Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Kukurikú!
2009-03-31 17:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: Kukurikú!Érdekes politikai sakkjátszma folyik a Magyar Köztársaság Parlamentjében. Minden tiszt játékban van, mozognak jobbra - balra. Csak a paraszt, - a gyalog - nem mozdul. Nem mozdul, mert nem tud. Nincs már energiája. Miközben a játékosok a bábukat ide-oda tologatják, az ország sorsa egyre rosszabb lesz. Egyre több a szegény, elhagyatott ember. Ismét tízmillió koldus országa leszünk! A játékosoknak mindegy.

 

 

 

Ők, csak nyerhetnek ezen a partin.QQRIQ! Szól a kakas hajnalban. Ezzel üdvözli a napot, és ébreszti az embereket! A politikusok mikor ébrednek fel? Nekik nem kellene egy kakas a Parlamentbe?!

 

Nem vagyok politikus, és nem vagyok közgazdász! Egy vagyok azok közül, akik, akik ma Magyarországon a létminimum alatt, vagy annak közelében élnek. Pedig egykor, nem is olyan régen, barátaimmal, ismerőseimmel együtt, viszonylagos nyugalomban, majdnem teljes anyagi biztonságban élhettünk. Aztán eltelt ez a pár év, és azt vettem észre - másokkal együtt, - hogy a megszokott életszínvonalunk hirtelen lecsökkent. Előbb csak a színház, aztán a mozi maradt el, később pedig az esti beszélgetések a barátokkal, az ismerősökkel...


A politika, mint olyan, csak annyiban érdekelt, mint mindenki mást. Néztem a nagyvilágban történt eseményeket, és közben nem vettem, nem vettük észre, hogy itthon is nagy a baj... Nem vettük észre, mert nem akartuk! Ez az igazság. Nem hittük el, hogy egyre mélyebbre süllyedünk, és nem akartuk elhinni, hogy az ország politikai vezetői a hatalomért feláldozzák azt a tízmillió embert, akiket ott képviselnek a Parlamentben. Pedig ez történt. Aztán, hozzánk, - az országba is bekopogott - a CÓRESZ - a szegénység. Egyre több munkahely szűnt meg, és sok ezren kerültek hirtelen megint az utcára. Szinte, a rendszerváltást követő időkben kezdtük magunkat érezni. A politikusaink pedig, ahelyett, hogy összefogtak volna, egymás torkának estek. A pártok is csak a saját érdekeiket, hatalomban maradásukat, vagy hatalomba kerülésüket látták, látják maguk előtt, mint elérendő célt. Az egyszerű kisember, a kispolgár, már nem számít. Csak a hatalom!


Gazdasági válság, most meg kormányválság! Megválik a posztjától a miniszterelnök, de úgy, hogy közben megy is, meg marad is. Ismét egy politikai játék, amiben a paraszt szerepét a nép kapja. A nép, amelyik küzd a mindennapok életben maradásáért, a létért, az életért. Gazdasági programokra várnánk, de az nincs. Olyant senki felmutatni nem tud.


ZSÁKBAMACSKA!

 

Zsákbamacska minden program, amiről beszélnek. Teljesen mindegy, hogy a párt jobb, vagy baloldali értékeket képvisel. Az egyik szigorú megszorításokat ígér. További könnyeket, nadrágszíj összehúzást, sötét felhőket, villámokat, öregek, betegek további nyomorgatását, ami a gyógyszerek és az élelmiszerek árának emelésével járna, no meg az özvegyi nyugdíj megszüntetését is kilátásba helyezve. De megszorongatnák a szülő nőket is, akik munkát ugyan nem kapnak, mert nincs, de gyermeket sem tudnak vállalni, mert a GYED - GYES hez - nincs, vagy nem lesz egyéves munkaviszonyuk..

 

A pártok másik része, nem mond semmit. Nincs programismertető. Van viszont óriási igény, a hatalom megszerzéséhez, a kormányzáshoz... Tudjuk, hogy mannát, ők sem tudnak az égből kikönyörögni, ingyen étel, ital, lakás tőlük sem várható. Munkahely, meg főleg nem! Hiszen, ami volt, megszűnt. A nagytőkések egymás után vonulnak ki az országból, viszik a vagyont, azt, amit a magyar munkás keresett meg nekik. Most itt hagynak, menekülnek a süllyedő hajóról, de a profitot azt viszik. Mert az, az övék!!. Igaz, némelyik nem fizetett adót azért, mert kedvezményezett volt, vagy azért, mert egyszerűen nem akart. Megtehette, megtehették, nem korlátozta őket senki. Mert a jóból, feltehetően sok mindenkinek jutott, juthatott...
A koalíciós partner pedig úgy tesz, mintha ők, nem lennének felelősek mindazért, ami ebben az országban történt. Felelősek, erkölcsileg, politikailag egyaránt. Közük volt ahhoz, ami itt történt. Részesei voltak az irányításnak, a programok kialakításának, annak végrehajtásának. Most, mégis úgy tesznek, mintha kívülállók lennének. Kéretik magukat, mint az a menyasszony, aki néhány hónapig egy idegen városban a kocsisoron dolgozott, aztán amikor haza ment vidékre, fehér ruhában, fátyollal - tisztán akart menni az oltár elé. A baj csak az volt, hogy a harangozó is az ügyfelei közé tartozott!!!
Furcsa kormányváltás idejét éljük! A jelöltek egyre többen vannak, akik aztán sorra visszamondják a felkérést, vagy a volt koalíciós partnerek egyike talál bennük kivetni valót. Játszanak, szórakoznak, költik az adófizetők pénzét, válogatnak, de nem a kendermagban!!!

 

Egyre többen hisszük, hogy igaza lehet a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének! Kész cirkusz az, ami ma Magyarországon történik. Tudjuk, hogy Ő is csak arra a bizonyos bársonyszékre vágyik, de nagyon!!! Programja, legalábbis amit megismerhetnénk, olyan nincs. Tudjuk, hogy ha hatalomra kerül, az országnak ugyan olyan szenvedéseket kell elviselnie, mint amiről a koalíciósok beszélnek, vagy amit megpróbálnak közvetíteni... Csak fájdalom, és könny! Ez vár ránk, bárki kerül hatalomra... A környező országokban, a világ híradásaiban a magyar csodáról beszélhetnének. Nem teszik, mert ez a csoda, inkább botrány! Botrány, hogy az országnak el kell viselnie mindazt, amit most a vezetők az érdekünkben elkövetnek...

 

Tudjuk, hogy most minden, a Szabad Demokraták Szövetségén múlik! Ha kiegyeznek a kormánypárttal, minden marad a régiben... Jönnek a megszorítások, a véres könnyek, a sírás és gúnyos kacajok a másik oldalról. Akárki lesz is a régiek közül a miniszterelnök, annak fel kell vállalnia a megaláztatás, a kigúnyolás perceit, óráit, napjait... Az élete egy pokol lesz, emiatt a kormányzára nem igazán tud majd figyelni... Tudják az urak, ott az SZDSZ ben, hogy ha most nem egyeznek meg, két-három választási cikluson keresztül, a Parlament közelébe sem mehetnek. Legfeljebb a koronát megnézni, ha csak nem adják zálogba. Mert, ahogy most az ország anyagilag áll, azt sem tartom elképzelhetetlennek. És azt hiszem, ez volna az igazi megoldás... Ennek az országnak most már teljesen mindegy! Nem szabad tovább húzni az időt. A politikusok ott, az ország házában, a kormánypárt, és partnere döntse már el, hogy mit akarnak!!! Ha semmit, jöjjön az, aminek jönnie kell.!!!Nem vagyok híve a népszavazásnak, de az legalább tiszta vizet öntene abba a bizonyos zavaros politikai pohárba!

 

Ha győz az ellenzék, az a népakaratot fogja kifejezni. Nekik is csak azt lehet majd tenni, amit tenniük kell. Megszorítások az élet minden területén. Szociális juttatások, bérek befagyasztása, és az élet minden területén kegyetlenül szigorú korlátozások bevezetése... Ehhez igazán még program sem kell, csak egy jó közgazdász, aki megmondja, hogy mennyit kell spórolni. És spórolni fogunk. Éhezni, meggörnyedni, nyomorogni... Ismét tízmillió koldus országa leszünk. És ez igaz akkor is, ha nem a mostani ellenzék kerül hatalomra. Mert a könyörtelen megszorításoknak ára van!!! És ezt az árat nekünk, a legkisebbeknek kell megfizetnünk... Egy új választás esetén a népakarat ez lenne... Mert más nem is lehet!!! De ez lesz egy esetlegesen „megtalált" új miniszterelnök esetében is...

 

A napokban vidéken voltam. Kora hajnalban megszólalt a kakas.

 

QQRIQ!!! ÉBRESZTŐ!!!

 

Arra gondoltam, hogy ez ott, a Magyar Köztársaság Parlamentjében is jól jönne időnként. Mert akik alszanak, újságot olvasnak, álmodoznak arról, hogy a fizetésüket melyik valutában kellene fialtatni, talán felébrednének. Itt az ideje a munkának! Hajrá, hurrá!!! Addig, amíg csak a kakas szól!!!

Budapest, 2009-03-28
Villás Lajos

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek