Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Jön a Gárda - támadástól félnek a romák Ózdon
2009-04-04 11:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Jön a Gárda - támadástól félnek a romák ÓzdonAz Európai Parlament (EP) első választási kampányrendezvényeként demonstrációt tart vasárnap Ózdon a Magyar Gárda Mozgalom (MGM) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom „a vidék közbiztonságáért". A romák ellentüntetést tartanak a békés egymás mellett élés jegyében.

 

 

 

Nem egy helyszínen, de egyidőben kezdődnek majd a rendezvények.  A rendőrség a szükséges erőkkel biztosítja a helyszíneket. Az EP mandátumra aspiráló jobbikosok a kampány során végigmenetelnek azokon a településeken, ahol konfliktus volt a romák és nem romák közt.

 

"Elegünk van abból, hogy a fehérgalléros és a megélhetési bűnözés olyan mértékben elszaporodott vidéken, hogy az emberek mindennapi megélhetése került veszélybe” — írja az MGM a demonstrációról szóló felhívásában.

 

A felvonulást a Jobbikkal együtt szervezik Ózd belvárosában. A rendezvényen felszólal többek közt Morvai Krisztina, a Jobbik EP listavezetője, Kiss Róbert, az MGM főkapitánya, Egyed Zsolt, az MGM Borsod-megyei kapitánya és Murányi Levente, a Jobbik alelnöke.

 

Erre reagálva ellentüntetést jelentettek be a rendőrségen az ózdi roma önkormányzat képviselői. Seres Géza elnökhelyettes a Roma Sajtóközponttal azt közölte: a Gárda és a szerintük cigányellenes felvonulás  illetve a társadalmi béke érdekében szervezik az ellentüntetést és  körülbelül ezer ember megjelenésére számítanak.

 

Egy időben, de nem egy helyszínen lesz a két rendezvény.

 

Seres emlékeztetett arra: februárban atrocitás nélkül sikerült egy ellentüntetéssel megakadályozni Ózdon a Gárda tagtoborzóját, amelyet egy sörözőbe szerveztek. A roma vezető azt is elmondta: öt-hatfős csoportokba verődve őrködnek a romák az ózdi cigánytelepeken és felírják a környékén mászkáló autók rendszámát, mert félnek, hogy támadás éri őket. Ózdon egyébként hat cigánytelep van és tizenháromezerre tehető a romák aránya a csaknem negyvenezer lakosú városban.

 

Egyedné, Novodonszki Éva, a Borsod- Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivő helyettese azt mondta: a Jobbik ózdi alapszervezetének a vezetője, egyben a Gárda helyi szervezetének az elnöke jelentette be a kampány-rendezvényt a rendőrségen, kétezer főre. Hozzátette: a gárdisták útiránya nem érinti a romák lakta részeket. A másik megyei rendőrségi szóvivő-helyettes, Dobi Tamás azt is elárulta: fokozott lesz a rendőri jelenlét vasárnap Ózdon és a szükséges erőkkel biztosítják majd a helyszíneket.

 

C-PRESS - vg.hu

 

Kapcsolódó anyagok:

- Ostrom az ózdi cigányok ellen?

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk