek meg - egyebek mellett Hollandiában, Németországban, Svájcban és Magyarországon is.

A hazai szervezők a STOPnak elmondták: a párnacsatázással a céljuk, hogy visszaszerezzék a köztereket, hogy a főként interneten keresztül verbuvált résztvevők néhány órára sajátjuknak érezzék például a Vigadó teret. Ami biztos, hogy ezt a célt a szervezők teljes mértékben teljesíteni tudták.

 

Összecsapás a belvárosban - sajnálhatja, aki kimaradtA párnacsatát szombat délután négyre hirdették meg, az első résztvevők háromnegyed négy körül érkeztek meg. Ekkor viszont még úgy tűnt, hogy dugába fog dőlni a nagy párnacsata, mivel mindösszesen 10-20 fő kódorgott a téren. Néhány perc múlva azonban igen nagy számú tömeg érkezett meg, négy órára az óvatos becslések szerint is 2-300 fő gyűlt össze.

Egy idő után mindenki püfölt mindenkit

Többségük a 18-25 éves korosztályt képviselte, de láttunk a tömegben 30-35 év körüli nőket, férfiakat is, és ami meglepő, hogy sok külföldi is képviseltette magát. "Ők Isztambulból jöttek, egy mérnökök cseréjével foglalkozó világszervezet isztambuli bizottságából. Egy hosszú hétvégét töltenek itt, és úgy gondoltuk, nekik ez egy nagyon jó program lenne. Egy gond volt, hogy a repülőn nem mindenki hozott magával párnát, de végül ezt is megoldottuk: elmentünk és vettünk nekik, a boltban néztek is nagyot, amikor odaállítottunk a pénztárhoz 20 párnával" - mondta el a "delegáció" magyar vezetője.

 

Összecsapás a belvárosban - sajnálhatja, aki kimaradtA nagy párnacsata néhány perccel 4 óra után kezdődött el, a több száz fő ekkor egyszerre kezdte el püfölni egymást, felejthetetlen látványt nyújtva. Kezdetben tisztán kivehető volt, hogy ki kivel - pontosabban ki ellen - van, később viszont teljesen összezavarodott a kép. A résztvevőknek fél óra múlva már mindegy volt, hogy ismerik-e az illetőt, vagy sem: odacsaptak egyet, jobb esetben kettőt.

A hangulatról tökéletes képet fest, hogy még a kettes villamos is lelassított, hogy az utazók egy kicsit gyönyörködhessenek a nem mindennapi látványban. A csatázók egy óra elteltével sem tudták abbahagyni, pedig addigra már 15 centis toll borította a teret. Végül öt-fél hat tájékában kezdtek el szállingózni az emberek, a toll addigra ürült ki a párnákból.

 

Egyébként volt, aki a helyszín elhagyása után sem tudta abbahagyni, a hazafelé úton is a párját ütötte. Felejthetetlen élmény volt, sajnálhatja, aki kihagyta - és a Váci utca rideg hangulatát választotta a párnacsata helyett.

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek