Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Borovszky Tímeáért!
2009-04-03 10:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyílt levél Borovszky Tímeáért!Alulírottak, a társadalmi esélyegyenlőség, mindenekelőtt a hazai szegények és cigányok esélyegyenlőségének ügye iránt elkötelezett szakemberek, megdöbbenéssel tapasztaljuk mindazt, ami az utóbbi hetekben a közoktatási integráció és az azért felelős szakembergárda körül zajlik.

 

 

 

A legsötétebb korokat idéző koncepciós eljárás folyik az oktatási integrációért felelős hivatal vezetője ellen, akit minisztere jelentett föl "vesztegetés" gyanújával, miközben az ezzel kapcsolatban feltett kérdésre a nyilvánosság előtt elismerte, hogy "egyetlen fillér sem tűnt el a minisztériumból", és a felhozott vádaskodások a vizsgálat szerint "elfogult, valószínűsítésekből fakadó, egyoldalú és rosszhiszemű állítások". Direkt módon azonban egyetlen alkalommal sem állt ki szakemberei becsülete, az iskolai integráció megvédése érdekében.

 

Az integrációellenes nagykoalíció és sajtója dr. Borovszky Tímea és munkatársai teljes ellehetetlenítése és meghurcolása érdekében, bizonyítatlan állításokra alapozott támadása voltaképpen arra irányul, hogy felszámolja az iskolai integráció eddigi eredményeit, miközben a legaljasabb módon beletipor e szakemberek magánéletébe és becsületébe.

 

A már-már nyíltan apartheidet követelők - akik kormánypártban és a közigazgatásban is egyre inkább hallatják a hangjukat - újabb és újabb frontot nyitnak: immár célkeresztbe kerül mindenki, aki a többség és a cigányság együttéléséért tevékenykedik, és elkezdődött az esélyegyenlőségi ügyek ismert képviselőinek meghurcolása, bemocskolása.

 

Nem kérünk a felelőtlenek támadásaiból, a gyávák közönyéből és a cinkosok hallgatásából! Az együttélésnek nincsen alternatívája. A legszegényebbek sorsa közös jövőnk egyik legégetőbb kérdése. Az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése, a szegregáció- és diszkriminációellenesség olyan társadalmi célok, amelyek a Magyar Köztársaság jövőjét nagymértékben befolyásolják.

A köztársaság jövője múlik azon, hogy a magas színvonalú alapképzés mindenki számára hozzáférhetővé váljon.
 
Az elmúlt években rendkívül fontos reformok indultak el a szegény és roma diákok közoktatási esélyegyenlőségének érdekében, amelyek kidolgozása, végrehajtása és a gyakran feudális normákat követő helyi vezetőkkel szemben történő megvédése jelentős mértékben Borovszky Tímea és maroknyi csapata állhatatos munkájának köszönhető.
 
Követeljük az ellenük indított vizsgálatok jogszerű és gyors lefolytatását, továbbá azt, hogy amennyiben nem igazolódnak be az ellenük felhozott vádak, gondoskodjon az oktatási kormányzat azonnali erkölcsi és politikai rehabilitációjukról is!
 
Követeljük továbbá azt, hogy haladéktalanul szólaljon meg a Kormány, az illetékes miniszter, és minden becsületes politikus az oktatási integráció jövőjével kapcsolatban!
 
Budapest, 2009. április 2.
 
Horváth Aladár polgárjogi politikus, Hell István újságíró, Sághy Erna újságíró,

Ladányi János szociológus, Kállai László polgárjogi aktivista, ifj. Lukácsi Pál polgármester.

 

Kapcsolódó anyag:

- Már megüzenték azt is, hogy a lábamat se tegyem be

- Vádak, feltételes módban - Folytatódnak a támadások Borovszky Tímea ellen

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk