Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lungo Drom Érpatakon
2009-04-04 12:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Lungo Drom ÉrpatakonÉrpatak - Pénteken az önkormányzat Árpád fejedelemről elnevezett dísztermében megalakult Érpatakon a Lungo Drom helyi szervezete Orgován Sándor, Nagy Józsefné, és Orgován Zoltán Sándor vezetésével.

 

 

 

A megalakulásról az érintettek a következőt mesélték portálunknak: mióta cigány elnökünk van, 18 éve, nem tett értünk semmit. Úgy gondoltuk, hogy összefogunk és alakítunk egy ilyen szervezetet és amit a cigányokra költenek évente, szeretnénk okosságra költeni, a polgármester segítségével pályázatokon részt venni, segíteni a cigányokon - mondta Nagy Józsefné.

 

Orgován Sándor hozzátette – az az ötlet merült fel, már mintegy két hete beszélgettünk róla, hogy például most is volt egy méltányossági faosztás akkor minden cigánycsalád részére biztosítanánk, abból a pénzből, amit kapnánk. Most sokan kaptak ugyan 2 köbméter fát, a polgármester úr segítségével de kifizetni a családi pótlékból nem mindenki tudta. Egy másik lehetőség lenne, ha kapnánk parlagon hagyott földet, azt tudnánk művelni, amivel mi is jól járnánk, könnyebb lenne a megélhetés, és kevesebb lenne a levegőbe kerülő pollen. Ilyen kezdeményezés korábban nem volt.

 

Sok embernek nincs meg a nyolc általános – mondja Orgován Zoltán Sándor – az lenne a fontos, hogy ők is befejezzék az iskolát, illetve valamilyen szakmai képzést kaphassanak. – Nagy Józsefné megerősíti – Vannak olyan hiányszakmák, mint a kőműves, burkoló, amiket ezek a fiúk is meg tudnának tanulni. – Orgován Sándor visszaveszi a szót – azt is beszéltük a polgármester úrral, hogy a bűnözést tovább kell visszaszorítani itt a településen. Én tagja vagyok a polgárőr szövetségnek, és sajnálattal tapasztalom, hogy azok miatt akik csinálják a bűnözést, ránk is így tekintenek, ezért önvédelemből is fel kell ellene lépnünk.

 

Lakatos István és Pusuma József zárt ajtók mögött tanácskozott a helyiekkel a választás előtt. Búcsúzáskor Lakatos István elmondta: örülök annak, hogy Érpatakon a helyi romák kezdeményezték a Lungo Drom tisztújítását, korábban ugyanis volt már itt szervezet, ami most újjáalakult. Bízom benne, hogy lesz ez a szevrezet olyan sikeres, hogy a 2010-es választásokon eredményesek lesznek, és előremozdul a romák ügye. A romában van tehetség, tudás, és mindenki tegye meg, amit a maga területén meg tud tenni.

 

C-PRESS - szon.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk