Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigány ember levele a gádzsónak
2009-04-01 13:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Cigány ember levele a gádzsónak"Kedves" Gádzsó!
Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő helyzet már-már elviselhetetlenül feszültté vált.

Már nem tudlak szeretni téged. Már félni vagyok kénytelen tőled. Félteni a gyermekeim, családom, szeretteim életét.

 

 

 

Hogy a leveled tematikáját kövessem, én is kénytelen voltam ezt leírni.
 
Nekem csupán kérdéseim vannak hozzád. Kérdések, amikre soha nem kaptam választ, sem manapság, sem az alatt az alig ötszáz esztendőnyi időben, mióta együtt élünk ebben a hazában.
 
Számon kéred rajtam, a milliárdokat, melyeket havonta úgymond a számlámra utalsz.
 
Kérdezem, hogy ugyanaz az ember kéri-e számon ezt rajtam, rajtunk, aki egyetlen ügyes húzással több adót csal el a közösből, mint amennyit két-három több gyermekes éhező család kap támogatásként egy egész év alatt?
 
Az, aki elsíbolja az elképesztő nyomorban tengődő magyar, roma és bármely nemzetiségű családok elől a betevő falatot a korrupt, harácsoló tevékenységével?
 
Aki kilopja a szemét a romáknak az EU-tól és egyéb helyekről álságosan kicsikart integrációs pénzek elsikkasztásával?
 
Kérlek, ne ágálj ez ellen, hiszen ezt a tényt már az ÁSZ jelentése is bizonyítja!
 
És akkor ennek alapján nekem is meg kell állapítanom, hogy a magyarok tolvajnépség, hogy nem lehet rájuk bízni egy árva vasat sem, mert annak rögtön lába kél?
 
Köszönöm, hogy a gyermekeimet, ahogyan írod, "beerőlteted" az iskoláitokba, hogy tanulhassanak, szakmájuk legyen, hogy képesek legyenek az önellátásra. Igaz én úgy gondolom, hogy azok az iskolák nem a Ti iskoláitok, hanem a Mi iskoláink, azaz mindenkié. Az én gyermekeimé ugyanúgy, mint a tieidé.
 
Igaz, tapasztalom, hogy ez nem mindig van egészen így. Egyes iskolák ugyanis - valahogy a "magyar narancs" analógiájára - megvalósítják szép közös hazánkban a keresztényi felebarátság eszméjét.
 
Értsd úgy, hogy ez a fele a barátom, ennek a gyermekei járhatnak jó iskolákba, kaphatnak minőségi oktatást, a másik fele meg köszönje meg, hogy a kölke egyáltalán részesülhet a közoktatásból, hogy járhat lepusztult, eszköztelen intézményekbe, hogy külön ballagtatják őket, hogy lenézik és nap-nap után, folyamatosan megalázzák.
 
Legyenek hálásak, mert megvizsgálják a fejüket - persze csak az ő fejüket - ha tetvesség üti fel a fejét az iskolában.
 
Bár nem tudom, ahova nem járnak a gyermekeink és furamód mégis van tetűinvázió, akkor kinek a fejét tudják vizsgálni a "kedves" pedagógusok?
 
Köszönjék meg azok az átok purdék, hogy eredendően csökkent képességűnek, csökkent értékűnek tekintitek őket, hogy nem mehetnek azonos időben az ebédlőbe a többi gyermekkel, hogy külön épületbe kell járniuk, külön kapun át, nehogy érintkezésbe kerülhessenek a kiváltságosokkal - a nem cigányokkal, hogy külön osztályokba, külön iskolákba zárják őket a kényes orrotok elöl!
 
Igazad van, tanárt verni valóban elfogadhatatlan dolog. Hidd el, nem is úgy küldöm a gyermekemet iskolába, hogy "Na, ma addig haza ne gyere, míg egy tanárt jól képen nem vágtál!"
 
Csak kérdenélek, hogy a gyermekek verése, nyilvános megalázása, orkoknak és férgeknek nevezése, netán megrontása mennyire elfogadható számodra? Ha a történések okán mi tanárverő népek vagyunk a szemedben, akkor igaz az is, hogy a magyarok meg - különösen a tanárok és a papok - mások gyerekeit verők, pedofilok, megrontók?
 
Írod, hogy a különbségek óriásiak közöttünk. Bizony ez valóban így van. Bár sok-sok azonosság is található kedves Gádzsó!
 
Igen, mint jobbára minden olyan ember számára, akinek az ősei is hosszú nemzedékeken át nyomorban, nincstelenségben, kitaszítottságban léteztek, nagyon nagy vonzereje van számomra is a gazdagságnak, a vagyon által elnyerhető megbecsülésnek. Bizony ez külsőségekben is megnyilvánul, mint ahogy nálad is kedves Gádzsó! Csak kicsit más külsőségekben.
 
És bizony engem is irritál, hogy a gazdagságod eléréséhez szükséges utat nem tisztességgel kövezték ki.
 
Irritál, hogy jól szabott öltönyeidben, kulturáltnak ható, de velejéig romlott szavaiddal azokat kárhoztatod, akiket nem engedsz munkához jutni, mert a bőre színe miatt már fel sem veszed dolgozni őket, vagy jobb esetben is bejelentés nélkül, éhbérért dolgoztatsz. Akiket nem fizetsz ki tisztességesen az elvégzett munkák után, akiknek a gyerekeitől ellopod a betevőre valót az úgynevezett projekt cégeiddel, amelyekkel ugyan nem végzel semmi érdemi munkát, mégis több pénzt teszel zsebre, mint egy utcányi nyomorult talán egész élete alatt.
 
És irritál, hogy a romák integrációjára szánt pénzekből ellopott százmilliókból számla nélkül építtetsz kacsalábon forgó palotákat a sógorommal, a bátyámmal és egyéb rokonaimmal, testvéreimmel, hogy a Szabadság-hegyen álló villád nagyobb, mint a faluszéli cigánytelep házainak összessége.
 
Bánt, hogyha Te alkalmazol, napi tizenhat órát kell a lapát és csákány felett görnyedni, hogy emberi szállásnak alkalmatlan helyeken kell meghúznom magam éjszakára, és hogy a végén nem kapom meg a fizetésemet tőled.
 
Tudod jobb is, ha nem kell ilyen feltételekkel a rabszolgádnak lennem, és - ahogy írod - eltartasz, a soha be nem fizetett adódból!
 
Érdekes, hogy egyik mondatodban számon kéred rajtam a szegénységemet, a másikban fejemre olvasod dáriusi gazdagságomat, hogy egyszer kárhoztatsz a dologtalanság miatt, majd közlöd, hogy nem is dolgoztatnál velem.
 
Csak közbe vetett kérdésként tenném fel, ha nem volt soha köszönet abban a munkában, amit végzünk, végeztünk, akkor miért feketéllettek anno azok a vonatok, melyek a családapákat vitték hetekre távol a családjuktól, és miért látok ma is meglehetősen sok barna bőrű kétkezi munkást a korrupciós ügyeskedéseid miatt milliárdos többletköltséggel megvalósuló építkezéseken?
 
Talán bangladesi vendégunkások ők? Vagy, ahogy oly sokszor vágjátok oda röhögve, a "brazil gépsor", ami (sic) arra való, hogy az összes alantas munkát elvégezze a fensőbbséges és naplopó fehér melósok helyett?
 
És egy újabb kérdés hozzád, kedves gádzsó!
 
Ha ezek közül a bangladesiek közül valamelyik balesetet szenved, vagy meghal a munkában - mivel soha nem tartod be a munkavédelmi előírásokat és, ha ezt a rabszolgák szóvá teszik, hát addig tartott a munkahelyen a pályafutásuk - szóval, ha valamelyik bangladesi megsérül, vajon lesz biztosítása, vagy érdekes módon kiderül, hogy csak az egyik alvállalkozód alvállalkozójának a sógorához jött éppen látogatóba és engedély nélkül ment fel az - épp ott még nem biztonságossá tett - építkezési területre?
 
És akkor mindezek alapján azt kellene mondanom nekem is, kedves Gádzsó, nem elég, hogy gyermeket verő és megrontó, hazug, pedofil és tolvajnép vagytok, még gyalázatos rabszolgatartók is mellé?
 
Kikéred magadnak a jelzőt - rasszista - miközben olyan levelet írsz nekem, melyben az egész népemet szólítod meg és mindannyiónkról írsz általad igaznak vélt, de durván általánosító, valamennyiőnkre vonatkoztatott - éppen ebből fakadóan szükségszerűen hazug - lenéző és gyűlölettől sistergő egymás után rakott szavakat.
 
Hívhatjuk ezt bárminek, akár "angyali jótéteménynek" is, az eredménye akkor is ugyanaz. Gyűlölet, uszítás, a másik emberségének semmibe vétele.
 
De jó, nem mondom rád, hogy rasszista. Nem mondom, hogy fajgyűlölő. De sajnállak, mert kénytelen vagyok kimondani, hogy Embergyűlölő vagy.
 
Tudod kedves gádzsó, azt, hogy soha emberi méltóságomat, alapvető emberi jogaimat nem vetted figyelembe, hogy a létezésem minden pillanata szálka volt a szemedben, csak-csak elviseltem, megszoktam már valahogy. Azt azonban, hogy a saját hazugságaidtól megrészegülten aljasul az életemre törsz, már nem hagyhatom szó nélkül.
 
Ja, és végezetül annyit, hogy a tegnapi nap folyamán megint kiraboltak két bankot, elsikkasztottak hozzávetőleg úgy két-három milliárd forintot, kilakoltattak néhány eladósodott családot, elhajítottak pár Molotov-koktélt és egymásnak ugrasztottak vagy kilenc millió magyar állampolgárt. Súlyosbodik és egyre kezelhetetlenebbé válik a magyarbűnözés!
 
Nem kéne már valamit lépni ellene?
 
Üdvözlettel, egy Cigány!
 

Előzmény az Összefogás c. győri lapban volt olvasható!
 

Magyar ember levele a Cigánynak
 
"Kedves" Cigány!
 
Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik.
 
Nem szeretlek téged. (...) Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". (...) gyermekeidet csekély műveltségük és szellemi képességeik ellenére beerőltetem az iskolákba hogy tanulhassanak, hogy szakmájuk legyen, és képessé váljanak az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.
 
(...)
 
Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz.
 
(...)
 
Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
 
(...)
 
Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele.
 
(...)
 
Baráti tisztelettel: A MAGYAR

C-PRESS - RomNet

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk